FANTASY – VAL JEZERA I DALJE NA PRVOME MJESTU

Drugo kolo je obilježio poraz Hrvatske od Australije i neriješen rezultat između Italije i Grčke. Od igrača, drugo kolo obilježili su Ben Hallock i Alex Wolf koji su donijeli najviše bodova, te su jedini igrači sa preko 7 bodova u drugome kolu. Slijede Emmanouil Zerdevas i Duško Pijetlović sa oko 6 bodova, te Max Irving sa 5,95 bodova.

Što se tiče Fantasy natjecanja drugo kolo nije donijelo promjene na samome vrhu. Val Jezera sa ukupnih 51,85 bodova je u vodstvu, no prednost pred ostalima se smanjila. Komarda se prišuljala sa 51,04 boda i puše Mariu za vratom. Nikolina Zagora sa 48,15 bodova napada vrh sa treće pozicije, a Špilja ’94 sa 48,05 bodova napada Val Jezera sa četvrte pozicije. Gradac zatvara TOP 5 ekipa sa 45,82 boda. Poredak ekipa nakon drugog kola je slijedeći:

  1. Val Jezera – 51,85
  2. Komarda – 51,04
  3. Zagora – 48,15
  4. Špilja ’94 – 48,05
  5. Gradac – 45,82
  6. KomančerOSI – 42,99
  7. Gruž Utd – 36,81
  8. Vortex – 35,69
  9. Cirkusanti – 34,71
  10. Stručnjak za vino – 33,08

1. Val Jezera

Mario je i nakon drugog kola prvi ponajprije radi odličnog Hallocka koji je donio 7,83 boda, te Jokovića koji je donio 4,40 bodova. Perrone sa samo 0,91 i Adachi sa 0,57 su razlog zašto Mario nije napravio veću prednost pred Komardom koja se nalazi na drugome mjestu. Obradović i Papanastasiou su odradili svoj posao dok se od Bijača očekuje još bolje. Perković, Miloš i Tomašević su zamjene koje čekaju svoje prilike u narednim kolima u kojima se Val nada povećati svoju prednost.

2. Komarda

Ivanova Komarda je skočila sa četvrtog na drugo mjesto. Za to su najzaslužniji Inaba sa 4,97 boda te Irving sa 5,95 bodova. Lopez Pinedo je donio više nego dobrih 4,35 bodova. Greška koja je koštala Komardu i potencijalnog prvog mjesta su zamjene. Stevenson je ostao na klupi, a donio je više bodova od Manhertza koji je bio u prvih 7. Okawa je skupio više bodova od Cupida, te Shiga više od Genidouniasa. Uz spomenutu ekipu tu je još Tahull u kojega Komarda polaže svoje nade.

3. Zagora

Već drugo kolo koje potvrđuje da je Nikolin prvi pik bio dobar. Zerdevas i u ovome kolu donosi jako puno (6,55) i pomaže Zagori da skoči sa petoga na treće mjesto. Erdelyi, Harai i Filipovic zajedno su pridonijeli sa preko 12 bodova. Aleksić sa 2,52 i Vidović sa 1,76 bodova zatvaraju Nikolinih prvih 7 sa kojima se ne boji napasti sami vrh.

4. Špilja ’94

Andrija je pao sa drugo na četvrto mjesto no i dalje drži priključak sa prvom trojicom, te se već u trećem kolu sve može potpuno i promijeniti. Del Lungo mu je donio solidnih 3,80 bodova, Daube 4,83, te Echenique 3,04. Sa još Munarrizom i Bowenom u ekipi Andrija se ne boji nadolazećih kola.

5. Gradac

Gradac se našao na petom mjestu nakon drugog kola. Gojko Pijetlović je donio odličnih 5,35 bodova, a Angyal 4,17. Loša predstava Ukropine i Vrlića su razlog zašto Roberto nije u TOP 4. U zamjenama ima i japanskog golmana Tanamuru, te ako pogodi sa izborom golmana u nadolazećim kolima može se nadati i boljim pozicijama u ukupnome poretku.

6. KomančerOSI

Tomislav i Borna su napokon dočekali Zalankijeve prve golove i konkretnije bodove za njihovu Fantasy ekipu. Zalanki je imao 5,76 bodova, a Duško Pijetlović čak još i boljih 6,02 boda. Stefan Mitrović i Nikola Jakšić su također zadovoljili no izgleda da je KomančerOSIma problem golman koji je imao ravnu nulu jer nije branio. U zamjenama bek i dva napadača no bez golmana. Ako uspiju riješiti tu škakljivu poziciju nećemo se iznenadit ako ih vidimo u gornjem dijelu tablice

7. Gruž Utd

Tomislav je ovo kolo pogodio sa golmanom Wolfom koji mu je donio skoro 8 bodova. Sljedeći najbolji je bio Di Fulvio sa 3,05 bodova. Mallarach, Pasztor iBodegas su odradili solidan posao. Dok Hosznyansky i Fountoulis mogu i moraju više da bi se Gruž Utd približio TOP 5.

8. Vortex

Bez golaman i sa neučinkovitim Presiucttijem i Garcijom Igor pada na osmo mjesto. Hooper sa 5,05 i Aicardi sa 3,62 boda su bili najkonkretniji za Igora i Vortex. Od zamjena jedina greška je bio Agryropoulos koji je donio 3,06 bodova. Od Denesa Varge se također očekuje više te uz njega i par dobrih zamjena Igor ima razloga da se nada boljim pozicijama u nadolazećim kolima.

9. Cirkusanti

Davor se maknuo sa posljednjeg mjesta nakon što su Ivović i Fatović odradili dobar posao. Također, Davor je pogodio sa golmanom Vogelom koji je donio 2, 65 boda. Vamos puno bolji nego u prvome kolu, no Figlioli je ostao na klupi iako je donio 3,18 bodova. Davor se nada i malo konkretnijim bodovima Andra Bušlje da bi skočio još koje mjesto prema gore.

10. Stručnjak za vino

Posljednji nakon drugog kola je Mate koji je zaradio 33,08 bodova u dva kola. Nagy nije branio, a Renzuto donio tankih 0,52 boda. Strahinja Rašović je predvodio Matinu ekipu sa 4,20 bodova i Andrija Prlainović sa 3,33  no Stručnjak za vino se nada puno boljim učincima Mourikisa, Dedovića i Brguljana kako bi se maknuo sa posljednjega, desetog mjesta.

Nakon trećeg kola Fantasy tablica možda bude potpuno drugačija. Zato treće kolo donosi zanimljive susrete i još zanimljivije sukobe između Fantasy ekipa.

Odgovori