Iosep vodeći nakon 4. kola

Andrei Iosep i njegova ekipa Poker faces trenutno su vodeći u fantasyiju za experte sa 8 bodova prednosti ispred Uroša Stevanovića. Treći je Balasz Vincze sa još  2 boda manje. Najzanimljiviji mečevi  i uzbudljiva završica očekuje treće izdanje ovog prestižnog natjecanja u kojem su do sada pobjeđivali Dragan Jovanović i Elvis Fatović koji je umjesto da brani naslov ipak odlučio svu svoju pažnju posvetiti vođenju Australije na ovom Svjetskom prvenstvu :wink:. Za sad mu ne ide loše.

 

Andrei Iosep, inače i trener Steaue, vodi sa 78,63 boda nakon 4 kola. U čak tri imao je preko 20 bodova i nakon prošlog kola se i odvojio na vrhu. Odlično je pratio situaciju i u momčad uzeo Kazahstanskog golmana Lipilina koji je iskoristio ozljedu kolege Sheloma i protiv slabašne Koreje donio čak 6,35 bodova. U momčadi ima Granadosa koji je trenutačno MVP sa 18,06 bodova. Mladi Španjolac koji igra na poziciji lijevog krila postigao je 13 golova, oduzeo 6 i osvojio 8 lopti nu plivanju u prve 4 utakmice. Najveća zvijzda momčadi je Marko Bijač koji je na ovom SP-u u top formi.

 

 

Danče.hr: Drugu godinu u našem Fantasyiju, nakon 4 od 7 kola, prvo mjesto sa 8 bodova prednosti. Što je drugačije u odnosu na lani kada ste bili u donjem dijelu poretka kroz cijelo natjecanje?

Iosep: Stekao sam nešto iskustva u ovoj vrsti igre… možda :smile:.

Danče.hr: Ime je također novo, Sharksi su postali Poker faces?

Iosep: Morao sam nešto promijeniti, nisam mogao nastaviti sa momčadi ili imenom koje ne pobjeđuje.

Danče.hr: Prošle godine, uzeli ste Munarriza kao prvi pik, ove ipak golman Bijač, pa sidrun Mourikis. Odlučili ste se prvo popuniti pozicije koje ne donose toliko poena kao dva igrača lijeve ili desne strane?

Iosep: Htio sam biti siguran da ću imati golmana koji će mi donositi poene. Lijeva i desna strana, ti igrači obično donose poene iz svih momčadi. Prošle godine bio sam sretan što sam rano uspio uzeti Vamosa, ali jedva da je zabijao u Barceloni i bio je veliko razočaranje za moju momčad prošle godine :wink:. U nekim situacijama Vjeko je uzeo igrače koje sam baš namjeravao uzeti. Izgledalo je kao da mi je ušao u glavu, ali brzo sam reagirao iza tih situacija i odabrao igrače koji su mi priskrbili vrijedne poene.


Danče.hr: Da, upjeli ste napraviti pravu krađu drafta, uzeli ste Granadosa u petom krugu, a on je za sada MVP.

Iosep: Znao sam da će svi posegnuti za zvijezdama u prvim krugovima te da ću imati priliku kasnije uzeo neke dobre igrače koji možda još nemaju zvijezdani status, ali koji će mi garantirati puno poena. Kako sam igrao 8 sezona u Španjolskoj jako dobro poznajem njihove igrače i puno im vjerujem. Ne mogu si ih priuštiti u Steaui, ali barem sam ih ovdje o mogao imati u svojem timu :wink:.

Danče.hr: Ove godine, čini nam se da je konkurencija zahtjevnija, rivaliteti još izraženiji. A vi na  sve to gledate s vrha?

Iosep: Defitinitno, vrlo je jaka konkurencija, ali moj glavni cilj je pobjediti Seana i Vjeka :smile:.

 

Danče.hr: Sean King je rookie u našoj fantasy ligi, i on je na početku istaknuo taj jedan cilj, da bude ispred Vas, da Vas pobjedi. Koja je pozadina vašeg rivaliteta?

