Devet veličanstvenih

https://www.facebook.com/VKJug

Jug je pobijedio Spandau u Berlinu s 16:8 u utakmici u kojoj je igrao sa samo 11 igrača. Kapetan Fatović i Stahor su na dan utakmice bili pozitivni na covid testiranju te nisu mogli nastupiti. Osim toga, Papanastasiou je dobio crveni karton na pola druge četvrtine tako da je Jug ovu utakmicu odigrao s 8 igrača za 6 pozicija. Zato je Kakaris zabio čak 5 golova s pozicije sidruna!

Jug je došao u Berlin pod imperativom pobjede, a i dosta bolje igre nego što je bio slučaj u prošlom kolu protiv Marseillea. Osim toga od danas, pa u idućih 10 dana Jug ima ukupno 8 utakmica. Potpuno suludo. Vjerojatno je za zdravlje pogubnije odigrati svih tih 8 utakmica, nego dobiti koronu?! I kad su Jugaši stigli u Berlin, šok. Kapetan Fatović i Stahor nisu smjeli igrati jer su bili pozitivni na covid testiranju. Štoviše, moraju ostati u Berlinu u izolaciji idućih 10 dana tako da će osim utakmica izgubiti i formu.
Jug je odlično počeo utakmicu, u prva tri napada zabili su golove. Žuvela odličnom dijagonalom s desnog vanjskog u same rašlje, pa Joković odmah iz doplivavanja u napad te treći gol u njihovoj koprodukciji. Žuvela je proplivao, Joković ga idealno pronašao kada je lopta morala ići u paraboli, preko obrambenog igrača na suprotnu stativu uz jedino taj timing. Pohvale i za dodavanje i za odvajanje od čuvara. Gol je bilo najlakše na kraju zabiti. S druge strane Kholod je bio opasan i zabio je dva gola, oba odličnim udarcima s lijeve strane. I idući gol je bila koprodukcija Žuvele i Jokovića. Prvi je uzeo loptu Baksi nakon što je Jug propustio igrača više, a Joković je realizirao peterac nakon prekršaja golmana na Žuveli.
Prva četvrtina je završila 3:4, a polovicom druge pri rezultatu 3:6 Papanastasiou radi veliku glupost. Stamm ga povlači u plivanju, a Grk uzvraća nogom u lice i srećom dobiva samo isključenje s pravom zamjene. Jug je tada ostao bez još jednog igrača. Samo 8 igrača u polju i dva golmana. Do poluvremena je Žuvela imao dvije osobne i bila je opasnost da i on uskoro napusti igru. Ipak do kraja ove četvrtine Jug je zabio još 3 gola, za Spandau Kholod već treći i rezultat je bio 4:9.
Do kraja utakmice Jug je lagano kontrolirao i igru i rezultat do konačnih 8:16. Fenomenalan je bio Kakaris koji je s pozicije sidruna zabio 5 (slovima: pet) golova. Ne sjećam se da sam ikad gledao utakmicu u kojoj je bilo koji sidrun to napravio, pa čak bio ni blizu takvog učinka. Osim toga imao je još dvije odlične situacije iz tranzicije gdje je dobio loptu na ruku, licem prema golu. Nijednom nije zabio iako je, posebno prvi put bio na 3-4 metra, drugi put 2 metra dalje. Još je i zaradio 2 igrača više.
Odličan je bio i Popadić koji je skupio 14 obrana uz 64% uspješnosti. Bilo je tu jako puno odličnih obrana. I svi ostali su bili jako dobri jer je Jugova igra u globalu bila na visokom nivou. Tek na kraju jedno opuštanje Argyropoulosa koji je ostavio Dedovića samog na 4 metra. Više bode u oči opet dva igrača više koja su propala zbog iznimno loših dodavanja Tomasovića i Kržića. To su detalji koji bi se morali u potpunosti eliminirati iz igre.
I njih dvojica su imali cijeli niz odličnih poteza, od oduzetih lopti u obrani, do Kržićevog nastupa na beku. I Vukojević je kao bek uzeo loptu Dedoviću bez prekršaja. I inače su igrači Spandaua u nekoliko navrata previše puštali Ivana koji je to lakoćom kažnjavao.

