Joković povećao prednost, Koljanin i Ivović krenuli u lov

https://www.facebook.com/rstra2

Poštovanje i dobro došli u drugo kolo ovogodišnjeg Danče Fantasy. Prva dva kola mogu puno reći, ali opet ništa ne značiti. Ništa nam ne znači što je 31,58 sakupljenih bodova najbolji rezultat jedne ekipe u ovome kolu, međutim puno nam to govori kada znamo da je to opet ekipa trenera Mara Jokovića.

Iako mi je ovo tek prva godina fantaznog novinarstva, sumnjam da je ikad prije u kratkoj i burnoj povijesti Danče Fantasy netko ovako dominantno i agresivno započeo svoj fantasy pohod. Nakon samo dva kola s ukupno 68,38 bodova Hamsa Yakuza je čak 15 bodova ispred drugoplasiranih GTS-ovaca trenera Hrvoje Koljanina. Kao i u prošlom kolu kod trenera Koljanina najbolje ocijenjeni igrač se nalazi na klupi za pričuve, te sa svojim bodovima ne utječe na broj sakupljenih bodova u jednom kolu. Zapravo dva od tri najbolja igrača u njegovoj ekipi su mu bila na klupi. Što li sada samo prolazi kroz glavu ovome mladome strategu. Ovakve situacije mogu dovesti do mnogo unutarnjih nemira u ovome ključnome trenutku. Sada počinje ono pravo. Hoće li pod pritiskom izgubljenih bodova trener Koljanin prestati vjerovati svojim prvotimcima i orijentirati se na zamjene koje su se dosad pokazale efikasnijima od očekivanoga, tek ćemo vidjeti. Više možete pročitati u našem kratkom razgovoru s trenerom Koljaninom.

Iznenađenje kola je zasigurno bila ekipa Baoli trenera Aleksandra Ivovića. Je li to bila sreća ili ne vidjet ćemo u nastavku ovog natjecanja. Trener Ivović će zasigurno morati raditi malo na šarolikosti svoje ekipe. Unatoč tome što je 26,28 bodova ekipa Baoli ostvarila drugi najbolji rezultat ovoga kola pri boljem razmatranju spomenute ekipe uvidjet ćemo da trener Ivović u svojoj ekipi ima ukupno 4 Talijana (di Fulvio 5,85, Bruni 4,24, Renzuto 4,53 i Fondelli 5,50) koji su svi ostvarili dosta solidne rezultate. Nisu bili na razini Strahinje i Granadosa, ali dosta dobri. 7 takvih u momčadi i vrlo vjerojatno ćete imati najbolji rezultat kola. Osim ako ne igrate s trenerom Jokovićem. Jedan od razloga ovakvih ocjena ovih talijanskih reprezentativaca je taj što su igrali protiv reprezentacije Kanade. Koja opet nije da nema tu par nekih igrača, Bicari vam je Maxim Tsigalko vaterpolskog fantazija. Samo veliki je rizik kada imaš 4 igrača iz iste reprezentacije jer vrlo će teško oni svi dobiti priliku za šutirati i još realizirati taj šut, vrlo teško će oni svi dobiti dovoljno vremena u vodi da urade asistencije ili izbore isključenja. Možda protiv ekipa Kanade, ali vrlo riskantno u drugačijim scenarijima. Rezultat 24:6 u korist Italije govori dovoljno za sebe, međutim da se šta pita trenera Ivovića mislim da je on dijelom razočaran šta njegovi igrači nisu igrali još jače protiv nedoraslih Kanađana. Sad u trećem kolu reprezentacija Italije igra protiv Kine. Mogao bi se trener Ivović opet nakesati bodova, ali i to ima svoje nedostatke. Ovogodišnji Danče Fantasy bi mogli u jednu ruku nazvati Danče Fantasy s preponama. Jer po pravilima prvoplasirane ekipe iz svake grupe su slobodne u osmini finala. Što znači jednu utakmicu manje za te igrače i jedna utakmica manje u kojoj mogu skupljati bodove. A Italija je prva u svojoj grupi. U svakom slučaju, postaje zanimljivo.

Unatoč odličnom rezultatu i odličnim projekcijama za sljedeće kolo, vrlo loš rezultat iz prvog kola i dalje ostavlja trenera Ivovića na petom mjestu sa 45,73 bodova 2,21 bod manje od još jednog iznenađenja ove sezone fantazija. Na četvrtom mjestu u ukupnom poretku i sa 47,94 bodova ekipa All the Kings men trenera Sean Kinga i dalje odolijevaju nadmašiti vlastita očekivanja. Ušli su u ovaj turnir u nadi da ne završe deseti, tj zadnji. Nakon dva kola eto ih na ugodnome četvrtom mjestu. Na trećem mjestu s jednim Renzutom (4,53) prednosti nad templarima trenera Kinga se nalazi ekipa Hrvanjolaca s Iberskog Poluotoka. Trener ove vesele družine je gospodin Xavi Garcia. A vođa u vodi je definitivno Strahinja Rašović. Na krilima njegovih igara ekipa Hrvanjolaca se pokušava u trećem kolu približiti zasad nedodirljivoj Hamsa Yakuzi.

Nakon što smo pričali o top five, dolazimo do bottom five. Na šestom mjestu se nalaze Bronte Lizards trenera Elvisa Fatovića sa 43,14 sakupljenih bodova u ova dva kola. Na sedmom mjestu se nalazi gospodin Cosmin Radu sa svojom ekipom EatMyCosmo i s njihovih 42,64 bodova. Na osmom mjestu sa 41,21 sakupljenih bodova se nalazi ekipa Olympus Team trenera Alex Donsimonia. Iako su završili prvo kolo na posljednjem mjestu, trenutna situacija Olympus Team-a izgleda ipak malo bolje. Pri dnu tabele nalaze se dvostruki osvajač i linearni Danče Fantasy osvajač gospodin Andrei Iosep, te još jedan veteran Danče Fantasy gospodin Marko Šapit. Da se netko drugi našao u ovoj situaciji možda bi se malo i zabrinuli, ali ne sumnjamo da će ove stare iskusnjare pronaći načina kako da ovu utrku za ostanak u ligi učine zanimljivima. Znate Danče Fantasy vam je kao i kada igrate golf. Možete odigrati pun kurac loših poteza i onda na kraju odigrate jedan briljantni i spasite se makar blamiranja, ako već nećete pobijediti. Hvala vam na čitanju.

Odgovori