Žalba Gradićevog

 

Iz ekipe Gradićevo poslali su nam tekst žalbe koju su uputili Tončiju Vlašiću na mail. Žalba je odbijena, nismo upoznati u detalje je li Vlašić sam u Šangaju razabirao pro et contra argumente (te kako je do njih došao), ili je netko drugi donio odluku. Evo teksta žalbe:

 

Poštovani g. Vlašić

Želim se ispričati što vas inkomodiram ovim dopisom dok ste na putu, ali znate da emocije i strasti vezane za Divlju ligu se mogu usporediti sa nastupanje reprezentacije, stoga sam dužan u ime Gradićeva, kao igrač i sudionik vaterpolske Divlje lige, podnijeti predmetnu žalbu koja se odnosi na samo provođenje dužnosti zapisničkog stola i to u pogledu:

1.  kontrole trajanja odnosno mjerenja vremena napade, četvrtina, a time same utakmice

2.  zapisničko vođenje rezultata odnosno danih golova.

Ad.1. Naime, dana 24.07. na plaži Copacabana s početkom u 17:15 započeta je utakmica između Gradićeva i Mrkan Cavtata. Na samom početku utakmice utvrđeno je da nije bilo službenog sata – štoperice za mjerenje napada i samih četvrtima, što u principu nije stvaralo nikakve suštinske probleme sa prihvatljivim odstupanjem od 15 % odnosno od 5 sekundi, što je više nego prihvatljivo imajući u vidu da se radi o Divljoj ligi. Mjerenje je vršeno na mobitelu od mladića na zapisničkom stolu.

No u trenutku pogoršanja vremena i početka obilnih padalina utakmica je privremeno zaustavljena radi sakupljanje elektroničke opreme (ozvučenje i slično) te je započela užurbano sklanjanja te opreme od strane mladića za zapisničkog stola. Odmah po nastavka utakmice počinju ozbiljna odstupanja odnosno neregularnosti u mjerenu vremena. Mladići su se stisnuli ispod suncobrana i razumijem da im se više ništa nije dalo s obzirom na vremenske okolnosti (kiša i hladnoća), ali radi navedenog naša momčad je pretrpjela značajnu štetu. Napadi su trajali u prosjeku svega 25 sekundi dok je zadnja četvrtina svedena na svega 3 minute. Istina je da u takvoj situaciji se bolje snašla suparnička momčad, ali da nismo postigli značajnu razliku u golovima u prve dvije četvrtine (5:2), koja je sprovedena pod regularnim uvjetima, te da se nije zamijetila naša nadmoć nad suparničkim timom ne bismo podnosili predmetnu žalbu.

Ad.2. Kao što sam ranije naveo vremenski uvjeti su bili vrlo neugodni za zapisnički stol stoga razumljiv je manjka koncentracije mladića sa zapisničkog stola što je rezultiralo jedan manje upisan gol za Gradićevo, o čemu mogu posvjedočiti mnogi sudionici susreta, te je isto utvrđeno i u rezultatima po četvrtima koji su navedene kao službene informacije u Divljoj ligi i ostalim medijima. Uz navedeno potrebno je naglasiti da za cijelo vrijeme utakmice nije se vodila kontrola te prikaz trenutačnog rezultata pomoću vizualnih pokazatelja i brojčanika.

Slijedom navedenog molimo vas da usvoji te našu žalbu te omogućite ponavljanje utakmice ili barem odvijanje zadnjih dvije minute koje su skraćene ili izvođenje četveraca.

S poštovanjem

Marko Balija