Pobjeda Juga u Rijeci za novi naslov prvaka Hrvatske

Rijeka, 22.V.2011
4. utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske
Primorje Erste Banka – Jug Croatia Osiguranje 8:9
Rezultat po četvrtinama (2:0; 0:4; 0:2; 5:1)
Produžetci (0:0; 1:2)

Peterci: Primorje – , Jug 2/2
Akcije sa igračem više: Primorje 6/17 , Jug 4/14
Primorje: Car, Glavan, Paškvalin 1, Pavlović, Denes Varga 3, Franković, Tiškivski, Jelača, Daniel Varga 1, Barač 1, Beltrame, Garcia 1, Brala, Krizman 1
Jug: Vićan, Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 4 (2), Joković 1, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 3, Nižić, Šutalo

    U prekrasnoj atmosferi bazena na Kantridi, dupkom ispunjeno gledalište vidjelo je zasluženu pobjedu Juga koji je tim uspjehom i osvojio ovogodišnje prvenstvo Hrvatske. Prava vaterpolo poslastica za sladokusce i one sa jakim srcem, pošto smo opet svjedočili infarktnoj završnici.
    Jug u kompletnom sastavu, sa Vićanom od prve minute na golu. S druge strane Primorje lišeno usluga prvog centra Krapića, koji zbog ozljede uha zarađene u prošloj utakmici (puknuće bubnjića) nije nastupio. Umjesto njega u sastavu Luka Pavlović, mladi i perspektivni centar (svjetski prvak sa juniorskom reprezentacijom 2009.) koji nažalost nije skupio niti minute (ne samo na ovoj utakmici već i cijele sezone).  Možda mala zamjerka trenerima Primorje što ga nisu makar u lakšim utakmicama ove sezone malo koristili; sigurno bi mu iskustvo dobro došlo, a možda bi onda i mogao pomoći u ovoj utakmici… Pošto tome nije bilo tako, kada je Paškvalin bio izvan igre na centarskoj smo poziciji vidjeli šarolika rješenja; Barač, Daniel Varga i sl. To je naravno omogućilo da Jugova obrana igra još veći presing na vanjsku liniju Primorja i odgura vanjske pucače domaćega sastava.

