4. kolo četvrtfinalnih grupa Dalekovod Eurolige

    Prošlo je pola od predviđenih 6 kola četfvrtfinalnih grupa. Partizan i Pro Recco su sa po 9 bodova praktički već na Final4-u u Rimu, Jug je u vrlo dobroj situaciji, a Mladost i Primorje će u međusobnoj utakmici odlučiti tko će u posljednja dva kola ući sa prednošću. Također, LEN još nije donijela službenu odluku o smanjivanju broja predstavnika vodećih liga sa 3 na 2. Očekuje se očitovanje nacionalnih saveza na taj prijedlog Tehničke komisije LEN-a pa da Board može donijeti konačnu odluku.

 


    Ovu srijedu igraju:

Grupa A  Budva 1800  Budva m: tel – Partizan Raiffeisen  RtCG 2, RtCG sat, RtS 2
  Igalo 1915  PVK Jadran – Jug CO  RtCG 2, RtCG sat, SportskaTV
Partizan Raiffeisen  3  3 0 0  34:20  9
Jug Croatia osiguranje  3  2 0 1  33:23  6
Budva m: tel   3  1 0 2  14:25  3
PVK Jadran  3  0 0 3  19:32  0

              

        U prošlom kolu igrali su isti protivnici samo na drugim bazenima i dva crnogorska kluba doživjela prave katastrofe. Na domaćim bazenima i pred svojom publikom trebali bi pružiti puno bolje partije. Međutim očekuju se pobjede gostiju gdje bi se i definitivno potvrdila ta dva kluba kao sudionici Final4-a.
    Partizan je prije 3 dana pobijedio Zvezdu i završio prvi dio domaćeg prvenstva sa svi 10 pobjeda. Zvezda koja je tek na početku ove sezone ponovno oformila ekipu, vrlo dobro se držala do kraja treće četvrtine i tek u posljednjoj poklela sa 4:0 i konačnih 6 razlike za „crnobele“. Budva je ne samo u prošloj utakmici, nego i lani u obje odigrala jako loše protiv Partizana. Recimo u doma su zabili samo 3 gola. Tako da ih očekuje težak posao i već donekle ravnopravna utakmica bit će veliki korak naprijed za domaće.

    Jug je nakon 6 utakmica u nizu bez pobjede protiv Novljana prije 18 dana u potpunosti deklasirao najbliže susjede. Međutim, onda opet u Rijeci pobjeda Jadrana u finalu JVL-a. Tucak je u intervju nakon Rijeke najavio da im ova utakmica nije toliko bitna kao ona 3 dana kasnije u prvom kolu domaćeg prvenstva gdje gostuju u Budvi. Međutim, ili se zabunio, ili tada još nije imao dobre informacije jer u subotu igraju doma sa Cattarom, tako da se mogu u potpunosti posvetiti ovoj utakmici.
    Od jugaša se očekuje ozbiljan pristup utakmici za razliku od Rijeke i pobjeda pred iduće kolo gdje u Gruž stiže Partizan. U tom slučaju bi se u toj utakmici igralo za prvo mjesto i izbjegavanje Pro Recca u polufinalu.

 

Grupa B Zagreb 1800  HAVK Mladost – Primorje EB   Htv 2
   Budimpešta 2000  Teva Vasas Uniqa – Ferla Pro Recco  Sport 1, SportItalia 2

 

 Ferla Pro Recco  3  3 0 0  36:20  9
 Primorje EB  3  2 0 1  30:27  6
 HAVK Mladost  3  1 0 2  20:25  3
 Teva Vasas Uniqa  3  0 0 3  20:34  0

 

       Nastavlja se serijal Mladosti i Primorja, već četvrta utakmica u 18 dana, a i slijedi još jedna u subotu. Prethodne 3 bile su u Rijeci. Prve dvije dobili su domaći, a posljednju Mladost. U Euroligaškoj utakmici bilo je 8:6, tako da je Mladosti potrebna pobjeda od 3 razlike da bi stekli prednost. Ako bi bilo 2 razlike gledala bi se ukupna gol razlika (u slučaju istog broja bodova) gdje su Riječani u prednosti.
    Najavljen je i Muslim u postavi, a vidjeti ćemo hoće li i zaigrati. U svakom slučaju očekuje nas još jedan napeta i zanimljiva utakmica. Ponovno stižu i navijači iz Rijeku na Savu.

    I posljednja utakmica, između dvije kvalitetom najudaljenije ekipe, Vasas dočekuje Pro Recco. Mađari su se rezultatski čak i dobro nosili u Soriju i tek je sa 3:0 u posljednjih 8 minuta Recco došao do +6. U međuvremenu Recco je nastavio pobjednički niz i prvi put uspio završiti „regularni“ dio prvenstva bez izgubljenog boda. S druge strane Vasas je izgubio i od Szegeda i pao na treće mjesto na tablici. Sve osim vodstva kroz cijelu utakmicu i pobjede gostiju bilo bi (pre)veliko iznenađenje.