Bronte Lizardsi učvrstili vodstvo

 

 

U četvrtom, prvom krnjem kolu (nisu igrale 4 najbolje momčadi prve faze natjecanja), najbolji rezultat ostvarili su Swindlersi Balasza Vincze sa 22,71 poen što im je donijelo skok za čak 5 mjesta i sada su treći. Sonas Uroša Stevanovića probili su se na drugo mjesto, a Bronte Lizardsi su učvrstili prvo mjesto i sada imaju 11 poena prednosti.

 

 

Balasz Vincze sportski je direktor mađarskog prvoligaša Szombatelyija. Kao prvog na draftu birao je Stevena Camillierija:

2014. Bio sam trener na Malti u njihovoj ljetnoj ligi. Vidio sam ga kako igra i imao sam osjećaj da bi mogao biti dobar izbor. U ovoj igri nije važna momčad već zbroj individalnih učinaka. Mislim da će sutra, u zadnjoj utakmici, donijeti najviše poena.“

 

U 4. kolu je donio odličnih 4,53, najviše u momčadi. Odmah uz bok bio mu je Draško Brguljan s 4,42 zatim slovački sidrun Durik s 3,74. Ukupno su Swindlersi ostvarili 22,71 i došli na ukupno 76,15 što je trenutno dovoljno za treće mjesto. A odakle ime Swindlers:

Ime sam odabrao po nazivu filma „Now you see me“ (u nas prevedeno „Majstori iluzije“) u Mađarskoj. Fantasy je dobar i zabavan. Nemam uvijek vremen za pripremit se, a kao i u životu i ovdje treba imati sreće.

 

Poredak 4.kola

 

Jure Marelja sa svojim Otpisanima je već drugo kolo u nizu na dnu poretka sa ukupno 62,37 bodova. U prošlogodišnjem izdanju dugo je vodo i na kraju ostao treći:

Tad sam bio mlad i neiskusan, prva sezona, naivno sam od početka krenuo jako i nisam izdržao u takvom tempu do kraja.

Promijenio je i ime momčadi u odnosu na lani; tada se zvala „Raskoš“, a sada „Otpisani“:

Sve je to dio procesa, pred kraj očekujem eksploziju i berbu bodova.

Marelja je prije par mjeseci završio igračku karijeru i postao je pomoćni trener u matičnom klubu Solaris iz Šibenika koji je prije malo više od mjesec dana ostao bez trenera. Naime, sve nas je šokirala vijest o iznenadnoj smrti Renata Vrbičića.

Mislim da neću biti preveliki lokalpatriota ako kažem da je Renato  jedan od najvećih, ako ne i najveći svjetski sidrun svih vremena. Njegov prerani odlazak sve je šokirao. Ideja o meni kao treneru je za sada u fazi razrade. Istina je da sam na Jokin (Op.a. novi prvi trener u kluba Joško Kreković) nagovor pristao određeno vrijeme, dok je on s mladom reprezentacijom, biti s momčadi i proći pripreme s njima. Što će biti poslije, teško mi je prognozirati.“

O konkurenciji među expertima u fantasyiju Jure kaže:

Kolege iz Fantasija ne doživljavam kao konkurenciju, drago mi je da mogu učiti od njih.

 

 

U ukupnom poretku Fatovićevi Bronte Lizardsi su na 11 bodova prednosti. U ovom kolu Sonas Uroša Stevanovića je ostvario drugi najbolji učinka s 20,16 bodova i skočio na drugo mjesto. Warriorsi nakon 2 kola na vrhu, jedno kolo na drugom mjestu, strmoglavili su se na tek 4.mjesto. Očekuje nas jako zanimljiva završnica jer ni Lizardsi nisu predaleko, a i međusobne borbe tko će ostati ispred koga su jednako zanimljive, a od drugog do devetog mjesta samo je 16 bodova razlike.