Hrvatska je favorit po posljednjim rezultatima, ali faktor X bi mogle biti, srpske osvježene glave

Alex Donsimoni je po drugi put sudionik našeg fantasija za experte. 5 je ekipa na samom vrhu u 8 bodova razmaka, a njegov Olympus team je odmah iza s još tolikim zaostatkom. Sve se to može promijeniti u jednom, a ne 3 kola koliko nas još očekuje.

Danas nas očekuje četvrtfinalni dan u kojem je na rasporedu vaterpolski klasik, Hrvatska protiv Srbije. Utakmica je na raspored u 17.00. Raspored je slijedeći:

14.00 Španjolska – Crna Gora

15.30 Grčka – Italija

17.00 Srbija – Hrvatska

18.30 Mađarska – Francuska

Drugi put sudjeluješ u našem fantasiju za experte. Ima li razlike u odnosu na prošli put. Ako se ne varam i prošli put si se dizao u poretku nakon lošijeg starta?

Alex: Nema velikih razlika u odnosu na prošli put. Vrlo je ugodno i možemo puno toga podijeliti. Sustav je zabavan i jasan. Možemo samo primijetiti da je draft bio super brz. Loše sam startao zbog svoje greške i izgubio sam 11 lakih poena 😉 .

Birao si Hallocka kao prvi pik, on je i na ovom SP-u napravio brutaliti i na taj način ostao bez te i još jedne utakmice. Nije lako nadoknaditi ako prvi pik podbaci?

Alex: Kada ste drugi izbor na draftu, to je velika šansa. Ali možete imati suspenziju, ozljede, kazne… mnoge stvari koje će utjecati na rezultat. Naravno, Hallock je veliki igrač, pa računam na njega… kao što bi to učinio i kao trener.

Dalje su išli Fontani koji također nije učinio razliku u odnosu na druge golmane, Sanahuja također nije iskoristio nešto lakši raspored u grupi s Kinom i Australijom, dapače Martin ga je odmarao jedno kolo.

Alex: Khasz je bio ozlijeđen, Watanabe pod uobičajenom izvedbom, Hallock suspendiran, Sanahuja na tribinama, Fontani je počeo polako… Ove se stvari događaju svima nama… Da bi bio vodeći, moraš sve uzeti u obzir, sve predvidjeti i također imati malo sreće.

Ostalo je 34,49 bodova na klupi u dosadašnjim kolima?

Alex: Ovaj podatak dokazuje da nisam daleko. Prošlo Svjetsko prvenstvo bio sam na podiju i sad mi treba malo sreće i analiziranja da se priključim na sami vrh. A kao što to često kažem, pobjeda dolazi s klupe.

Poredak 4. kola koji je dodatno zgusnuo ukupni poredak gdje Doha Maroon vodi s 103,95 bodova za nijansu ispred Largića koji ima 103,63

Kako si zadovoljan s nastupom Francuske, da Skoumpakis nije fenomenalno blokrao zicer situaciju Bjorchu sa stative na samom kraju utakmice Francuska bi osvojila grupu!

Alex: Činjenica je da Francuska u posljednje vrijeme nije na svom punom 100% potencijalu. Još uvijek postoji praznina koja se može ispuniti kako bismo bili na našoj najvišoj razini. Ali možemo vidjeti veliku razliku u pristupu, odnosno stavu protiv velikih nacija od prije 2 godine. Veliki korak je napravljen. Pobjeda protiv Australije nam je dodatna lekcija na kraju.

U četvrtfinalu velika utakmica protiv Mađarske. U Fukuoki prošle godine bili su Španjolci i egal do samoga kraja. Kakva nas sad utakmica očekuje? Što se mora dogoditi da Francuska pobjedi ili opet bude u igri do samoga kraja?

Alex: Mađarska je mogla odmoriti igrače, gotovo puni roster nije bio na EP-u. Iskreno, oni su u misiji za zlato. Ali nitko nije opasniji od nekoga tko nema što izgubiti.

Igra se i veliki derbi Hrvatske i Srbije. Što očekuješ u tom dvoboju? Tko bi mogao prevagnuti da Hrvatska pobjedi ili ako gledamo s druge strane, što bi Srbiji trebalo za pobjedu?

Alex: Srbi su trebali osloboditi svoje umove… prošla natjecanja bila su vrlo teška za njihov način razmišljanja, ali talent je još uvijek tu. Ako nastave tim putem evolucije, mogu ponovno pronaći i postići svoj puni potencijal. Utakmica će biti nevjerojatna za gledati. Hrvatska je vrlo ujednačena momčad, zadnji rezultati su nevjerojatni. Po tome su sigurno favoriti, ali faktor X bi mogle biti, da tako kažem te srpske osvježene glave.

Kakva je taktika za dalje, može li se ući u borbu za postolje u fantasiju? Ili je možda važniji cilj prestići Iosepa 😉 ?

Alex: Ako prestignem svog prijatelja Andreja, opet ću biti na postolju i zaraditi ću od njega više pizza. Sjajan je i u fantasiju, jako dobro poznaje vaterpolo. Bit će teško vratiti se, ali nikad ne odustajem… Sve se može dogoditi. Morate predvidjeti promjene, tko će na tribine, dinamiku sljedećih utakmica, ovo je stvarno zanimljivo. Već mi je drago što nisam previše izgubljen kao na početku😉

Top 10 fantasy igrača u 4. kolu

Za kraj, ako ima kakva ekskluziva iz Pariza vezano za vaterpolski olimpijski turnir. Kakav će bit bazen, koliko će moći publike na tribinama, kakva je lokacija ili neka druga specifičnost koja nas očekuje?

Alex: Bit će nekoliko novih, ali i različitih bazena za kvalifikacije i finalni dio. Pariz će biti nevjerojatan događaj. Od nas svi očekuju veliku organizaciju. Mislim da će biti pune tribine i francuska strast u gradu ljubavi se neće moći zanemariti.

Kad smo kod ljubavi, ima li više djece u vaterpolu u Francuskoj s obzirom na zadnje rezultate ili bi potencijalna medalja s OI u Parizu bila sve za veliki prasak?

Alex: Savez radi na tome i to je također jedna od mojih misija s njima. Naravno da bi medalja mogla puno toga promijeniti, ali nije bitan polazak, čak ni odredište nego samo putovanje. I moramo zajedno napredovati, baš kao što je to učinila seniorska momčad.

Odgovori