   Ipak, počelo je odlično za domaće pošto su nakon nekoliko statičnih i sporih napada prvi zabili, i to preko Denesa Varge na postavljenu obranu sa srednjeg vanjskog u donji desni kut za 1:0. Krajem prve četvrtine, doslovce u zadnjoj sekundi zabija i Krizman, sa igračem više sa desnog vanjskog u bliži kut za 2:0, te se tim rezultatom odlazi na mali odmor. Od ostalih napada Primorja u ovoj četvrtini  spomenimo samo prečku Daniela Varge od koje se lopta odbila na crtu za Paškvalina, ali ju ovaj ne uspjeva ubaciti u gol. S druge strane Jugaši su imali nekoliko lijepih prilika za gol, ali se ili Car iskazao svojim bravuroznim obranama (Dobudu, Jokoviću i Semanu), ili su Jugaši pucali pored/preko gola (S. Sukno pored gola, I. Sukno sa 2 igrača više plisku preko gola i sl.)
   I tako kada su se već počele smišljati kombinacije za odlazak na 5. utakmicu idući vikend u Dubrovnik, u iduće dvije četvrtine Jugaši zabijaju 6 golova, a Primorjaši niti jednoga te gostujući sastav dolazi na 2:6. Prvo zabija Sandro Sukno za 2:1 iz peterca kojeg je na Dobudu skrivio Jelača. Zatim ponovo zabija S. Sukno, sa lijevog vanjskog u daljnji kut iz odlične akcije sa igračem više (isključen Beltrame), nakon brzog i preciznog dodavanja Sutić-Dobud-Joković. Gosti prvi puta dolaze u prednost već u svojem slijedećem napadu, i to preko Sutića koji sa desnog krila zabija Caru u bliži kut za 2:3. Do velikog odmora zabija još Obradović, i to iz akcije sa 2 igrača više (isključeni Franković i Paškvalin). Domaći sastav je u ovom peridu imao nekoliko dobrih akcija i prilika za gol, ali nisu uspjeli zabiti. Riječ je o nekoliko prečki (Daniel Varga, Paškvalin, Barač), i nekoliko obrana Vićana (Paškvalinu, Frankoviću i Baraču). Jug je čak mogao i na poluvrijeme sa 2:5, ali je Sutić iz kontre (sam sa lijevog krila) opalio u bližu stativu. Na žalost po domaćina, ono šta Jugašima nije uspjelo u tom napadu uspjelo je u 3. četvrtini. Sredinom četvrtine, Sandro Sukno ponovo zabija, i to sa srednjeg vanjskog u desni Carev kut. Već u slijedećem napadu Juga na semaforu je zasvijetlilo 2:6. Strijelac je Joković, sa desnog vanjskog u bliži kut, iz odlične akcije sa igračem više (isključen Jelača na Dobudu). Do kraja te četvrtine nije bilo golova, ali bilježimo nekoliko zanimljivih situacija. Kod domaćih lijepu obranu Cara Semanu, akciju sa igračem više u kojoj su se domaći igrači malo prekombinirali (dodavanja Daniel Varga – Garcia – Paškvalin – Glavan), te lijepu polukontru Garcie za Denesa Varga kojemu je lopta skliznula preko ruke. Kod gostiju u ovoj četvrtini od spomena vrijedno još akcija sa dva igrača više (isključeni Tiškivski i Franković) u kojoj Vranješ sa desnog vanjskog puca pored gola. I tako se sa 2:6 ulazi u posljednu četvrtinu u kojoj svjedočimo pravoj drami.
   Već u prvom napadu Primorje smanjuje na 3:6, prvi gol nakon 16 minuta bez gola. Pucao je Daniel Varga sa desnog vanjskog, ali Vićan brani, no odbijena lopta opet dolazi Primorjašima te u nastavku napada Denes Varga sa srednjeg vanjskog silovito pogađa lijevi kut Vićanova gola. No Jugaši već u idućem napadu uzvraćaju, i to preko Sandra Sukna koji za 3:7 zabija peterac kojega je na Dobudu skrivio Daniel Varga. Slijedeći napad Primorjaši igraju sa Danielom Vargom na centru, čuva ga Obradović koji biva i isključen, ali Daniel odmah šutira iz faula, ali ne zabija- pogađa stativu. U svojem napadu nakon toga Jugaši rade kontrafaul, a onda u napadu Primorja (sa igračem više, nakon isključenja Sutića na Baraču i Rojinog time-outa) Daniel Varga prekrasno pogađa sa srednjeg vanjskog same desne Vićanove rašlje za 4:7. I Jugaši zarađuju igrača više u svom idućem napadu, ali Sutić sa srednjeg vanjskog puca preko gola. Igra se žestoko, isključenje za isključenjem, te već u idućem napadu Primorja isključeni bivaju Bušlje i Sandro Sukno, što kažnjava smireni i u ovakvim situacijama uvijek pouzdani Barač – sa lijevog vanjskog u daljnji Vićanov kut za 5:7. S druge strane opet se zviždi, i to Jelači na Dobudu. Srećom po domaće, Car skida udarac Markovića i kupi loptu sa same gol-crte. Iduća dva napada nisu iskorištena, a onda Marković zarađuje isključenje u plivanju nazad što kažnjava Denes Varga, koji sa lijevog krila prekrasno zabija plisku za 6:7. Ostalo je 2.12 do kraja, Jug u napadu, Car skida udarac Sutića istekom napada, zatim Paškvalin kontrafaul u napadu, do kraja je 1.24. Jug u napadu, Sutić puca u blok. Ostaje 54 sekunde do kraja, Primorje u napadu, Glavan istekom napada puca sa dobrih 8 metara sa srednjeg vanjskog, odličan udarac u gornji lijevi kut, ali Vićan odbija u gol aut. Ostaje 30.2 sekunde do kraja, novi napad Primorja. U ovom napadu isključenje je nekako i Bušlje zaradio, što u samoj zadnjoj sekundi kažnjava Garcia, sa desnog vanjskog u same suprotne rašlje za 7:7, produžetke i ludilo na tribinama.

