4. utakmica finala

    Na redu je posljednja ovosezonska utakmica na Kantridi, a možda i uopće na našim bazenima. Jug je u prilici završiti finale. Zanimljivo, do sada od 8 finalnih serija na 3 pobjede samo je jednom bilo 3:1, prije 3 sezone kada je Mladost posljedni put bila prvak. A i vrijeme da se završi i naše prvenstvo, sva druga su već gotova.

    Kako donosi Novi list Krapić je aut za ovu utakmicu pa je Primorje ostalo na samo jednom sidrunu, Paškvalinu. Iako se Roje bunio na grubost Jugaša i na to kako suci nisu to sankcionirali u prošloj utakmici, vidimo da sam Krapić kaže da je udarac Bušlje bio slučajan – Krapić pod vodom, a Bušlje se okretao – a niti jedne druge grubosti nije bilo.
    Drugi osvrt uoči ove utakmice pripada Beltrameu koji kaže da Vićan i nije nešto specijalno branio u prošloj utakmici, nego da su ga oni pogađali. To i nije baš točno. Pitanje je, je li se to Beltrame samozavarava ili samo pokušava sebi i suigračima dići samopouzdanje uoči ove utakmice. Jer je bilo vidljivo da je i sama pojava Vićana na golu unijela dosta nesigurnosti kod riječkih šutera. A još k tome je Vićan imao stvarno nekoliko fenomenalnih intervencija. Te je samom svojom pojavom, osim na protivnike, na svoje suigrače dijelovao poticajno i autoritetom kvalitete i iskustva ih „prisilio“ na bolje držanje bloka i općenito angažiraniju igru u obrani. I upravo je to ključna razlika u odnosu na mladog Nižića koji još nema, što je i logično, takav utjecaj na suigrače.
    U prošloj utakmici su se probudili „prozvani“ Joković i Denes Varga i skupa sa Sutićem podijelili titulu najboljeg strijelca utakmice. A ukupna lista finala je:

 Jug CO:   Primorje EB:  
  S. Sukno   2+5+2= 9  Paškvalin  3+2+1= 6
  Sutić   2+3+3= 8  Da. Varga  2+2+0= 4
  Marković   4+0+1= 5  Barač  1+1+2= 4
  Joković   0+0+3= 3  Garcia  1+2+0= 3
  Bušlje   1+1+1= 3  De. Varga  0+0+3= 3
  Vranješ   1+0+0= 1  Jelača   0+2+0= 2
  Dobud   
  0+1+0= 1  Krapić  0+1+1= 2
  Obradović   0+0+1= 1           Tiškivski   1+0+0= 1
   10+10+11= 31  Krizman    
 0+1+0= 1
     Franković  0+0+1= 1  
       8+11+8= 27
  
    Utakmica je u 1845 uz izravni prijenos na Htv-u 2. Sude Gomez i Savarese. Prošlu utakmicu kolege im Riccitelli i Severo se nisu baš iskazali, odnosno suđenje je bilo lošije, nego u prve dvije utakmice. Ali opet bolje nego prethodnih sezona.
    Sigurno će opet biti zanimljivo i napeto do samoga kraja. Ovaj put će Vićan braniti od početka pa možda neće toliko šokirati Riječane kad ga vide na golu. Fatović napominje kako su u drugoj utakmici odigrali odlične prve 3 četvrtine, a u drugoj završne 3, a da je sad na redu da sve 4 odigraju kako treba. Lani se prvi put (od 8 sezona kako se igra na 3 pobijede) dogodilo da prvak ne dobije niti jednu gostujuću utakmicu. Jugaši do sada nisu u Rijeci proslavljali niti jedan trofej, a od 8 naslova prvaka Hrvatske samo su 2006. posljednju utakmicu pobjedili na Savi. Je li došlo vrijeme za drugu proslava naslova na gostujućem bazenu?

 

13 komentara na “4. utakmica finala”

 1. http://www.dubrovacki.hr/clanak/29090/nikola-janovic-novi-igrac-juga

 2. Kad potpise onda cu vjerovat da je zaista novi igrac Juga. Odlican igrac ali Jugu treba najvise dobar bek. Petrovic iz Primorca nije los. Sandro ide ca, to je gubitak koji se nece moci nadoknaditi niti sa eventualnim dolaskom Janovica, Dobuda i Markovica treba zadrzat a ovi ostali kojima istice ugovor neka je sa srecom. Vratiti one mladice iz POSKA i dati vise minuta Macanu i Ivankovicu.

 3. produžeci 😀 😀 😀 😀

  jednostavno ne znaju čuvati rezultat i to je to

 4. Ne mogu vjerovat da Fatovic ne zna trazit time-out da prekine seriju, drugi put zaredom. Ubili su ih suci nakon 7-3 a on gleda ko neka pizda. Niti jedan izbacaj nije bio s loptom zadnjih 6 minuta a on nista ne radi nego gleda kako ih jebu, pa dobi crveni posalji pomocnog a ne ovako. treci put ove sezone isto. Sramota…

 5. Cestitke Jugasima na tituli.Vise nego zasluzena pobjeda ali su umalo opet od gotovine napravili veresiju. Opet gol u zadnjoj sekundi, treci put protiv Primorja. To vise nije slucajno, uzrok tome postoji i treba nesto napraviti po tom pitanju. Najbolji Medo, Sandro i Frano. Kad Medo nebi morao igrati beka sa svojom haubicom bi cuda radio. Koliko nam fali jedan dobar bek?

 6. pa koliko je dubrovčana iz zagreba bilo sinoć u rijeci ???

  Du vjesnik: Pridružili su im se u tome nakon utakmice i navijači, njih stotinjak, koliko ih je stiglo na Kantridu

  Crowaterpolo: 1200 domaćih navijača i mala grupa od pedesetak gostujućih

  Du list: mala grupica od 20-tak jugovih navijača burno su proslavili deveti naslov prvaka Hrvatske.

  1. evo ti pa broji: http://dance.hr/images/stories/fotogalerije/jug/20110522-primorje-jug/1010136.jpg

   ovo su ođe što smo stigli iz zg-a uz neke što su u rijeci i sa nama su ušli – oduzmi juga koji dolazi taman da se dogovorimo za slavlje poslije sa igračima i upravom (ali su nas caji potjerali u zg jer su vidjeli “nekoliko pijanih pripadnika armade pa da ne bude izgreda”). na glavnoj tribini je bilo još starijih ljudi, npr iz uprave što sam ih prepozno: jugo, jakobušić, kap. jerković, konsuo i nekoliko žena (jednu je čak netko napao tijekom utakmice pa su redari reagirali), pa 3 tajlanđanke kako je fizioterapeut juga reko “njegove radnice sa tajlanda koje su došle navijat za juga”…

   doduše u busu iz zg-a je bilo i nekoliko splićana, zagrepčana, jedan zagorac… ali sve jugovi navijači