3. utakmica finala

    U prve dvije utakmice Jug i Primorje su obranili prednost domaćeg bazena. Ovaj tjedan su na rasporedu dvije utakmice. Prva, tj. treća utakmica finala danas popodne u 1800 (Htv 2), a slijedeća u nedjelju u 1845 u Rijeci.

    Jug je bio bliži da pobjedi u gostima, ali je propustio 3 gola prednosti u posljednjih 6 minuta utakmice, i još primio gol u zadnjoj sekundi na rijetko viđen način – dodavanjem sa centra odmah nakon time outa.
    Kad se promotre obje dosadašnje utakmice od udarnih igrača najviše su nam ostali dužni Joković sa jedne, odnosno mlađi Varga sa druge strane. Niti jedan niti drugi još nisu zabili niti jedan gol u finalu. Doduše, Joković je kao igrač desne strane dosta sudjelovao u organizaciji napada, ali od jednog ljevaka, i još k tome takvog, očekuje se i realizatorski dopinos. Vićan se pojavio na klupi nakon  5 mjeseci pauze. Za jug.hr je rekao da još uvijek nije počeo trenirati punim intezitetom, ali da bi mogao braniti ako zatreba.
    Sudački kriterij u prve dvije utakmice je bio dosta različit. U Gružu je bilo puno izbačaja na obje strane, vrlo često i bez lopte pa i na vanjskim pozicijama, a u Rijeci se puštala puno čvršća igra. Iako je taj promjenjivi sudački kriterij jedan od najvećih protivnika vaterpola, u globalu je suđenje vrlo dobro, bolje nego ikad u finalima zadnjih najmanje 5-6 godina.

1. utakmica:    Jug CO – Primorje EB    10:8
2. utakmica:    Primorje EB – Jug CO    11:10

Što se tiče strijelaca situacija je slijedeća:

 

 Jug CO:   Primorje EB:  
  S. Sukno   2+5= 7  Paškvalin  3+2= 5
  Sutić   2+3= 5  Da. Varga  2+2= 4
  Marković   4+0= 4  Garcia  1+2= 3
  Bušlje   1+1= 2  Barač  1+1= 2
  Vranješ   1+0= 1  Jelača   0+2= 2
  Dobud   
  0+1= 1  Tiškivski  1+0= 1
  10+10= 20                  Krapić  0+1= 1
     Krizman    
 0+1= 1
       8+11= 19

 

    Golmani Nižić i Car su bili podjednaki. Zanimljivo, Car je bio nešto bolji u porazu Primorja, a Nižić u porazu Juga.
    
    Prvu utakmicu obilježila je donekle nervoza nakon ispadanja u Euroligi. Prvih četvrtinu i po bolje je bilo Primorje, a dalje su Jugaši, predvođeni Markovićem, bili bolji i relativno lagano priveli utakmicu do svoje pobjede. Druga utakmica je u početku bila izjednačena, a od nešto prije kraja druge četvrtine pa do 6 minuta prije kraja Jugaši su dominirali. A onda je Primorje u tim zadnjim minuta i doslovice u zadnjoj sekundi sve promijenilo. Druga utakmica je kvalitetom bila nešto bolja, ili je to možda samo dojam zbog spektakularnog finiša. Vidjeti ćemo u kojem će se smjeru razvijati današnja utakmica. Sude Talijani Riccitelli i Severo.

 

12 komentara na “3. utakmica finala”

 1. A sto si pisao ovo kad ti je Koca vec rekao sto ce se dogodit?!

  Ne mogu vjerovat da je gospar Paskvalin naj strijelac Primorja.

 2. Iz najave na http://mojtv.hr/?pid=19742733

  Ovo je prva prvenstvena pobjeda Primorja nad Jugom otkada postoji samostalna Hrvatska.

  Tako domaći teren polako prestaje biti prednost a postaje teret, rizik kiksa nosi tešo breme. Srećom, hokejaši su momci širokih pleća.

 3. šteta što jura nije bio komentator, sigurno bi koristio svoju umotvorinu (rijetku dobru) – vićanura

  kad igrači na golu vide vićana, šefika i takve golmane, sve i da su potuno van forme, šutiraju bar 20% lošije. a još je vićan danas briljiro

 4. Još da Vićan ima facu ubojice ko Šefik, bio bi bar 10% bolji 🙂

 5. Ja naravno nisam ni gledao utakmicu, pouzdajući se u Kocine savjete! Puno hvala na ničemu!

 6. Niste nam uspjeli ubiti Krapića, pa će za nedjelju dobiti novo uho i novi bubnjić da bi mogao igrati