13. kolo JVL-a: prijenos St derbija preko portala Slobodne

 

Danas je na rasporedu 13. kolo Jadranske lige. izdvajaju se dvije utakmice, gradski derbi u Splitu između OVK POŠK-a i Jadrana (uz izravni prijenos na portalu Slobodne Dalmacije) te gostovanje Mladosti u Igalu.

 

Parovi su:

1800 Budva – Primorje EB
1900 Mornar BS – Jug CO
1930 Jadran HN – HAVK Mladost
2030 OVK POŠK – Jadran St
Triglav – Medveščak
Primorac – Šibenik

Nakov visoke pobjede u Šibeniku Primorje (+24) odlazi u Budvu kod četvrte momčadi lige. ovaj put se očekuje dosta manja gol razlika, recimo upola manja. Jugaši i u ovom kolu gostuju u Splitu samo ih sada umjesto Jadrana očekuje Mornar koji je opet poražen od Medveščaka u prošlom kolu. Očito im momčad iz Utrine ne leži, a i pogodio ih je katastrofalan dan golmana koji su im ove sezone očito bolna točka. Cijelu sezonu Anić ne može dostojno nadoknaditi odlazak Bijača i Mornar umjesto daljnjeg iskoraka radi korak nazad kroz cijelu sezonu. Nije pošteno sam istaknuti problem golmana jer niti igrači u polju nisu dobro odigrali pa se Mornar tako gotovo sigurno oprostio od borbe za final4. Danas najavljuju nastup u pomlađenom sastavu – 2 mlađa juniora (nedavno postali prvaci Hrvatske u svom uzrastu) i cijeli niz juniora – jer ionako kontra Juga nemaju što tražiti.

Druga utakmica na Poljudu nosi naziv splitskog derbija i portal Slobodne Dalmacije radi izravni prijenos. I dalje su kod Jadrana neki igrači ozlijeđeni, ali barem je najavljen povratak golmana Kačića. POŠK je favorit, a i potrebniji su mu bodovi u daljnjoj borbi za četvrtim mjestom.

Mladost odlazi u Igalo. Da je Radović zdrav Jadran bi na domaćem bazenu bio u mogućnosti uzet bodove. Ovako se očekuje još jedno slavlje Mladostaša. Ali moglo bi i ovako biti zanimljivo. Nema prijenosa na crnogorskoj televiziji.

Medveščak nakon prekida niza od 7 kola bez pobjede odlazi u Sloveniju, dok će Primorac pokušati doći do prve uzastopne pobjede u sezoni protiv najlošije momčadi lige, Šibenika.

Dobre vijesti za vaterpolo

Međunarodni olimpijski odbor nedavno je raspravljao o izbacivanju pojedinih sportova sa Olimpijade. Uzimalo se cijeli niz, čak 39 kriterija u obzir i u užem izboru sportova kojima je prijetila opasnost od izbacivanja bili su: hrvanje (koje je na kraju neslavni pobjednik ovog izbora), hokej na travi, moderni pentatlon i taekwondo. Vidimo da vaterpolo uopće nije bilo u igri što je svakako dobra vijest za ovaj sport :wink:. Dakle do najmanje 2020. godine je sigurno u programu.

Druga vijest stiže iz Beograda koji se planira kandidirati za završnicu Lige prvaka. Kako Šoštar kaže već je sve spremno, samo se još čeka garancija grada i ove godine će se Final4 igrati u beogradskoj Areni (za razliku od zagrebačke projektirana i za vodene sportove, barem tako kažu). Ako se i Partizan i Zvezda plasiraju (velike su šanse za barem jedan klub) spominje se da bi se moglo skupiti čak 20.000 gledatelja što bi za vaterpolo bila istinski dobra vijest.