Grčka uz dosta muke protiv USA

Grčka – USA 11:9 (3:4) (3:2) (2:2) (3:1)

 

Suci: Moller (GER), Dervieux (FRA)

Igrač više: Grčka 6/10, USA 6/10

Dva igrača više: USA 1/2

Peterci: Grčka 2/2

 

Grčka: Zerdevas, Genidounias 4 (1/1), Skoumpakis 1, Papanastasiou, Fountoulis (1/1), Kapotsis, Dervisis, Argyropoulos, Mourikis 2, Kolomvos 1, Gounas 2, Vlachpoulos, Galanidis

Trener: Vlachos

 

USA: Wolf, Hooper 2, Vavić, Obert 1, Hallock 2, Cupido 1, Daube 2, Farmer, Bowen 1,

Ramirez, Smith, Irving, Holland

Trener: Udovičić

 

 

Ako je Grčka željela ovim putem nastaviti natjecanje, te to bio razlog one slabe partije protiv Srbije, nije im to sigurno bila tako mudra ideja. Iako su danas izgledali mnogo bolje nego u spomenutoj utakmici ispostavilo se da su Amerikanci pružili veoma jak otpor te je pobjednik odlučen tek minutu prije kraja. Osim dobrih vaterpolskih poteza, lijepih a katkad i dosta sretnih golova, moglo se na na ovoj utakmici vidjet i nekih drugih, ne baš sportskih stvari. Već u ranoj fazi utakmice u jednoj situaciji na 2 metra Argyropoulos je pod vodom ispesničio Oberta i tako zaradio crveni karton, ako je i bilo nekakve provokacije isto teško shvatljiva reakcija. Kasnije su i suci imali svoj višeminutni show program kada su istovremeno izbacili svaki po jednog Grka no to osim njih izgleda nije konstatirao pa su Amerikanci čak i opucali i tada tek se zaustavlja igra i počinju objašnjavanja. Nedugo poslije toga ponovo ista situacija no je Udovičić zvao time out i na njemu ih pitao igra li se 6-4 ili 6-5. Ako ovo ostavimo po strani, veoma zanimljiva utakmica, koju je USA nešto bolje otvorila, Grci u nastavku preuzeli vodstvo no i jedni i drugi su bili na maksimalno 2 gola razlike te je na kraju treće četvrtine isto bilo neodlučeno. I jedni i drugi bili su prilično sigurni sa igračem više, čak identično efikasni 6/10, Amerikanci dva puta sa dva igrača više, drugi put u dosta bitnom momentu nisu ga realizirali. Imali su i 2 gola iz odbitaka nakon šuteva kod igrača više (Obert i Hallock) na drugoj strani je jednu takvu situaciju u gol pretvorio Mourikis. Na svakoj strani i po jedan sretan gol kada se lopta odzada odbijala od ruku golmana u gol.

Američka reprezentacija odigrala je vrlo pokretljivo u napadu, dosta proplivavanja i dupliranja na 2 metra, što je donosilo rezultate, u početku 3. četvrtine kada su postali statičniji odmah je grčka obrana dosta lakše izlazila na kraj sa njima. Grci su također imali dobrih rješenja, par ubacivanja po strani Fountoulisa, jedno je donijelo peterac, drugi puta je opucao ali je golman Wolf odlično reagirao, Dervisis također uplivao jednom po desnoj strani ali je Wolf to isto zaustavio. Na drugoj strani je Zerdevas kačio kod ubacivanja i šuta Vavića po desnoj strani, također obranio Bowenu kod dva igrača više. Vlachopoulos, Genidounias, Kolomvos, Cupido pogađali su stative a čitav niz šuteva na obje strane golmani su slali u korner. Na kraju, presudila je posljednja četvrtina u kojoj su grčki igrači bili pribraniji iskoristili dva puta igrača više (Skoumpakis i Genidounias) te još jednim golom izvana Genidouniasa kada je pliskom iznenadio Wolfa a u kojoj su Amerikanci bili neefikasni dva puta sa igračem više i jednom sa dva što ih je koštalo daljeg puta ka medalji unatoč odličnoj partiji danas.

 

 

 

1. četvrtina

 

0:1 Hooper sa ljeve strane u bliži kut – igrač više

1:1 Genidounias sa desnog krila – igrač više

1:2 Bowen sa desnog vanjskog dijagonalom

2:2 Genidounias – peterac koga je zaradio Fountoulis uplivavši po ljevoj strani

2:3 Daube sa stative na asist Cupida

2:4 Obert nakon obranjenog šuta Cupida sa stative, ukrao loptu – igrač više

3:4 Mourikis šraubom pored Ramireza

 

2. četvrtina

 

4:4 Gounas sa srednjeg – igrač više

5:4 Kolomvos kraj Bowena asist Dervisisa

6:4 Fountoulis – peterac koji je uplivavši po ljevoj strani izborio Gounas

6:5 Hallock kupi loptu nakon obrane šuta Cupida – igrač više

6:6 Daube sa desnog vanjskog – igrač više

 

3. četvrtina

 

7: 6 Gounas šut a loptu Wolf laktom odbio u svoj gol – igrač više

7:7 Cupido iz vana lopta od stative pogodila Zerdevasa u ruku te ušla u gol

7:8 Ramirez sa stative na asist Vavića – 2 igrača više

8:8 Mourikis ugurava loptu nakon obranjenog šuta Vlachpoulosa – igrač više

 

4. četvrtina

 

9:8 Skoumpakis sa stative – igrač više

10:8 Genidounias pliska pred golmanom sa ljevog vanjskog

10:9 Hooper dijagonalom sa ljeve strane – igrač više

11:9 Genidounias sa ljevog vanjskog – igrač više