Jug je igrao odlično, Kakaris je zabija golove s dva metra i kad su dvojica igrača bila na njemu od čega mu je jedan bo na leđima, a drugi ga uhvatio za ruku kojom je šutirao. Sve pohvale stoje i za Popadića i za sve ostale, ali kad izgubiš kao što je Spandau izgubio, onda moraš sam sebi postaviti jako puno pitanja. Dođe ti momčad kojoj na dan utakmice otpadnu dva igrača od kojih je jedan kapetan i najbolji strijelac koji igra gotovo čitavu utakmicu. Nakon četvrtine i po otpadne i drugi igrač udarne postave s te iste strane i protivnik ostane na samo 8 igrača. A ti kao ekipa ne učiniš ama baš ništa da uvedeš još nekoga u probleme s osobnih greškama, da digneš tempo utakmice, da digneš adrenalin na svom, domaćem bazenu. Kholod je krenuo odlično, ali ga je Jug kasnije, uglavnom preko Jokovića u potpunosti zatvorio. Stamm je igrao kao i uvijek, za sebe i svoju statistiku. Zabio je jedan gol, zaradio 2 igrača više u plivanju, izgubio 2 lopte na vanjskoj poziciji (ispala mu i drugu od Jokovića), i još 5 puta loše šutirao. Nije u njega šut loš, nego odluka kada uzeti taj šut. Ne poštuje suigrača u boljoj poziciji. Mislim da je najčešće pored Kakarisa kada je zabija bio Tkač. Nezamislivo je da jedan momčad primi 5 golova s pozicije sidruna u jednoj utakmici. U polusezoni bi bilo previše, a ne u jednoj utakmici. I tako je Spandau radio sve krivo, jasno i Jugovom i svojom zaslugom. Mogli su bar nešto pametno pokušati, a ne da im je vrhunac ideje, „’ajmo se povući plitko s Vukojevića“.
Kakaris je pokazao svoju kvalitetu te će ga ubuduće i protivnici i suci drugačije gledati. Argyropoulos je još u fazi oporavka, a danas je zaradio 4 puta igrača više, svaki put na poziciji sidruna. Zabio je dva, jednog sa stative, jednog s lijevog krila. Joković je zabio 2 na početku, upisao najmanje 3 asistencije (dvije na stativu i jednu na Kakarisa), a i jako dobro je distribuirao loptu u napadu. U obrani je bio odličan, od oduzetih lopti, blokova s igračem manje do zaustavljanja igrača kojega je čuvao. Benić samo jedan gol, ali odličan, i na isteku četvrtine. Često su ga pokrivali i na većoj udaljenosti od gola i dobro je u tim trenutcima distribuirao loptu. I on je dva puta odlično asistirao (na stativu i Kakarisu) te je odradio svoju bekovsku rolu. Vukojević dva gola, pametna igra u obrani.

Jug je upisao važne bodove i pokazao jako dobru igru u iznimno teškoj situaciji. Nije Spandau bezazlena momčad, vidjeli smo danas kako je OSC izgubio dva boda u Hannoveru koji je izgledao jednako loše protiv Juga kao i današnji protivnik. Dakle, do Juga je.

Nekoliko brojčanih pokazatelja:

  • 14 obrana Popadića
  • 5 golova Kakarisa s pozicije sidruna
  • Prva 4 gola Juga u koprodukciji Jokovića i Žuvele koji su krenuli kao par na desnoj strani
  • 7 propuštenih napada Spandaua preko Stamma: 2 izgubljene lopte na vanjskim pozicijama + 5 loše uzetih udaraca
  • 8 igrača Juga na raspolaganju za 6 pozicija kroz 20 minuta utakmice

3.kolo Lige prvaka – grupa B
Spandau 04 – Jug Adriatic osiguranje 8:16 (3:4, 1:5, 2:3, 2:4)
Suci: Buch (Špa), Polychronopoulos (Grč)
Spandau: Baksa (9), Nikolaidis, Chiru, Ćuk, Mar. Tkač, Juengling, Strelezkij 1, Dedović 1, Stamm 1, Kholod 3, Restović 2, Sekulić, Vernet Schweimer. Trener: Petar Kovačević.
Jug: Popadić (14), I. Vukojević 2, -, -, Joković 2, Papanastasiou 1, Tomasović, Argyropoulos 2, Kržić 1, Kakaris 5, Benić 1, Žuvela 2, A. Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Osobne pogreške: Spa 10, Jug 10
Po jednom na obje strane dupli igrač viš
Crveni karton: Papanastasiou 13′
Peterci: Spa -, Jug 1/1,
Igrač više: Spa (1/3+1/3+-+1/3)= 3/9 (33%); Jug (0/1+2/2+1/3+2/2)= 5/8 (63%)
Obrane: Baksa (2/6+3/8+3/6+1/5)= 9/25 (36%); Popadić (2/5+3/4+5/7+4/6)= 14/22 (64%)
Golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:
Spa:
Ćuk: 3iv
Stamm: 2iv
Nikolaidis, Restović i u plivanju: po 1iv
Jug:
Kakaris: 5 golova + 2iv
Argyropoulos: 4iv
Žuvela: 5m + 1iv
U plivanju: 1iv

Odgovori