    Neki su se bunili na omjer isključenja u ovoj četvrtini, pa spomenimo i to: Primorje je dobilo 3 isključenja od kojih je jedan bio faul za peterac, a s druge strane Jug je dobio 6 isključenja, od toga 2 u jednom te istom napadu, tako da je to bilo 4 napada sa igračem više plus jedan napad sa 2 igrača više.

   Uglavnom, sa 7:7 se ulazi u produžetke. U prvome od dva produžetka nije bilo gola. Doduše, Dobud je zabio lijepi gol iz okreta (primio je loptu nakon isključenja Glavana), ali je bio debelo unutar 2 metra te suci opravdano poništavaju pogodak. Ostale napade spomenimo samo ukratko. Kod Primorja udarci Barača pored gola te lijepa felša Garcie koju Vićan skida, a sa druge strane prečka Sutića, te Careva obrana Sandru Suknu.
   Drugi produžetak počinje kontrafaulom Paškvalina, a u napadu Juga s druge strane, istekom napada Obradović silovito zabija sa srednjeg vanjskog u donji desni Carev kut za 7:8 na semaforu. U idućem napadu Primorja isključenje dobiva Drobac na Paškvalinu, što iz lijepe akcije kažnjava sam Paškvalin- lijepu dodanu visoku loptu sa lijevog krila posprema iz blizine u bliži kut za 8:8. Odmah u idućem napadu Juga s druge strane, isključen biva Beltrame na Dobudu te Fatović zove time-out. Standardna brza i precizna dodavanja jugovih igrača ovaj puta u gol posprema Obradović, sa lijeve strane na dodavanje Sutića zabija u bliži kut za konačnih 8:9. Do kraja utakmice u svoja dva napada Primorjaši pokušavaju, ali ne uspjevaju izjednačiti. Prvi napad Paškvalin na centru ne uspjeva protiv dvojice (prema sucima nije bilo faula jer je Paškvalin držao loptu na ruci), a u zadnjem napadu (dužine 19.7 sekund) igrač završnice Garcia pokušava iz daljine, ali samo pored gola… Završava rezultatom 8:9 te svi Jugaši ulijeću u bazen. Ako nekoga zanima, omjer isključenja u produžecima je Primorje 2 (Glavan, Beltrame), Jug 1 (Drobac).

   Sve u svemu zaslužena pobjeda Juga, pokazali su agresivniju i agilniju obranu (pouzdavajući se u Vićana, a posebno u situacijama kada je Primorje na centru igralo sa Baračem ili Danielom Vargom), a u napadu više ideje i uigranosti (posebice kada je Dobud svojim odličnim postavljanjem primorao vanjske igrače Primorja da mu se približe, što bi onda otvaralo više mjesta za odlične pucače Juga). S igračem više su gosti također pokazali puno više uigranosti, lopta je brzo kružila sa jedne na drugu stranu te bi se onda istekom napada uvijek nekome otvarao šut.
   Sve u svemu odlična predstava za kraj jedne lijepe sportske priče na Kantridi. Vaterpolo je opet hit u Rijeci, traži se karta više i na tribinama je pravo ludilo. Primorjaši zaslužuju sve čestitke, u svim su natjecanjima osvojili medalju (JVL 3. mjesto, kup i prvenstvo RH 2. mjesto) osim u Euroligi u kojoj su za gol bili kratki za prolazak na final4. Vjerujem da je netko ovo ponudio početkom sezone da bi svi prihvatili.

