FANTASY – KOMARDA PREUZELA VRH, NEVJEROJATAN POVRATAK CIRKUSANATA

https://www.cnab.cat/

Treće kolo promijenilo je kompletan izgled tablice. Val Jezera su pala na četvrto mjesto, Komarda je skočila na prvo mjesto, a Cirkusanti su se vratili iz mrtvih. Davorovi Cirkusanti su u trećem kolu zaradili više bodova nego u prva dva kola zajedno. Nakon prva dva kola Cirkusanti su zaradili 34,71 bod, a samo u trećem kolu zaradili su nevjerojatnih 34,90 bodova. Davor se ponajprije može zahvaliti Unai Aguirreu, drugom golmanu Španjolske, koji je donio 9,75 bodova. Poredak ekipa nakon trećeg kola je slijedeći:

 1. Komarda – 78,01
 2. Cirkusanti – 69,61
 3. Gradac – 67,38
 4. Val Jezera – 66,26
 5. Zagora – 64,21
 6. Špilja ’94 – 63,86
 7. Gruž Utd – 57,48
 8. KomančerOSI – 57,03
 9. Stručnjak za vino – 52,15
 10. Vortex – 51,19

TOP 5 IGRAČA U TREĆEM KOLU:

 1. AGUIRRE – 9,75
 2. DI FULVIO – 7,55
 3. MANHERTZ – 7,55
 4. GRANADOS – 6,08
 5. KAPOTSIS – 5,88

1. Komarda

Manhertz, sa 7,55 bodova, je jedan od najzaslužnijih igrača koji su osigurali Komardi prvo mjesto u ukupnom poretku nakon trećeg kola. Osim spomenutog Mađara, dobre predstave Genidouniasa, Cupida i Inabe su rezultirale visokim brojem bodova. Ivan je pokušao sa Hrysanthosom na golu jer Lopez Pinedo nije branio no ta se zamjena nije pokazala ključnom. U narednim kolima Komarda očekuje povratak Lopez Pineda između vratnica i što bolje njegove predstave kako bi se zadržao sami vrh tablice.

2. Cirkusanti

U trećem kolu dogodio se nevjerojatan povratak Cirkusanata. Nakon drugog kola Davor je bio deveti, a nakon trećeg kola je drugi. Treba li bi zaviriti u dančarske arhive kako bi doznali da li se ovakvo nešto dogodilo u povijesti dančarskog Fantasy natjecanja. Unai Aguirre je donio nevjerojatnih 9,75 bodova i tako pomogao Cirkusantima da skoče na tablici. Nakon njega, najbolji su bili Fatović i Vamos. Cirkusanti, osim Aguirrea, imaju i dva golmana na klupi (Vogel i Kandic), te će biti zanimljivo vidjeti za koji 7 će se Davor odlučiti u nadolazećim kolima.

3. Gradac

Gradac je u trećem kolu zaradio 21,56 bodova. Granados sa 6,08 bodova je bio najučinkovitiji za Robertovu ekipu, a Angyal i golman Tanamura su također zadovoljili. Najveći propust Gradca se dogodio na klupi. Naime, igrač desne strane Kapotsis je ostao na klupi, a donio je više od Vlachopoulosa i Ukropine zajedno, koji su bili u prvih 7 Robertove ekipe. Pogodi li Gradac sa zamjenama u sljedećem kolu možda vidimo Robertovu ekipu i u TOP 2.

4. Val Jezera

Val Jezera su pala na četvrto mjesto u ukupnome poretku nakon što su prva dva kola bila na prvome mjestu. Najveći razlog tome su loše predstave lijeve strane (Perrone i Papanastasiou). Najbolji je bio Fernandez koji je donio 4,14 bodova. Dosta propuštenih bodova je ostalo na klupi, ponajprije Adachi koji je donio 4,17 bodova. Malo bolje zamjene i konkretniji učinak lijeve strane u nadolazećim kolima su razlozi radi kojih Val može očekivati povratak na prvo mjesto u narednim kolima.

5. Zagora

Nikola trenutno zatvara TOP 5 ekipa sa 64,21 bod. Za Zagoru najbolji u trećem kolu je bio Erdelyi sa 5,67 bodova. Zerdevas, Power i Vidović su donijeli manje od očekivanoga i stoga su razlog zašto Zagora nije na višoj poziciji od pete. Vukičević i Filipović su odradili svoj posao i najavili da bi mogli nastaviti u istom tonu. Zagora svakako ima razloga za optimizam.

6. Špilja ’94

Andrijina ekipa je pala na šesto mjesto u ukupnome poretku no to i dalje nije razlog za pesimizam s obzirom da Špilja i dalje drži priključak sa ostalima. Prvi pik drafta, Del Lungo bio je Andrijin najbolji igrač u trećem kolu sa 3,65 bodova. Svi ostali su bili solidni, uključujući i klupu, osim Larumbea koji je imao 0,87 bodova. Andrija se nada boljim partijama Munarriza i Echeniquea kako bi napao gornji dio tablice, a možda i sami vrh.

7. Gruž Utd

Za Tomislava su najviše donijeli DiFulvio (7,55) i Pasztor (4,83). No, 0,07 Fountoulisa i 0,90 Bodegasa su razlog zašto Gruž Utd nisu na nekoj od viših pozicija. Na klupi je ostao Matković koji je donio 2,97 bodova, te Wolf koji je spreman uskočiti u prvih 7 umjesto Hollanda. Nastavi li Di Fulvio u istom tonu, te ako se probude Fountoulis i Mallarach, Gruž Utd će samo ići prema gore.

8. KomančerOSI

Branislav Mitrović je bio najučinkovitiji za Tomislava i Bornu sa 4,09 bodova. Duško Pjetlović je također odradio dobar posao, no slabi učinci Stefana Mitrovića i Vincenza Dolcea su postavili Komančerose na osmo mjesto. Arai i Jansik su ostali na klupi iako su donijeli više od par igrača u prvih 7. Zalanki i Younger još imaju puno toga za reći i pokazati, a samim time i KomančerOSI.

9. Stručnjak za vino

Mate je napravio pomak sa desetog na deveto mjesto. Prlainović je vodio glavnu riječ i donio Mati 4,30 bodova. Kvalitetnima su se još pokazali i Vuksanović, Nagy i Mourikis, no ipak se čekaju konkretnije partije Renzuta i Brguljana kako bi Stručnjak za vino skočio još i više.

10. Vortex

Na zadnje mjesto pao je prošlogodišnji osvajač unatoč dobroj partiji Mandića koji mu je donio 4,71 bod. Varga je imao nula bodova, a na klupi Luongo sa 3,88 bodova. Ostali solidni, ali ipak ne dovoljno za neko od viših pozicija u ukupnome poretku. Vrati li se Varga, te ako Mandić nastavi na visokoj razini i pritom još Igor napravi par dobrih zamjena onda se Vortex svakako može nadati boljim rezultatima u budućnosti.

Nakon ovakvog trećeg kola možemo samo zamisliti što nas čeka u četvrtome kolu. Poredak trenutno podsjeća malo na 2017. godinu kada su Komarda i Cirkusanti vodili borbu za sami vrh. No ostale se isto nešto pita i svi će dati sve od sebe kako bi upravo oni zasjali na samom vrhu tablice.

Odgovori