Bobić oživio Boškovića?!

Promjena na klupi aktualnog prvaka za sada daje rezultate, Jug je došao do prve gostujuće europske pobjede u ovoj sezoni; pobjeđen je Eger 10:8.

 

Utakmica počinje igračem više za Eger (isključen Janović), ali Bijač dobro otvara utakmicu obranom Grahamu. Jugov prvi igrač više ne završava golom, ali ipak dobru akciju ne uspijeva realizirati Dobud sa prve stative. Prvi gol pada iz peterca koji je izborio Dobud. Igrač utakmice Miho Bošković postiže prvi od 4 gola koliko je zabio večeras, uz jednu asistenciju i par dobrih obrambenih intervencija. Na 2:0 za Jug postavlja Janović, a do kraja prve četvrtine još po 2 igrača više, za Eger ne zabija Biroš, a za Jug Benić lošim udarcem u golmana. Zatim odličan blok Boškovića, pa prebrz šut Šutala 10 sekundi prije kraja prve četvrtine.

Do poluvremena skoro svaki napad izmjenjuju se Jug i Eger sa igračem više. Ali ipak prvi gol Egera iz 2 metra, Bušlje počinje kao protiv Barcelonete i prima gol, strijelac je Varga. Dotad odlična obrana Juga. Za 2:2 zabija Bundschuh iz velike daljine, jedna od dvije loše Bijačeve intervencije večeras. Zatim opet igrač više za Jug, Janović pogađa okvir gola, nekoliko puta večeras uz jedan nepriznat gol. Na 2:3 povećava Bošković, a dvostruki igrač više za Eger zaustavlja ponovo sigurni Bijač. Nakon 3:3 (Biroš) vidimo veliki povratak u formu Miha Boškovića. Nakon gola za 3:4 sljedeći napad oduzima loptu bez faula, isplivava kontru i asistira Markoviću za 3:5.

Na 4:5 smanjuje Bedo nakon asistencije sa desnog krila. Igrač više za Jug upropaštava Vranješ lošim šutom u malu mrežicu, ali s vanjske strane. Nakon Varginog gola za 5:5 Bijač brani Birošu, a Bedo pogađa prečku iz 2m, i tako Eger iz dvije akcije ne uspijeva prvi put povesti. Tada Bošković iz faula vraća vodstvo Juga. Ponovni ulazak Dobuda u igru kada tek tad Jug ponovo zarađuje igrača više, potvrđuje Đuhove riječi kada je izjavio da Marelju suci ne cijene previše. Iz tog igrača više izrodila se najljepša akcija na utakmici kada 4 igrača iz prve linije (Visković – Janović – Dobud – Bušlje) potvrđuju Bobićevu najavu prije utakmice o poboljšanju i novim akcijama s igračem više. Do kraja treće četvrtine 5 na 4 za Eger kada su isključena 2 Jugova i 1 Egerov igrač, ali brzopleto izvedena lopta i u zadnju četvrtinu se ulazi sa 5:7.

Na 6:7 smanjuje Graham iz velike daljine, pa opet on za 7:7 sa desnog krila. Između ta 2 njegova gola dogodio se veliki sudački previd kada Janović zabija čisti gol (lopta se odbila od unutrašnji metalni dio gola), ali kao protiv Primorja odluka sudaca i ovaj put na Jugovu štetu. Opet velika prilika za vodstvo Egera, Bedo sam ispred Bijača, ali od stative lopta u gol aut. Šutalo jednog igrača više pretvara u 7:8, pomalo nerezonski sa desnog krila. Bobićeva reakcija sve govori (prekrstio se). Na 8:8 izjednačava Bedo iz kontre kada Šutalo prvo loše dodaje Boškoviću, a zatim ne pravi faul na Bedovom asistentu u kontri (prvo se povlači pa kasno izlazi na njega). Dobud vraća na +1 za Jug odličnim golom iz 2 metra pored veterana Biroša.

Do kraja još jedan igrač više za Jug i Marković potvrđuje pobjedu za konačnih 8:10.

 

Na kraju 6/15 igrač više Juga (4/16 Egera), malo bolje nego do sada, ali vidljiv je pomak zbog nekoliko dobro odigranih akcija. Bijač je obranio 10 udaraca, a vratar Egera tek 4 lopte. Suđenje solidno, uz veliki previd kod nepriznatog gola.

Jug s ovom pobjedom ostaje u igri za Final 6, u sljedećem kolu dočekuje Primorje. Minus 7 iz zadnje utakmice nije baš realan odnos snaga, nije ni riječkih 9:9, zato ćemo ipak malo više znati u srijedu 9. travnja.

 

S ovom pobjedom igrači su sigurno zaslužili da ih se dođe podržati protiv trenutno najbolje ekipe u Europi. Uprava kluba otkad je na čelu Lukša Jakobušić svakim svojim dosadašnjim potezom zaključno sa imenovanjem Miška Bobića za trenera prve momčadi zaslužila je da se njihov dosadašnji rad nagradi ponovnim vraćanjem navijača na Jugov bazen.

 

8. kolo Lige Prvaka skupina A

ZF Eger – Jug CO    8:10 (0:2, 3:3, 2:2, 3:3)

ZF Eger: Bisztritsanyi (4), Santavy, Batori, Graham 2, Salamon, Kovacs, Bedo 2, Varga 2, Lorinc, Biros 1, Bundschuh 1, Zalanki, Meixner: Trener: Norbert Dabrowski.

Jug CO: Bijač (10), Vranješ, Bošković 4(1), Janović 1, Šutalo 1, Benić, Marković 2, Bušlje 1, Visković, Dobud 1, Marelja, Macan, Nižić. Trener: Miho Bobić.

Igrač više: ZF Eger 4/16 (jednom 5 na 4, jednom dva igrača više), Jug CO 5/14.

Peterci: ZF Eger -, Jug CO 1/1.

2 komentara na “Bobić oživio Boškovića?!”

  1. Zambata napisao članak! Pa taj događaj ima istu frekvenciju kao i Halleyev komet…

  2. Očekivao sam nešto više osvrta na taktičke kako momčadske tako i individualne dosege. Ali za početka je dobro da je Zambi uopće ponovno aktiviran 😉