Iosep: Sean je moj dobar prijatelj, obojica smo vrlo kompetitivni i okladili smo se prije početka fantasyija. U večeru u vrlo finom restoranu.

Danče.hr: U nekim situacija, za vrijeme odličnih komentara sa drugim ekspertima, bili ste izmeđuostalog iznenađeni sa nekim interpretacijama novih pravila. Nova pravila, ista stara priča, sudačke interpretacije?

Iosep: Uobičajeno je da u početku, kada se mijenjaju neka pravila, da bude malo konfuzije. Kako za nas kao trenere, tako i za igrače pa čak i za suce. Pokušat ću dovesti najboljeg rumunjskog međunarodnog suca da nam na početku sezone, meni i mojim igračima, objasni viziju koju oni (suci) imaju prema novim pravilima kako bi se što prije prilagodili i primijenili ih u našoj igri.

Danče.hr: Ove godine još je veći užitak čitati komentare utakmica, poteza igrača, podabadanja kolega experata. Koga smatrate za najopasnijeg protivnika po pitanju pobjede u fantasyiju?

Iosep: Uzimajući u obzir da moram platiti ako izgubim :wink:, reći ću Sean.

 

Danče.hr: Očekuju nas 4 velike utakmice u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Možete li nas uvesti u onu između Srbije i Španjolske. Za koje detalje očekujete da bi mogli biti presudni?

Iosep: Mislim da će veliki faktor biti direktni duel Munarriza i Mandića, očekujem da će Alberto biti taj koji će početi utakmicu čuvajući glavnog srpskog šutera. Također, ono što bi moglo učiniti razliku biti će učinak golmana.

Danče.hr: Srbija je bez 5 odličnih igrača u polju i oba golmana. Mandić je taj kojega sve momčadi moraju zaustaviti. Rekli ste već da očekujete tu Munarriza, a što se tiče ostatka momčadi?

Iosep: Srbija igra potpuno bez pritiska i to je njihova velika prednost protiv svih protivnika sa kojima se susreću. Svi (mislim na europske momčadi koje su ušle u četvrtfinale) žele izbjeći najteži turnir po mom mišljenju (kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre) i kvalificirati se sada na ovom Svjetskom prvenstvu.

Danče.hr: Srpska obrana je odlična, kao da igraju i svi najbolji, a Rističević je još i bolji od Mitrovića. Barem je bio takav protiv Grka.

Iosep: Rističević je bio nevjerojatan u toj utakmici, obranio je 16 od 19 udaraca u gol. Ako to ponovi, barem slično, Španjolci će imati vrlo težak zadatak.

Danče.hr: Glavni problem za Španjolsku je taj što Perrone nije u formi kao kad je igrao u Jugu pod Kobešćakom?

Iosep: Perrone je „otac“ ove mlade Španjolske momčadi. On je trener u vodi i igrač koji baš sve organizira, „glas“ Davida Martina u igri. Možda nije zabijao puno, ali je jedna od referenci svoje ekipe i igrač kojega se mora uzeto u obzir. Vjeko Kobešćak je mađioničar koji zna izvuči ono najbolje od svakog igrača. Vjerujem da je davao jako puno slobode Felipeu dok ga je vodio i tako mu dao dodatno samopouzdanje da zabija jako puno odlučujućih golova.

Danče.hr: Španjolski put do pobjede je da zaustave Mandića, drže Vica i Lazića dalje od linije 2 metra i da Granados zabije barem 4 gola, možda i Barroso još 2. Bilo bi to izvrsno i za Vaš fantasy tim :wink:.

Iosep: Prije svega, samo želim vidjeti odličnu vaterpolsku utakmicu. Onda, što se tiče fantasyija, nadam se da će mi Granados opet pomoći sa pokojim poenom.

 

Trenutačni poredak u expertnom fantasyiju:

Andrei Iosep 78,63
Uroš Stevanović 70,52
Balasz Vincze 68,12
Vjeko Kobešćak 62,14
Dragan Jovanović 61,08
Romain Buche 59,30
Jugoslav Vasović 59,17
Sean King 58,54
Marko Šapit 58,16
Jure Marelja 56,08