Primorje lakoćom do pobjede nad Mladosti

Rijeka, 16. II. 2013.
Bazeni Kantrida
14. kolo Triglav Jadranske vaterpolo lige

Primorje Erste Banka – Mladost 15:4
Rezultat po četvrtinama: (4:1; 1:1; 5:1; 5:1)
Primorje: Vićan, Obradović, Paškvalin , Krapić 3, Denes Varga 3, Sukno 4, Muslim, Jelača, Daniel Varga 1, Barač, Šetka, Garcia 1, Križanec, Buljubašić 2.
Mladost: Pavić, Radu, I. Milaković, Živković, Martinić, Gagulić, K. Milaković 2, Pavičić, Divković, Vukičević 1, Bukić, Marcelić, Miloš 1.

 

Peterci: Primorje 2/1, Mladost –

 

Zanimljivu utakmicu vidjelo je 800-tinjak gledatelja koji su se skupili na bazenu na Kantridi. Bilo je lijepih akcija i prekrasnih pogodaka, jedino je nedostajala rezultatska neizvjesnost pošto je Primorje već od samog početka utakmice krenulo silovito u utakmicu što gosti nisu mogli pratiti. Na kraju je završilo +11 za domaćina, kod kojih su se posebno iskazali Sandro Sukno sa 4 pogodaka, De. Varga sa nekoliko lijepih asistencija i proigravanja i 3 gola, te Krapić sa 3 gola i izborenim petercem. Kod gostiju standardno dobar Pavić (branio je samo prve 3 četvrtine), te bolji od ostalih Kristijan Milaković i Ante Vukičević koji su se iskazali pogotcima, nekoliko lijepih udaraca (većina u prečku/stativu) te lijepim dodavanjima. Zagrepčanima nažalost to nije bilo dovoljno za pariranje raspoloženim riječanima.

Prvu četvrtinu dobili su domaćini 4:1. Krenulo je vodstvom od 2:0 golovima Krapića i Denesa Varge, na što je odgovorio Kristijan Milaković za 2:1. No do kraja četvrtine zabijaju još Sukno (posebno lijepi gol sa srednjeg vanjskog na igrača više u Pavićev desni kut) te Buljubašić sa prve stative u zadnjoj sekundi četvrtine, te se na mali odmor odlazi sa 4:1

Na početku druge četvrtine vidjeli smo dvije prave ‘bombe’ koje su odsjele na stativama; prvo Garcia gađa okvir gola Pavića, a zatim i Kristijan Milaković gađa okvir gola Vićana.  Do kraja četvrtine spomena vrijedna je još lijepa obrana Vićana Raduu koji se na 2 metra oslobodio svog čuvara i pucao u desni kut, ali Vićan skida, te dva gola; prvo je zabio Daniel Varga sa lijevog vanjskog za 5:1, a zatim vjerojatno i najljepši gol utakmice zabija Kristijan Milaković – sa lijevog vanjskog u same bliže rašlje za rezultat na poluvremenu 5:2.

Treća četvrtina počinje golom Sandra Sukna sa igračem više sa srednjeg vanjskog 6:2, a odmah u sljedećem napadu domaćina Krapić sa pozicije centra povećava na 7:2. Na 8:2 povećava opet Sukno, i to sa 3 metra nakon uplivavanja i odličnog dodavanja Daniela Varge. Zatim slijedi i prvi gol gostiju u 2. poluvremenu; Milaković opet izdaleka gađa prečku, ali lopta se odbija nazad mladostašima (primorjaši već zaplivali u kontru), te Vukičević zabija sam sa dva metra s lijeve strane u suprotni Vićanov kut za 8:3. Niz od nekoliko napada bez gola koji su uslijedili završava Garcia sa svoje desne strane u suprotni kut Pavićev za 9:3 (akcija sa igračem više, nakon time auta). Zadnji gol u ovoj četvrtini postiže Sukno, i to iz peterca kojeg je skrivio Pavičić (isključenje s pravom zamjene). S tih 10:3 ulazi se u posljednju četvrtinu.

U zadnjoj četvrtini vidjeli smo 6 golova; 5 domaćina i jedan gostiju. Ukratko;

11:3 Buljubašić sa lijevog vanjskog u bliži kut
12:3 Obradović silovito iz prve sa desnog vanjskog u desni kut Marcelićev
13:3 Denes Varga silovito sa srednjeg vanjskog iz prve u desni kut
13:4 Lijepa akcija Mladosti, visoka lopta na dva metra koju u suprotni kut posprema  Lovro Miloš za ispostavit će se kasnije zadnji gol gostiju na ovoj utakmici.
14:4 Predzadnji gol Primorja u ovoj utakmici postiže Denes Varga, i to prekrasnim lobom sa lijevog vanjskog u same suprotne rašlje za sitting ovation cijelog bazena.
15:4 Zadnji gol u utakmici postiže Krapić, i to sa dva metra na prekrasno oštro dodavanje Denesa sa krila.

Do kraja smo vidjeli još peterac domaćina kojeg nije iskoristio Daniel Varga; odličnom obranom se iskazao Marcelić izvadivši loptu iz samih lijevih rašlji.

Sve u svemu zanimljiva utakmica sa pregršt lijepih poteza i golova, jedino je nedostajala kako smo već rekli rezultatska neizvjesnost. Za kraj, spomenimo još samo da su utakmici prisustvovali gradonačelnik Grada Rijeke i mnoga znama vaterpolska imena (Tucak, Rudić, Sloboda, Bukić, Paškvalin). Vjerujemo da su uživali, no nekima je moralo biti jako neudobno pa u to ime molimo da se malo povećaju gabariti stolica na bazenu da i oni od preko dva metra mogu normalno sjediti (vidi fotogaleriju). 🙂 🙂