Izjave igrača

Ivan Krizman

mk: Ivane, može komentar utakmice za dance.hr? Ivan Krizman: Pa strašno, odlična utakmica, odlična obrana. Do kraja napeto, malo sreće na njihovoj strani i šta reći, opet je srebro tu. mk: A reci mi, dvije četvrtine niste zabili gol a onda u zadnjoj četvrtini 5 komada. Ste se šta posebno dogovarali, neka nova taktika, u čemu je štos? Ivan Krizman: Nismo se ništa dogovarali, oni su imali 4-5 razlike i mislim da su se malo opustili, da su mislili da mi više nećemo igrat zadnju četvrtinu. Znači tu smo odmah dobili psihičku prednost, kad nas je krenulo smo se vratili i došli na neodlučeno. Mogli smo možda do peteraca, ali greška-dvije u produžecima nas je koštala i finala, i pete utakmice i svega. mk: Da, Obradović je zabio 2 gola u produžecima, jeste li ga namjerno pustili i čuvali druge, ste mislili sa neće zabit ili? Ivan Krizman: Nismo, on je strašan šuter, nismo ga sigurno namjerno pustili. Bila je neka greškica možda o netko je morao zabit. Nema tamo nikoga za puštanje.

Andro Bušlje

mk: Andro, prvo čestitke na pobjedi a onda ako može i komentar utakmice za dance.hr ? Andro Bušlje: Hvala na čestitkama, pa evo čestitao bih cijeloj ekipi i Primorju što se lavovski borilo. Igrali smo opet odlično 3 četvrtine i onda opet stali u zadnjoj, neznam stvarno šta je bilo. Jesmo li mislili da je gotovo ili što, neznam stvarno što je bilo ali na kraju smo ipak zasluženo pobjedili. Neznam što još reći, čestitam opet cijeloj ekipi.  mk: A reci kakav ti je osjećaj igrat pred ovakvom publikom kao što je bila danas, pun bazen i konstantno navijanje? Andro Bušlje: Pa igrat je odlično, pogotovo ako su tvoja publika onda te nose kao što su Primorje nosili u predzadnjoj utakmici i sada danas. Mi smo navikli na to, jer je u Gružu vazda bio pun bazen osim nažalost ovu zadnju sezonu gdje imamo malo ljudi. Što je tu je, što ću, valjda će bit bolje opet.

Paulo Obradović

mk: Paulo, čestitke na pobjedi i ako može komentar utakmice za dance.hr? Paulo Obradović: Hvala lijepa. Ja bih prije svega čestitao svojim igračima na jednoj izvanrednoj utakmici bez obzira što je bilo uspona i padova. Ovo je bila jedna rovovska bitka. Imali smo još jednu utakmicu doma ali smo se postavili ovdje kao da je zadnja. To nas je držalo cijelo vrijeme. Nismo htjeli dopustiti da dođe do te pete utakmice i ponovno paljenje, ponovno maltretiranje u Dubrovniku. Sve smo dali od sebe tu. A što se tiče utakmice, mislim da je ekipa pokazala jedan karakter, vrhunski vaterpolo. Prije svega zato što su svi sumnjali u nas kad se dogodio ajmo reć neki  pad forme. Mi smo sad pokazali da smo vodili, gubili i ponovno smo došli do trofeja, i mislim da sve drugo pada u vodu i nemam riječi više. mk: Kako komentiraš to da ste gubili 2:0 na početku, pa zabili 6 golova za redom, a onda opet primili 5 u zadnjoj četvrtini? Šta se tu desilo? Paulo Obradović: Pa znate što, teško je dat na to komentar jer kada bi mi to znali onda nam se to ne bi niti događalo. Ali to kada je počelo, kada smo odigrali vrhunski te 2-3 četvrtine i na kraju ono ne možeš vjerovat da se ponovo isto događa. Ali nije se dogodilo hvala Bogu. Stvarno ne bih znao objasnit taj pad, jednostavno možda mi smo Balkanci pa mislimo ono, ajde gotova utakmica, još malo ćemo, a na kraju ispadne drugo. mk: A reci produžetke si ti odlučio, tvoja 2 gola… Paulo Obradović: Ma dobro, ja sam sad odlučio zato što nije bilo Bušlje (dobio 3. izbačaj krajem 4. četvrtine, op.mk) pa sam ja morao igrat, nije imao tko. Tako se dogodilo, mislim meni je drago, najdraže što može bit, ali svi smo mi tu zaslužili ovu pobjedu.

