1. grupa glasača za trofej „Rudi Reš“ za 2010. godinu

 
    Krećemo s objavljivanjem rezultata glasovanja za treće izdanje trofeja „Rudi Reš“. Ovogodišnji žiri broji 16 članova – lani 19, a preklani 12 – i svaki dan ćemo objavljivat rezultate te ćemo do kraja tjedna dobiti i ovogodišnjeg laureata ove prestižne nagrade.

   Počinjemo sa Popom koji je u oba dosadašnja izbora Bušlju postavljao na prvo mjesto, a ove godine mu je ispao iz pet najboljih:

1.    Dobud – konstantno dobar cijelu sezonu, odličan na EP, ključan u utakmici protiv Srba na EP.
2.    Burić – fenomenalan na EP, s Dobudom dobio Srbe.
3.    Joković – ove godine, kada mu je konačno proradio šut i iz većih daljina, može se reći da je najbolji lijevak kojeg je imala Hrvatska od kad je samostalna.
4.    Bošković – sad kad ga nema u Juga vidi se koliko fali.
5.    Hinić – malo manje moćan u odnosu na godinu prije, ali je još uvijek među 5 najboljih Hrvata po meni.

    Drugi na redu je Braco kojemu je lanjski najbolji Dobud skliznuo na četvrto mjesto, a Sandro mu je i dalje odmah do najboljeg, ali ove godine najbolji Jugaš:

1. Burić — osvojio sve moguće trofeje u 2010 g. i u svima imao veliki doprinos. Posebno smo zapamtili dribling u poslijednjim sekundama polufinala EP kada je protiv Srbije predriblao dva igrača i izborio peterac za finale.
2. S. Sukno — genijalac, vrhunski i u napadu i u obrani. Zapamtili smo njegove odlučujuće golove u finalu PH, jedinom trofeju Juga u 2010 g.
3. Joković — pouzdani ljevak, nezamjenjiv u klubu i reprezentaciji.  
4. Dobud — odlične igre u klubu i reprezentaciji, na Euru potvrdio da je najbolji hrvatski sidrun. Lani je osvojio nagradu, pa zato tek 4. mjesto.  
5. Muslim — zadaje mnogo problema bilo kojem protivniku protivniku sa gromovitim šutevima ili uplivavanjima na dva metra.

    Danas za kraj Provokator koji se lani priključio izboru i kojemu su vodeća dvojica novi u odnosu na lani, dok je ostalu trojicu i lani izdvojio:

10 Burić – ove sezone je osvojio sve što je mogao, a utakmica protiv Srbije u polufinalu EP i Partizana u polufinalu F4 su ponajbolje, ako ne i najbolje, što sam vidio od jednog igrača u zadnjih x godina. Takav doprinos ekipi i u obrani i napadu rijetko se viđa.
6 Joković – nakon teške ozljede prošle godine, vratio se bolji nego ikad, popravio svoju igru na obje polovice bazena i nosio Jug i reprezentaciju do svih trofeja koje su osvojili ove godine. Što je vrlo važno naglasiti bio je najkonstantniji Jugaš tijekom cijele godine.
4 Dobud – prvi centar Juga i reprezentacije i temelj svih uspjeha obje navedene ekipe. Čini mi se da je malo pao poslije EP, pa ja zato tek na trećem mjestu.
2 S. Sukno – sigurno najbolji mladi igrac na svijetu,nezamjeniv u Jugu i reprezentaciji, ali ove sezone s puno oscilacija od izvanrednog do neprepoznatljivog i previše nervoznog. Kad se smiri i prestane oscilirat ovo mladi iz prve rečenice će nestat.
Sutić – drugi strijelac i igrač JL prosle godine, prešao u Juga gdje je nastavio s igrama na visokoj razini.

 

Trenutačni poredak  (3/16)    
 1. Damir Burić Pro Recco  6+10+10 = 26
 2. Nikša Dobud Jug CO 10+2+4 = 16
 3. Maro Joković Jug CO  4+4+6 = 14
 4. Sandro Sukno Jug CO  0+6+2 =  8
 5. Miho Bošković Jug CO/Vasas  2+0+0 =  2
 6. Igor Hinić Mladost  1+0+0 =  1
     Petar Muslim Mladost  0+1+0 =  1
     Nikola Sutić Šibenik/Jug CO  0+0+1 =  1

 

3 komentara na “1. grupa glasača za trofej „Rudi Reš“ za 2010. godinu”

  1. Odmah si krenuo s jakim sangama 🙂 Inace ja mislim da sam i prve godine sudjelovao, mada nisam 100% siguran 🙂

  2. jašta 😉 nisi bio među 12 glasača čiji su glasovi brojeni 2008.

  3. A meni nesto u glavi da jesam i da sam glaso za Vicana, ali ako ti kazes da nisam nisam. U svakom slucaju to vam je bio veliki propust 🙂