Ivović: Velike utakmice teško je dobiti ako desna strana ne doprinosi golovima u napadu

Završila je grupna faza Svjetskog prvenstva i slijedi nam ono najvažnije, utakmice na ispadanje u kojima više nema popravka. Hrvatsku očekuje dvoboj s Crnom Gorom stoga se sugovornik nametnuo sam od sebe, Aleksandar Ivović.

Završena je grupna faza i poznati su nam četvrtfinalisti Grčka, Italija, Mađarska i Španjolska. U odnosu na lanjsko SP u Budimpešti, samo je Mađarska umjesto Hrvatske, ako gledamo tko je tada bio u polufinalu. Ali, ipak, nekako ove 4 ekipe su važile za favorite svojih grupa.

Aleksandar Ivović: Mislim da su pobjednici grupa očekivani. Naravno da je moglo da bude i drugačijih rezultata, pogotovo u mečevima Hrvatske i Mađarske te Grčke i Amerike. Pogotovo u ovom drugom gdje su Amerikanci na 4:30 do kraja imali 3 gola prednosti i samo većim iskustvom nekolicine igrača,  Grci su uspjeli da se izvuku.

Igrate dančarsku fantasy expert ligu. Je li vam kroz taj zabavni način praćenja SP-a možda neki igrači koji nisu toliko poznati lakše dođu u fokus? Odnosno, pratite li utakmice možda više nego inače?

Aleksandar Ivović: Pa iskren da budem pratio sam i ranije samo sam sad malo više uzbuđen dok gledam utakmice i možda sam više navijački nastrojen pogotovo prema igračima koje imam u timu. Ajde da kažemo da je uz igranje fantasy praćenje utakmica zanimljivije.

Vaša ekipa Baoli vrti se u nekom rasponu 2-5 mjesta, ali je tu mala bodovna razlika, samo je Joković odmaknuo na 15+ bodova razlike. Kako ste do sada zadovoljni s vašom momčadi?

Aleksandar Ivović: Zadovoljan sam, pogotovo jer mi je prvi put da učestvujem. A i da mi je Fountoulis bio malo bolji mislim da bih bio dosta bliže Maru. Očekivao sam da će zabijati malo više na startu, čak protiv Kazakhstana nije ni bio u sastavu. Treba imati i malo sreće.

U najavi ste istaknuli inteligentne ljevake, jesu li opravdali te epitete do sada?

Aleksandar Ivović: Pa mislim da jesu. Evo koliko sam ispratio Joković je postavio rekord po broju skupljenih poena u prvom koliko ikada. Garcija je isto blizu jedino je Iosep malo podbacio. Ali njemu se ništa ne može reći, jer je već pobjeđivao u ovom takmičenju.

Osim toga, često ističete kako je Joković imao privilegija prilikom draftanja, birajući po dva igrača. Naravno, šale i zafrkancije ne nedostaje kroz grupni dio komunikacije. Iosepu je izgleda samo to i preostalo 😉

Aleksandar Ivović: Hahahaahahahahaha pa mislim da je ovo još jedna lijepa strana fantasyja, to što se zafrkavamo između nas. Dosta se dobro i privatno poznajemo, a i zezancija daje dodatnu draž igri. Iosep je trenutno maskota grupe 😉 😉 😉

Vratimo se na igre u bazenu, očekuje nas derbi osmine finala, Hrvatska protiv Crne Gore. Iz perspektive Crne Gore, koje segmente igre Hrvatske i koje pojedince trebaju zaustaviti, kako bi pobijedili?

Aleksandar Ivović: Pa, mislim da Crna Gora treba da pronađe način kako da zaustavi tandem hrvatskih centara koji je više nego odličan. I pošto će vjerojatno imati dosta isključenja moraju imati dobar postotak igrača manje ako hoće nečemu da se nadaju. I naravno da Marko Bijač nema svoj dan.

Koji bi mogli biti ključnini dvoboji u bazenu? Dojam je da je do sada desna strana napada Crne Gore bila manje opasna, možda je taj dvoboj Ukropina i Đuro Radović protiv Bukića i Kragića ključ ovog dvoboja?

Aleksandar Ivović: Uvijek sam mišljenja da je velike utakmice teško dobiti ako desna strana ne doprinosi golovima u napadu. Eto i vi kada ste igrali protiv Mađara, uvijek kad bi bili blizu priključka, oni bi našli način za gol s desne strane preko ljevorukih igrača ili bi došla neka super asistencija. Tako da će veliki dvoboj biti preko tih igrača što si ih spomenuo, ali i odgovornost. Mislim da od pomenutih trenuto formom odskače Luka Bukić.

Kod ostala tri dvoboja, je li očekujete još ponegdje zanimljivost ili su SAD, Francuska i Srbija preveliki favoriti?

Aleksandar Ivović: Pa jesu, veliki favoriti su SAD, Srbija i Francuska. Ali ako tražimo neku utakmicu gdje bi možda moglo da bude više zanimljivije nego na drugima, ajde da kažemo da će to biti između Japana i Srbije. Japan igra netipičan vaterpolo i nije se lako u hodu pripremiti za njihov presing u linijama po cijelom terenu. Još igraju pred svojim navijačima i mogla bi biti neizvjesna utakmica.

Raspored osmine finale:

7.00       SAD – Kanada                   (Mađarska čeka u četvrtfinalu)

8.30       Francuska – Australija    (Španjolska čeka u četvrtfinalu)

10.00     Hrvatska – Crna Gora     (Grčka čeka u četvrtfinalu)

11.30     Srbija – Japan                   (Italija čeka u četvrtfinalu)

Hrvatska je favorit protiv Crne Gore koja je sigurno najzahtjevniji protivnik osmini finala. Zadnja dva susreta imali smo u Tokiju na olimpijskim igrama i oba puta (drugi put razigravanje 5-8 mjesta) smo bili bolji. Prije toga smo bili nanizali 3 poraza u nizu (dva nakon peteraca). Crna Gora je u međuvremenu dodatno pomladila ekipu, upravo su Ivović, a i Draško Brguljan završili reprezentativnu karijeru i sada je Gojković u potrazi za novim klasnim igračima oko koji bi vrtjela igra njegove reprezentacije. Ipak, i u prethodnom periodu, a i nakon odlaska vedeta, lutanje oko tih mlađih igrača traje malo predugo. Stoga i Crna Gora sigurno ima imperativ rezultata na ovom Svjetskom prvenstvu, a ispadanje već u ovoj fazi bi bio još jedan podbačaj reprezentacije koja je od „velikih reprezentacija“ zadnjih godina u najvećim rezultatskim problemima.

Jedan komentar na “Ivović: Velike utakmice teško je dobiti ako desna strana ne doprinosi golovima u napadu”

Odgovori