Zagora najbolja u 4. kolu

 

Četvrto kolo donijelo je odmor ekipama koje su ostale prve po skupinama. To predstavlja dosta zahtjevan dan za Fantasy igrače jer su ekipe uglavnom popunjene upravo s igračima iz tih ekipa.

 

Vodeći u ukupnom poretku, Andrija Martić sa svojom Špiljom je dobro prebrodio teško kolo. Kao jedan od najboljih vaterpolo analitičara u regiji dobro je prepoznao učinak glavnih igrača Malte i Francuske i to mu se vraća u ključnim trenucima. Osim zvijezde ekipe Fountoulisa, dobar učinak donijeli su Steven Camilleri, Ugo Croussilat i Daniil Merkulov. No, ni ostali nisu zakazali. Špilja’94 je uspjela nakon ovog kritičnog kola povećati prednost nad drugoplasiranim Cirkusantima. Zanimljivo je kako opet Špilja ima problem s golmanom, slično kao Špilja i Turčin u Divljoj ligi. Poput Špilje prije, tako je i Turčin lani ostvario najbolje rezultate kad su imali MVP-a, golmana koji nije po izboru Andrije. 🙂

Davorovi Cirkusanti su mali zaostali, ali još je to dovoljno blizu da se napravi preokret u zadnja tri kola. Novinar koji piše o vaterpolu na portalu Sportarena odlično je mijenjao i dodao dva Gruzijca, golmana Shubladzea te sidruna Bitadzea te uz njih i beka Cousina te igrača desne strane Miloša Filipovića. Vlachopoulos mu je bio solidan, no priliku za odličan rezultat u ovom kolu pokvarile su mu glavne uzdanice, Janović i Gounas.

Najbolji rezultat u ovom kolu ostvario je Nikola Štrkalj, mladi bek Solarisa, koji će gotovo sigurno jednog dana biti vaterpolski trener. Njegova Zagora je profitirala odličnim izborom golmana Hoferice koji mu je donio čak 8.53 bodova. Uz njega desna strana mu je igrala izvrsno, Vamos i Tsrepulja. Sidrun Lisunov se također istakao u ovom kolu.

 

Ukupni poredak:

 

Učinak u četvrtom kolu:

 

Evo malo statističkih podataka samih igrača na prvenstvu. Najbolji pojedinci dosad:

 

Najbolji strijelci:

 

Najbolji asistenti:

 

Poredak po broju oduzetih lopti:

 

Poredak po broj blokiranih šuteva:

 

Poredak po broju uspješnih sprinteva po loptu:

 

Najveći broj obrana golmana:

 

Najveći broj primljenih golova: