Povratak Vićana pokrenuo Jug

     Bazen je večeras bio, u zadnje vrijeme standardno, poluprazan, ali da im još ima pravih navijača pokazao nam je Provokator koji je u odijelu došao pogledati Juga.
     Na zagrijavanju su branila 3 vratara Juga, na kraju je počeo Nižić, a Vićan je ostao za početak na klupi, a moramo spomenuti da u sastavu nije bio Ivan Sukno?!?

     Primorje je odlično otvorilo utakmicu, poveli su u prvom napadu 0:1, a promašili su tri dobre prilike (Daniel Varga stativa iz kontre, Paškvalin  gol sa stative, ali suci sviraju 2 m, Jelača promašuje šut sa stative). Jug je izjednačio pogotkom Sutića koji je dao gol u prvi kut iz teške situacije sa desnog krila. Zatim odličan potez Sandra Sukna, isključio je bez lopte Garciju, i onda su mu odmah dodali loptu a on je izborio peterac istog igrača. Još spomenimo gol Paškvalina iz 2 m preko Bušlje. Četvrtina je završila rezultatom 3:4, a onda Fatović radi potez utakmice uvođenjem Vićana. Pohvale za odličan tajming, puno bolji efekat je postignut ovako nego daje Vićan počeo na golu. Čim je ušao probudila se publika, igrači su zaigrali bolje, a najveći učinak se vidio na pucačima Primorja. Nižić je dobro branio u 1. četvrtini, ali Vićan samo svojom pojavom na golu utječe na protivničke šutere, a to od Nižića s obzirom na njegove godine još ne možemo očekivati. Obranio je Frano zicer sa stative, zatim je presjekao dodavanje na stativu sa desnog krila, a Jug to iskoristio za seriju 4:0 koju su održavali do kraja utakmice. Spomenimo jednu situaciju iz prvog poluvremena. Bušlje je imao loptu, opucao je kasno (nakon sirene za kraj napada), a lopta se odbila do Markovića. Car ga topi, a sudac svira isključenje umjesto očiglednog peterca. U nastavku akcije Bušlje brzopleto puca, a igrač Primorja mu brani šut. U jednoj akciji Garcija je presjekao dodavanje igrača Juga, a sudac sudi nepostojeće isključenje na Frankoviću. On mu nakon toga prigovara, ali s obzirom na grešku suca, prestrogo mu je dao isključenje sa pravom zamjene. Pred kraj poluvremena Krapić je dobio očigledno jaki udarac u uho, i nakon toga se više nije vraćao u igru. Poluvrijeme završava sa 7:5, i s obzirom na izostanke Krapića i Frankovića bilo je jasno da za Primorje večeras nema bodova. Spomenimo da su na poluvremenu kod zapisničkog stola došle brončane Jugašice i zaradile pljesak publike.

     U nastavku održavanje prednosti, napokon se raspucao i  Joković, a Vićan je nastavio izluđivati protivničke šutere.  

     Jedan dio definitivno moramo posvetiti Paškvalinu. Iako je dobar igrač inteligencija mu nije jača strana. Cijelo vrijeme se bunio sucima, a u jednoj prilici je nasmijao plivalište kada je simulirao da ga poteže Jugaš koji je plivao za njim. Dobra ideja, samo je problem bio što je Obradović bio udaljen jedno metar i pol od njega. Na kraju utakmice nakon gola Juga u plivalištu su bila dva igrača više Primorja i sudac ih je zamolio da izađu. Jedan od oni koji je trebao izaći je bio i Paškvalin. Samo on nikako da izađe, prigovarao je sucu jedno tridesetak sekundi. Sudac nije reagirao, a na kraju Paškvalin prebacuje prugu preko glave, a sa usana sam mu pročitao popularni „Van fan culo!“ I sudac mu je naravno dao crveni karton, a Roje je totalno popizdio na Paškvalina.

     Igrači Juga mi djeluju dosta umorno i ispuhano, ali izvlači ih pojedinačni  kvalitet koji je na njihovoj strani (pogotovo na poziciji beka i golmana). Igrač utakmice Vićan sa 14 obrana i učinkom na suigrače i protivnike koji se ne može statistički izračunati. Napokon se raspucao i Joković, spomenimo i dobrog  Sandra Sukna. Kod gostiju ćemo izdvojiti Denesa Vargu i Barača, dok su Daniel Varga i Garcia večeras nisu uopće vidjeli. Suđenje mi se činilo mrvicu domaćinsko, uz nekoliko čudnih odluka na obje strane. Gosti su se bunili da su Jugaši igrali grubo, baš lijepo da je tako, a ne kao prošlih godina kada su se Jugaši bunili na grubosti vlastitih protivnika.

3. utakmica finala
Jug CO – Primorje EB    11:8 (3:4, 4:1, 1:1, 3:2)
Gledatelja: 500
Suci: Riccitelli i Severo (Ita)
Jug: Nižić (2), Vranješ, Sutić 3(2), S. Sukno 2(1), Joković 3, Seman, Marković 1, Bušlje 1, Ivanković, Dobud, Drobac, Obradović 1, Vićan(14), Šutalo. Trener: Elvis Fatović.
Primorje: Car (5), Glavan, Paškvalin 1, Krapić 1, De. Varga 3(1), Franković 1, Tiškivski, Jelača, Da. Varga, Barač 2, Beltrame, Garcia, Brala, Krizman. Trener: Zoran Roje.

Osobne greške: Jug 11, Primorje 13
Crveni karton: Bušlje (32′) treći izbačaj, Franković (16′) i Paškvalin (32′) s pravom zamjene zbog prigovora
Peterci: Jug 3/3, Primorje 1/1
Igrač više: Jug (0/4+2/3+0/1+1/1)= 3/9 (33%), Primorje (1/2+0/4+1/1+0/3)= 2/10 (20%)
Obrane:  Nižić 2/6 (33%), Vićan (-+2/3+3/4+9/11)= 14/18 (78%); Car  (2/5+0/4+2/3+1/4)= 5/16 (31%)
Kontrafaulovi: Jug (4+3+1+2)= 10, Primorje (2+1+0+0)= 3
Izboreni izbačaji:

 Dobud   4    Barač  2 + 5m
 S. Sukno  2 + 5m  Paškvalin     3
 Marković  1 + 5m  Krapić  2
 Seman  5m  Da. Varga  2
 Obradović  1    

                     
               
        

7 komentara na “Povratak Vićana pokrenuo Jug”

 1. Više bi reko da je suđenje bilo loše nego domaćinsko. Izbačaj na Frankoviću nije postojao – a čovjek je iz toga dobio crveni zbog prigovora (kad bi se gledalo izolirano zaslužen crveni)

  na dubrovački.hr: – Suci nisu bili na nivou utakmice. Dozvolili su da nam Jug izbaci najboljeg igrača. Jug nas je dobio šake, a to su im dozvolili talijanski suci. Nadam se da će nam u slijedećoj utakmici dozvoliti da igramo vaterpolo jer ovo što se u trećoj utakmici dozvolio je sramota za naš sport – istaknuo je Zoran Roje, trener Primorja EB.

  i složio bi se s rojom da su suci bili ispod nivoa finala, ali ne iz njegovih razloga. omjer kontrafaulova je bio 10:3 na štetu juga, s tim da je 7 kontrafaulova jugu suđeno u prve dvije četvrtine. a paškva je inače kralj kontrafaulova. a na dobudu 2 puta na odlično dodanu loptu nisu sudili čisti izbačaj. isto tako je paškvinom golu prethodilo odgurivanje bušlje što suci nisu dosudili kontrafaul, te je za 3:4 barač pogodio nakon što je beltrame uz kontrafaul potopio vranješa tako da je barač ostao na udarcu bez bloka. to je sve bilo u startu utakmice, u prvoj četvrtini.

  u četvrtoj je bio jedan nedoseđuni izbačaj na semanu opet na dobro dodanu loptu, i odma napad iza, nepostojeći kontrafaul – ne znam ko je bio medo ili seman.
  i još spomenuta pogreška kod izbačaja cara, i po meni je ono čisti peterac.

  jedino se nije vidjelo kako se krapić ozlijedio. je li to bio udarac iz čista mira, ili u hrvanju na dva metra?

 2. Bušlje je cini mi se pucao nakon zvuka sirene, da su to sudili nebi bilo dileme jeli peterac ili nije ( a bio je)

  Ma ne bi trebali onako lako dijeliti iskljucenja sa pravom zamjene (Čvrga, Varga, Franković…) jedino im svaka čast na crvenom kartonu za retarda Paškvalina

 3. još jedan detalj koji me ugodno iznenadio

  Joković je dva puta opalio protivnika !!!!

  Jednom Garciju kod plivanja za loptu, i ovaj se dobro naljutio. Drugi put Paškvalina na centru. Tada mu je sudac svirao kontrafaul, Paškvalin je bio sam oko centra a Joke ga je tako dobro opalio da ovaj nije mogao doplivati u napad nego je ostao plutati na centru

 4. Sto se tice iskljucenja Frankovica, to sto je igrac Primorja skrenuo loptu mu ne daje za pravu da zakuca sidruna s dvije ruke u plocice da ima mozga, digao bi ruke i maknuo se od njega i rjesen problem. A uostalom i da nije bio izbacaj ne daje mu za pravu da se ponasa ko debil(a i prije toga je srao tako da se skupilo sucima).