Samir Barač

mk: Evo Samire, već ’17. put’ ove sezone te pitam komentar utakmice, na tvoju sreću i zadnj put…🙂  Samir Barač: Pa nažalost i zadnji, hehe. Pa teško je izgubiti finale, uvijek jedan loš osjećaj. Međutim, gledajući cijelu sezonu moramo biti zadovoljni. Ove sezone ekipa je dovela pojačanja da nešto napravimo u hrvatskom vaterpolu i sve je bilo dobro, sve je bilo kvalitetno jedino je izostao trofej. Ja se nadam da smo postavili dobre temelje da iduću godinu napravimo mnogo veće stvari  i da ovo pretvorimo u ono najsjajnije. Međutim, vratimo se na početka priče, to meni nije neka velika utjeha jer ipak sam u nekim godinama, prolaze me godine, a nikako da uzmem taj trofej sa Primorjem. Ali ja se nadam da ću iduće sezone biti sastavni dio Primorja i da će se još gledati dobrog vaterpola. mk: I mi se nadamo isto… A reci mi, da vam je netko na početku sezone ponudio 2. mjesto u prvenstvu i kupu, 3. u JVL, zamalo final4 Eurolige, da li bi to prihvatili? Samir Barač: Pa definitivno. Ove godine je na neki način bio plan da se približimo Jugu i Mladosti. Jer gledajući zadnjih 20 godina, Jug i Mladost definitivno čine gro i plan, i u javnosti i u samom sportu. Tako da je pobjediti Mladost ili Juga i približiti im se vrlo vrlo teška stvar. Mislim da smo mi to uspjeli ove godine, i ono što sam rekao na početku, smatram da smo napravili vrlo dobre temelje. Momčad je pokazala jedno veliko srce, htjenje i želju što je što je vrlo bitno, i mislim da uz dodatna pojačanja može i dogodine igrati bitnu ulogu. mk: Ajmo još malo na današnju tekmu i moje zadnje pitanje, kako komentiraš to da 2 četvrtine niste zabili gol a onda se opet u zadnjoj vratili i zabili 5 golova, i na kraju nažalost poklekli u produžetcima? Samir Barač: Mislim da je Jug apsolutno dominirao prve dvije četvrtine. Mi smo se vratili, ali smatram da ovo što smo izgubili u produžetcima je zato što smo strahovito puno energije potrošili pri vraćanju rezultata. Moram čestitati svojim dečkima jer pazite, mi smo igrali bez drugog centra danas. Pokušali smo nekom pokretnom igrom nadoknaditi taj nedostatak Krapića. Na neki način smo to i uspjeli. Bilo je OK, sve zajedno je bilo dobro. Izgubili smo malo koncentraciju u obrani na kraju,ali mislim da je to posljedica i umora i dugačkog igranja.

