FANTASY – GRADAC NAJBOLJI U SEDMOM KOLU, KOMARDA NADOMAK NASLOVA

Gradac je u sedmom kolu bio najbolji sa osvojena 23,42 boda. Komarda je povećala prednost pred ostalim ekipama i čeka posljednje kolo kako bi napala svoj drugi Fantasy naslov. Od drugog do petog mjesta je izrazita gužva na tablici u samo jedan bod razlike što nagovještava da će i osmo kolo biti jednako napeto kao i sva prijašnja. Poredak ekipa nakon sedmog kola je sljedeći:

 1. Komarda – 180,12
 2. Špilja ’94 – 143,37
 3. Val Jezera – 142,93
 4. Cirkusanti – 142, 84
 5. Gradac – 142,16
 6. Zagora – 129,90
 7. KomančerOSI – 127,62
 8. Gruž Utd – 121,06
 9. Stručnjak za vino – 119,28
 10. Vortex – 117,34

U polufinalnoj utakmici Španjolske i Srbije, koju su neki i nazivali finalom prije finala, pljuštala su isključenja na sve strane. U takvoj situaciji jedan od onih koji su se najbolje snašli bio je Roger Tahull koji je između ostalog zaradio 9 isključenja i zabio 2 gola. Tahull je tako i skupio najviše Fantasy bodova. Nakon njega slijedi Aleksandar Ivović koji je zabio 3 gola u utakmici protiv Hrvatske, te Ivan Marcelić koji je zamijenio Bijača između vratnica. TOP 5 igrača u sedmom kolu:

 1. Tahull – 7,15
 2. Ivović – 5,59
 3. Marcelić – 5,13
 4. Mandić – 5,08
 5. Argyropoulos – 4,89

Komarda u posljednje kolo ulazi kao vodeća na ljestvici sa 180,12 bodova. Ivan je uspio održati vodstvo nakon sedmog kola iako nije krenulo bajno za Komardu. Genidounias nije zabio, Cupido, Irving i Velotto također nezainteresirani. No onda je došla posljednja utakmica sedmog kola u kojoj je Tahull donio lijepi broj bodova Komardi i na taj način joj osigurao da uđe kao vodeća u posljednje kolo olimpijskog turnira.

Od drugog do petog mjesta je nastala gužva u ukupnome poretku. Špilju su predvodili Munarriz (4,34) i Bowen (3,86). Maro Joković je osigurao 2,30 bodova i bio najbolji za Val Jezera koja su odigrala loše kolo. Cirkusanti su bili predvođeni Ivovićem (5,59), no bili su bez golmana u sedmom kolu baš kao i Val Jezera. Gradac je odradio najbolji posao u sedmom kolu osvojivši najviše bodova. Osim spomenutog Marcelića najviše je pridonio Vrlić (4,53) za Robertovu ekipu, nakon njega Vlachopoulos koji je zaradio 4,43 bodova. Posljednje kolo biti će iznimno zanimljivo i neizvjesno do samoga kraja pogotovo radi nastale gužve među spomenutim ekipama kojima će doslovno svaki bod biti od presudne važnosti.

Donji dio tablice predvodi Zagora koja je na šestom mjestu. Njima je najbolji bio Vukičević sa 4,72 boda i Harai sa 4,65 bodova. KomančerOSI, kojima je najbolji bio Jakšić (3,70), pušu za vratom Zagori i nadaju se boljem konačnom poretku nakon osmog kola.

Golman Holland (4,42) je bio najbolji za Gruž Utd. Najveći propust Tomislava bio je Dušan Matković, igrač lijeve strane, koji je ostao na klupi iako je donio više bodova od DiFulvija i Fountoulisa zajedno. Renzuto (4,78) je predvodio Matinu ekipu, a Mandić Igorovu. Oboje Stručnjak za vino i Vortex se nadaju kvalitetnom zadnjem kolu kako bi se maknuli sa zadnjih pozicija i završili turnir na nekoj od viših dijelova tablice.

U zadnjem koluOlimpijskih igara ponovno nas čekaju zanimljivi susreti u kojima ćemo doznati novog olimpijskog pobjednika, ali i novog pobjednika dančarskog Fantasy natjecanja.

Odgovori