6. kolo Triglav – Jadranske lige 2011/12

 

Danas je na rasporedu 6. kolo JVL-a u kojem imamo nekoliko jako zanimljivih utakmica, barem na papiru. Krenimo redom:

 

Rijeka 2000 Primorje EB – Mladost
Dubrovnik 1800 Jug CO – Budva m: tel
Igalo 1900 Jadran – Primorac
Split 2030 OVK POŠK – Mornar BS
Šibenik 2000 Šibenik – Medveščak
četvrtak 27.10. Jadran St – Pro Recco
slobodna Rokava Koper

Prošle godine Primorje i Mladost vodili su borbe na 3 fronta. Prvo je u kupu Mladost bila uspješnija i pobijedila u finalu. Kasnije, krajem sezone, paralelno su vodili bitku u polufinalu prvenstva i za odlazak na Final4 Eurolige. Tu je rezultat bio podijeljen, Mladost je bila uspješnija u Europi, a Primorje u PH. Brojne su bile utakmice ovih protivnika, njih čak 9 – 5 pobjeda Mladosti i 4 Primorja. Skoro svaka utakmica završavala je sa golom ili dva razlike. U Rijeci su igrane 4 utakmice i omjer je 3:1 za domaće.

Od ove sezone dva lanjska Mladostaša, Muslim i Buljubašić, su riječkim redovima. A zanimljivo je da je čak pola ekipe, 7 igrača svojedobno igralo za Mladost. S druge strane samo je Hinić osjetio čar igranja u kapici Primorja.
I jedan i drugi klub su u negativnoj seriji od 2 utakmice bez pobjede u ligi. I oboje su je u subotu prekinuli europskim pobjedama.

Prvak Hrvatske i prvak Crne Gore sastaju se u Gružu. Lani je Budva pobjedom 9:7 u 6. kolu Eurolige prekinula Jugov niz odlazaka na Final4. Prethodno je Jug nanizao 9 uzastopnih pobjeda protiv Budvana. Budva je ostala bez 2 važna igrača uoči ove sezone, otišli su Šefik i Pasković, a stigao je jedino Milošević iz Primorca. S obzirom da nije bilo vijesti o odlasku Marka Petkovića, igrača sa šireg spiska srpske reprezentacije, vjerojatno je ozlijeđen jer ove sezone još nije zaigrao. Budva ove sezone igra iznimno loše. U prva dva nastupa pobijedili su splitski Jadran 13:10 i u Šibeniku 8:7. Iza toga su uslijedili porazi od POŠK-a, Novljana doma, i sada u Rijeci u Ligi prvaka. U jednom trenutku bilo je čak 9:1 za Primorje.

U Igalu se igra Bokeljski derbi. Ove godine Jadran je puno jači, pa je tako već ubilježio dvije pobjede protiv Kotorana, u polufinalu kupa. Gojković, Premuš i ostali i u Ligi prvaka su krenuli odlično sa uvjerljivom pobjedom protiv Marseillea. Primorac muku muči i kontra slabijih protivnika, vidjeti ćemo hoće li se i koliko dugo nositi sa domaćinima u ovoj utakmici.

Ove godine dvije bolje ekipe u Splitu su POŠK i Mornar. Poškovci su iznenadili s pobjedom protiv Budve gdje su primili samo 4 gola. Ako Jelovina i ostali ponove takvu igru u obrani imaju i večeras šansi, a i Mornarevci su sigurno umorniji zbog skoro 3 puta više odigranih utakmica. Prije 4 dana pretrpjeli su prvi poraz i imali su zahtjevnu utakmicu gdje ih je Posillipo izmorio i slomio tempom u trećoj i četvrtoj četvrtini. Imali su jako lošu realizaciju igrača više, i ako se to opet ponovi, očekuje nas neizvjestan gradski derbi.

Šibenčani su jedini s nulom na kontu. Medveščak je već 3 puta pobijedio, Koprane i Jadran St uvjerljivo i Primorac u Kotoru jedan razlike. Veliki su favoriti i večeras, i samo sa pobjedom ostaju u potencijalnoj borbi za 6. mjestom.

I bogati Pro Recco štedi i počeo je spajati gostovanja. Pa će tako u četvrtak gostovati i Splitu, a u subotu u Šibeniku u utakmici 8. kola. A 7. kolo će odigrati kasnije.