13 komentara na “Pobjeda Juga u Rijeci za novi naslov prvaka Hrvatske”

 1. Teško je bilo očekivati dobar rezultat Primorja bez pravog napadačkog učinka Beltramea. Odlučilo je to što su njega uspjeli zaustaviti

 2. nekoliko opservacija koje ne znam jesu li se vidile na tv-u:
  – goran sukno je došo do ruba bazena i održao “sastanak” uoči početka produžetaka
  – suđenje u zadnjoj četvrtini je bilo sramotno, s obzirom da sam to komentiro s MK poslije utakmice zato je i spomenuo u izvještaju dio o izbačajima. beltrame (i ostali) je non stop jaho na dobudu nekažnjeno, a s druge strane su za slabije prekršaje jugaši letili vani. primorje je od 3:7 – do kada je suđenje bilo jednako za jedne i druge – imalo u 6 uzastopnih napada 5 puta igrača više (jednom 2 igrača više). prvi nakon uobičajeneog faula obradovića izvan 5 metara (varga odmah šutirao iz faula), a kasnije uglavnom bez lopte. s druge strane u tom periodu dobud bi u napadu bi tek 7-8 sekundi prije isteka vremena uspio uzet poziciju pored ivovića pardon beltramea.
  – u tom spornom razdoblju bila su 2 ili 3 kontrafaula jugaša u napadu

  na sve to klupa juga je osta nijema. sve i da je sve po propisima (a nije bilo) mora trener napravit pritisak na suca. mora dobit žuti. pa pomoćnik isto tako. pa ako treba pomoćnik i drugi žuti. pa fizioterapeut ako treba.

  primorje je u 4 četvrtine izborilo 17 igrača više a igrali su sa samo 1 sidrunom, i to bar duplo lošijim od dobuda. a i bekovi glavan, jelača i posebice riječki ivović beltrame su dosta lošiji od bušlje i obradovića – neki i od čvrge.

  i da dodam za kraj da nakon onog gola u zadnjoj sekundi što nisam nikad vidio, sad opet nešto nikad viđeno 6 izbačaja igrača jedne ekipe u manje od 6 minuta igre.

  e i upitno je jesu li oba gola primorja u zadnjoj sekundi pala unutar vremena jer se sirena nije niti jednom čula (ni prije ni iza ni uopće).

  1. Sve to o sudenju stoji ali Jugu se dogada ove godine vec puno puta da gubi velike rezultatske prednosti na samom kraju utakmice. Umjesto da dotuku protivnika oni mu daju sansu da se vrati. U trecoj cetvrtini npr. Vranjes kod 7:3 puca pored gola a ima slobodnog Semana na dva metra. Jugu fali taj killer instict, nisu gladni “krvi” u igri. Na tome i menalitetu treba poradit.
   Vidilo se na TV kad je Sukno dosao prije produzetaka do ruba bazena i malo duze i energicnije razgovarao sa igracima.

   1. Jug je do prije par godina bio strašno jak u zadnjim minutama neizvjesnih utakmica. To se bitno promijenilo zadnjih dvije-tri godine. Čini mi se da u tim trenutcima fali iskusni igarač profila Fatović ili Alen Bošković.
    mk svaka čast na prikupljenim izjavama.

  2. Drago mi je da smo vidjeli isto, ja bi jos samo reko da su svi izbacaji bili bez lopte koliko se sjecam. A serija izbacaja je krenula poslije peterca. Svejedno mislim da je Fatovic trebao odmah na 7:5 trazit time-out i bar zuti dobit, cisto da sudac zna da on zna da ga krade.

 3. e i suđenje se u produžecima opet vratilo na ono prije, podjednaki kriterij za jedne i druge

  1. ne lupetajte gluposti, i ne povodite se za b/a koji tvrdi da su odjednom počeli krast juga u zadnjoj četvrtini.
   Ljudi su jednostavno prestali igrat,ko zadnji pederi su čekali kraj utakmice, nijednom nisu bacili loptu u 2m. Je li fatoviću ostao ijedan time out?

 4. Vidim da je Obradović dao izjavu za dance.hr, a na dulistu stoji:

  “Junak jugove pobjede, Paulo Obradović, nakon utakmice nije bio raspoložen za izjavu.

