Bili su bili, bar u vaterpolu

Kakav preokret na praktički polovici Fantasyja! Gotovo pa istovjetan onome koji su izveli igračići s Malte u splitskom nogometnom hramu. Dujini Naprid Bili nisu baš napravili tektonske poremećaje kao veliki United na Poljudu, ali s rekordnih 26,62 boda jesu veliki odmak na prvom mjestu ostavivši iza sebe dosad vodeću Zagoru za velikih osam bodova.

 

Najveći dio superslatkog kolača bodova iz trećeg kola Duji je donio Joel Dennerley kojemu je mjesto u njegovom sastavu ustupio Bijač. Iako je inkasirao 12 golova protiv Amerikanaca, zaradio je gotovo šest bodova. Ne bi čovjek baš povjerovao, ali tako je. Manhercz i Ukropina narešetali su se protiv JAR-a i Koreje, još da je malo više i Janović… Ali ne može baš sve.

Međutim, Duji sada slijedi malo problema jer prisiljen je mijenjati čak trojicu koja neće igrati. Zamjenu za braniča ima spremnu, ali ne i za Vrlića i Manhercza.

 

Zagoru je malo zeznuo ni više ni manje, već Ivica Tucak koji je našem dba-u insajderski najavio da će od prve minute na gol protiv Kazahstana staviti Marcelića, ali bila je to pila naopako za sve koji čitaju SN. Dao mu je tek drugo poluvrijeme. Mali kiks napravio je Nikola ostavljanjem Guimaraesa na klupi, Grummyjevih 4,08 bodova ostalo je neiskorišteno. Brazilac koji nam je s veseljem otkrio brazilski sastav i pozicije sada će sigurno u igru, a Nikola će morati probrati i ubrati s liste slobodnih igrača novog vratara i beka.

 

Špilja se bez Varge i dalje drži na trećem mjestu, ali, pobogu, što će joj Denes kad ima Šetku. Naš Komandos za Andriju je ostvario četiri boda, dva manje od Granadosa. Međutim, zakazali su ostali Špiljini Španjolci, Tahull i Bustos, a iako je Andrija ovaj put, vjerovali ili ne, pogodio s vratarom, profitirao nije ni za jedan bod (0,97). Za sljedeće kolo lanjski pobjednici morat će nanjušiti nekog desnog vanjskog umjesto Vamosa.

 

Cirkusanti su sve dalje od realne borbe za naslov, ostali su na četvrtom mjestu i to s velikih 14 bodova zaostatka. Još jedan učinak ispod razine, Dervisis i Bowen prije svih, Amerikanac je odlučio protiv Australije puštati druge da pucaju, kao i još jedan igrač s raketnim bacačem u desnici, Miloš, koji je pustio mlade Jokovića i Garciju da skupljaju iskustvo i samopouzdanje protiv Kazahstana. Najstandardniji kod Cirkusanata jest Del Luongo, a on sada odmara.

 

KomančerOSi su se probudili nakon lošeg starta, penju se na krilima svojih ljevaka Mandića i Zalankija koji su iskombinirali više od 11 bodova. No, četvrto kolo možda bolje da prespavaju. Iz udarne postave ostaje samo vratar Soro, a u zamjenama su spremni tek centar Edwards i desni vanjski Irving. Jao KomančerOSima koji su priznali plaćanje danka neiskustvu u Fantasyju.

 

Gradac je povukao dijelom riskantne, ali i logične poteze povukavši na klupu najveće zvijezde, Di Fulvija, Mourikisa i Nagyja, a pogodak je bio tek ulazak Murišića. Roberto mora naći dva lijeva vanjska i beka. Težak će dan biti nedjelja za  natjecatelja koji je će, ma što napravio do kraja, ostati upamćen kao onaj koji je za prvog picka odabrao Benića.

 

Ivović, Schenkel i Spajić za Stručnjake za vino osvojila su 14,7 bodova od ukupnih 18,21 cijele momčadi. Kapetan Crne Gore očito je u ime Dančea i svih natjecatelja Fantasyja htio ispoljiti nezadovoljstvo lošim praćenjem statistike na domaćinima pa je ostvario drugi učinak kola (7,35) sa šest golova. Mati za kompletiranje nove postave treba tek desni vanjski.

 

Gdje bi Komarda bila da su joj svi igrali kao Rističević protiv Grčke? Pitanje je retoričko, ali Ivan se sigurno ne bi kovitlao na začelju. Srpski vratar imao je spektalularnih 16/19 obrana što se pretočilo u 8,81 bod. Drugi najveći individualni zbroj ove sezone iza Jakšića koji je protiv Koreje imao 0,04 više. Fatović je, također, počeo zabijati pa Komarda više nije fenjeraš.

To od ovog kola jest Val Jezera koji bi definitivno skupio više bodova da Garcijinih pet asistencija ne zanima Omegu i Korejce jer zanimljiviji su, nova vaterpolska rubrika za koju nismo znali, skokovi (rebounds). Mario ima dobru situaciju za nastavak jer mora naći tek vratara, a pretposljednji Igorov Vortex, koji je potpuno zadovoljan bio tek s Jokovićem, mora smisliti braniča.

 

1. Naprid Bili 66,32
2. Zagora 58,33
3. Špilja ’94 56,76
4. Cirkusanti 52,36
5. KomančerOSI 51,94
6. Gradac 50,82
7. Stručnjak za vino 47,16
8. Komarda 46,44
9. Vortex 45,22
10. Val Jezera 42,31