Hrvatska prvak svijeta

Nakon 10 godina, nakon Melbournea, Hrvatska je opet u finalu bila bolja od Mađarske. Ovaj put u sred Budimpešte, na Margaretinom otoku, na legendarnom „Alfred Hajosu“. Pobjeda 8:6 i drugi naslov svjetskih prvaka.

 

 

Nakon SP-a 2007., EP-a 2010., OI-a 2012. osvojili smo i četvrto zlato, SP 2017. Iako smo zadnjih 5 godina s Mađarima igrali samo 3 puta (na EP, SP i OI) i sva tri puta smo bili poraženi, ovaj put smo ih ponajviše zahvaljujući furioznom početku pobijedili. Poveli smo 4:0 u prvih 8 minuta i od kraja utakmice uspjeli obraniti prednost.

Opet je Sukno bio najbolji, Bijač i danas izvrstan, Lončar i Bušlje jednako takvi. Garcia je zabio 2 ključna gola, oba nakon što je lopta od bloka promijenila smjer. Uz još 4 asistencije i on ulazi u red prije spomenutih izvrsnika.

Kad prije finala najaviš da ćeš uzeti zlato i to i učiniš, na protivničkom terenu, onda zaslužuješ i dodatne čestitke. Tucku će ubuduće lakše padati kritike na ovim stranicama, a i sad vidi da su bile konstruktivne. Pomogle su mu da dobije širinu,ako ništa drugo  :smile:.

 

Kod Mađarske Varga nakon 0/4 u polufinalu danas 0/5. Ne igraju se tako velike utakmice. Vamos jedini opasan, Nagy osim zicera Lončaru sa stative, nije se previše iskazao. S obranom kakvu su Mađari igrali dobar dio utakmice samo je kupio poluvisoke lopte s 8 metara.

 

Joković i Bušlje su tako nakon 10 godina opet postali svjetski prvaci. Večeras je vrijeme za slavlje, za analize i opširniji komentar ima vremena. Za kraj spomenimo da niti ovakav Sukno nije uspio biti MVP, nego je to postao Vamos – na njegovom mjestu bi se javno preko nekog medija zahvalio na nagradi i proslijedio je u Cavtat.