  Iz Rijeke Mario Buconić”

 5. Covjek daje izjave samo za relevantne medije, a ne kojekakve vijesnike i listove

 6. Istina je kao i uvijek, u sredini. Malo suci, malo sami Jugaši, malo i Primorje… i sve to skupa je dovelo do serije i izjedačenja. A na kraju opet jugovo slavlje.

  Čestitke Jugašima na novom naslovu, u globalu su finalne utakmice bile prava promocija vaterpola. Na dvije riječke utakmice i tribine su bile u tom tonu, šteta što u Gružu nema više publike i bolje atmosfere.

  Crnogorci bez upitnika pišu o dolasku Janovića: http://www.vijesti.me/sport/nikola-janovic-jugu-clanak-21018
  Ne postoji bolja zamjena za Sandrov odlazak. Čestitke upravi na potezu

 7. U mnoštvu detalja u fotogaleriji, zanimljiv mi je ovaj na 49. slici: http://dance.hr/images/stories/fotogalerije/jug/20110522-primorje-jug/1010078.jpg – nedosuđeni kontrafaul Frankovića rukom, tijelom i glavom… To je bila ta razlika u sudačkom kriteriju jer su Obradoviću i Markoviću za slične, čak i samo jedno od ovoga troje, suđeni kontrafaulovi.

 8. zambi, uživo se neke stvari bolje primijete. a imaš snimku na stranici od primorja, koja jest loše kvalitete, ali se može dovoljno dobro vidit kako koji bek čuva kojeg sidruna. glavan, jelača i beltrame su jahali non stop po dobudu i nije niti jednom bio izbačaj bez lopte – niti jednom. a nije istina da su jugaši prestali dodavati na 2 metra, jer su 2 puta dodali i dobili 2 igrača više.

  s druge strane ako redom promotriš napade u tom periodu imaš:

  PRIM: nepostojeći izbačaj na danijelu vargi koji je ušao kao sidrun, a medo je napravio najobičniji faul, a prethodno ga izgurao na 5 metara, pa je varga dobio zicera – šut s 5 metara bez bloka, ali je falio.
  JUG: kontrafaul dobuda

  PRIM: isključenje sutića bez lopte
  JUG: isključenje glavana nakon dodane lopte dobudu, iako je prethodno glavan zaslužio nekoliko izbačaja bez lopte koji nisu suđeni

  PRIM: nepostojeće isključenje bušlje bez lopte(bušljin intezitet čuvanja sidruna je bio najviše 30% onoga što je glavan radio u prethodnom napadu – uostalom i bušlje je puno bolji od glavana, a i dobud je bolji od paškvalina) i odma nakon 2-3 sekunde isključenje i sandra
  JUG: sad je jelača najmanje 2 puta zaslužio izbačaj bez lopte, ali sudac ga isključuje tek nakon što je joka dodo loptu prema dobudu

  PRIM: polukontra primorja gdje su krivo dodali loptu
  JUG: opet malo nekažnjenog konjarenja po dobudu (doduše samo u jednom navratu) i šut juga na isteku napada sa vanjskog

  PRIM: odma isključenje markovića u napadu
  JUG: u ovom napadu je 3 puta bek primorja zaklo dobuda bez lopte i opet se suci ne oglašavaju, i sutić šutira na isteku napada

  PRIM: kontrafaul paškvalina
  JUG: u ovom napadu dobud “samo” 2 puta završava ispod vode zbog nepropisnog jahanja beka – ne treba napominjat da su ruke beku u vodi kao i inače, sandro puca na isteku napada

  PRIM: isključenje Bušlje, naravno bez lopte 20 sekundi do kraja

  ako ne vjeruješ meni, pogledaj sam zadnjih 5 i po minuta utakmice. a da je fatović mogo tražit time out, imo je još jedan koji je prenio u produžetak na kraju.