Total igrač godine Varga i ovdje broj jedan

 

U nedjelju 12.1.  u organizaciji vašeg i našeg vaterpolskog portala održan je draft prvog Fantasy-ja u olimpijskoj godini. Draft možemo promatrati kao svojevrsno zagrijavanje za onaj olimpijski koji će se održati u srpnju i kolovozu. Sve ekipe sudionice prošlog izdanja ove uzbudljive igre, održane za vrijeme SP-a u korejskom Gwangju, prijavile su se i za ovo natjecanje. Svi sudionici se međusobno poznaju, a možemo dodati kako im tehnike i taktike, bolje rečeno taktiziranja, nisu strani.S obzirom na jako dobro međusobno poznavanje, pitanje je može li netko ponuditi nešto novo, odnosno, iznenaditi nečim?

 

Davor sa Cirkusantima, kao pobjednik prošlog natjecanja gdje je u zadnjem kolu pretekao Nikolu Zagoranskog, slovi za glavnog favorita. „Za vratom mu pušu“ srebrni i brončani s istog natjecanja, spomenuti Nikola te Andrija iz Špilje ’94. Ostalima također ne nedostaje motiva i čini se kako im je pomalodosta istih igrača na vrhu poretka.

 

Slučajnim odabirom izvlačene su ekipe i tako je formirana sljedeća lista prvenstva u biranju igrača:

 

1

Stručnjak za vino

Mate

2

Gradac

Roberto

3

KomančerOSI

Borna

4

Val Jezera

Mario

5

Komarda

Ivan

6

Cirkusanti

Davor

7

Špilja ’94

Andrija

8

Vortex

Igor

9

Zagora

Nikola

10

Naprid Bili

Duje

 

Početak drafta najavljen je za 21:00, ali zahtjevi za odgodom od pola sata upućeni su već u 20:00, Duje sprema stvari i sam pegla robu. Mario i Mate zbog kasnog, veteranskog igranja vaterpola koji ih održava mladima, također mole za polusatnu odgodu. Kad se mislilo da je to sve, Igoru se u 21:15 javljaju s posla te mora u hotel, ali ne odustaje, zbog drafta će žrtvovati i predanost poslu i sudjeluje putem mobitela javljajući administratoru Gjivi svoje odabire.Napokon, oko 21:30 h krenuo je draft.

Na otvaranju drafta očekuje se odabir igrača Aleksandra Ivovića, koji je na zadnjem prvenstvu zaradio najviše bodova, međutim prvi odabir je ipak Denes Varga, koji je nedavno izabranglasovima stručnjaka i ljubitelja vaterpola na portalu Total waterpolo najboljim svjetskim igračem. Redoslijed izbora igrača u prvom krugu je slijedeći:

  1. Denes Varga (HUN) LS
  2. Marco Del Lungo (ITA) GK
  3. Dušan Mandić (SRB) RS
  4. Andrija Prlainović (SRB) LS
  5. Aleksandar Ivović (MNE) CB
  6. Alvaro Granados (ESP) LS
  7. Felipe Perrone (ESP) LS
  8. Alberto Munarriz (ESP) CB
  9. Roger Tahull (ESP) CF
  10. Viktor Nagy (HUN) GK

 

Španjolci su očito u modi, četiri njihova igrača izabrana su u prvom krugu. Prvi izabrani Španjolac, tiha Andrijina patnja, naprasno mu je oduzet čime je dobrano narušena njegova koncepcija igre koju jegradio baš na tom majstoru s lijeve strane napada.Duje također nije krio razočaranje što mu je pred nosom oduzet Perrone.

Drugi krug otvara Duje izborom Mara Jokovića, nastavlja Nikola s Julianom Realom, a Igor, koji se javlja s posla, odabire Marka Bijača i slijedi pomama za ljevorukim igračima. Ivan Nagaev ide Andriji, Grego Zalanki je Davorov, a Filip Filipović Ivanov. Mario se odlučuje za Uga Crousillata, Borna za Antu Vukičevića, Roberto za Kristziana Manhercza. Drugi krug se zatvara izborom vratara Daniela Lopez Pineda. Treći krug kreće s Francesom Di Fulviom. Prvi grčki igrač, Robertov odabir Konstantinos Genidounias izabran je tek u ovom krugu, po čemu možemo zaključiti kako ostali igrači nemaju visoka očekivanja od Grčke. Ovaj krug drafta okončan je izborom Draška Brguljana.

Duje otvara četvrti krug izborom Luke Bukića. Malo pada i koncentracija, ali oni iskusni znaju da u četvrtom kolu prvenstva pobjednici skupina pauziraju te da treba mudro birati s obzirom na zastupljenost igrača onih reprezentacija koje slove kao favoriti skupina. Nakon sedam krugova, krenuo je izbor igrača s klupe. Rumunjski vratar Marius Florin Tic je prva odabrana pričuva. Zadnja u ovom krugu je Alessandro Velotto.

Nakon otprilike dva sata završen je draft. Trajalo je skoro dvostruko duže nego za SP, ali glavno da su igra, vaterpolski razgovori i komentari opet u modi. Nakon odrađenog drafta nastavila su se podbadanja između starih rivala. Krenula je i interna kladionica te rasprava o favoritima Fantasyja. Uzbuđenja fantazistima nije dosta niti u kasne nedjeljne sate. Posebne zahvale idu Gjivi koji administrira i ovaj Fantasy te Andriji koji je ažurirao popis slobodnih i izabranih igrača. Nadamo se da će i aplikacija zaživjeti skoro kako bi njima dvojici olakšali posao.