GRUPA B – Najava 3. kola: Jugaši u Berlinu

U trećem kolu grupe B igraju podijelili su se protivnici, u svakom dvoboju je jedan od favorita za prolazak grupe. I svi gostuju osim Pro Recca. Jugaši su otputovali u Berlin.

Raspored 3. kola je sljedeći:

14.00     Waspo Hannover – OSC

19.00     Spandau 04 – Jug AO

19.00     Steaua – CN Marseille

21.00     Pro Recco – BVK Crvena Zvezda

U prošlom kolu Jug je doživio težak poraz u Gružu, Marseille je bio bolji 14:9. Spandau i Hannover podijeli su bodove, 11:11. Spandau je ušao s 8:5 u zadnju četvrtinu, a onda je Dedović 2 sekunde prije kraja izjednačio za podjelu bodova. OSC je kontrolirao utakmicu u Beogradu protiv Crvene Zvezde, a Pro Recco je nagrdio Steauu s 23:5 uz debitantski nastup Marinija koji ima tek 16 godina. I zabio je jedan gol.

1Pro Recco 6+24
2OSC6 +9
3Jug Adriatic osiguranje3 +1
4BVK Crvena Zvezda3 0
5CN Marseille3 -1
6Spandau 041 -3
7Waspo Hannover1 -6
8Steaua0-24
Poredak – Grupa B

Waspo Hannover – OSC (h +2,5) (g 21,5)

Hannover je s dva gostovanja dobio jedan bod i sada po prvi put ove sezone igra na domaćem bazenu. Po prvi put će imati i 13tog igrača u ekipi jer je Muslim odradio kaznu od prošle sezone. Nisu se previše iskazali u prva dva kola i samo zadnja četvrtina u Berlinu je podsjetila na njihov stil igre u kojem puno zabijaju, a ne znaju baš najbolje igrati u obrani. Ako su Nagaev, Darko Brguljan i Radović podigli šutersku formu, onda su u stanju samo njih trojica skoro svakoj ekipi zabiti 8 golova.

OSC igra jako dobro ove godine. Momčad su koja razvija nekoliko mlađih igrača, a Harai i ostali stariji ih odlično vode. Dobili su Zvezdu u gostima 3 razlike, a Zvezda je ozbiljnija momčad od Hannovera.

Prognoza: h na OSC, g over.

Spandau 04 – Jug AO (h -1,5) (g 20,5)

Zadnjih 10 godina Jug je često igrao u Berlinu. I uglavnom se mučio. 3 puta je pobijedio 1 razlike. Zadnji put prije 3 godine. Ovaj put Jug ima imperativ pobjede i dobre igre. Treba se isprati gorak okus nakon prošlog kola i prezentacije u utakmici protiv Marseille. Argyropoulos je i nakon te utakmice propustio ligašku i odvojeno trenirao zbog ozljede. Igrat će, ali sigurno nije maksimalno spreman.

Spandau je poražen od Zvezde 12:9 i remizirao je s Hannoverom 11:11. Ima odličan sidrunski dvojac Nikolaidis i Mateo Ćuk. Kholod i  Dedović predvode vanjsku liniju, a Marko Stamm je igrač koji je kod svog oca imao najveće ovlasti u igri. Nije zabio niti jedan gol u prošlom kolu, a svih 11 zabili su ostali spomenuti igrači skupa s Marinom Restovićem. To i jesu najopasniji domaći igrači. Tu je i jedan mladi nadareni igrač Zoran Božić.

Jugu su primarni bodovi, ali bi morao pokazati i puno staloženiju igru. Pri tome ne mislimo da uspore ili smanje količinu kretanja, dapače, nego da te kretnje i u obrani i u napadu budu međusobno povezaniji.

Prognoza: h na Jug i g over.

Steaua – CN Marseille (h +6,5) (g 20,5)

Steaua je doživjela težak poraz od Pro Recca u prošlom kolu. Previše je pala u drugom dijelu utakmice. Nije to neuobičajeno u utakmicama Pro Recca i protivnika ovog ranga. Na domaćem bazenu, momčad koja ima većinu rumunjskih reprezentativaca sigurno neće toliko potonuti. Negrean, Fulea, Gheorghe, Tic i ostali nisu loši igrači. Tu je i naš Nino Mudražija.

Marseille je pokazao kvalitetu u Gružu i u ovoj utakmici će također sigurno upisati 3 boda. Osim Pro Recca, sve su druge utakmice u sezoni pobijedili. Vernoux je dodatno napredovao. Stigao je i Bodegas koji većinom igra beka gdje je potrebniji. Prlainović sve to mudro vodi, a Crousillat i Vukičević prednjače u realizaciji.

Prognoza: h Ste, g over.

Pro Recco – BVK Crvena Zvezda  (h -8,5) (g 22,5)

Utakmice gdje sve ovisi o Pro Reccu. Jasno ne po pitanju pobjede, tu nema dvojbe, nego po pitanju razlike na kraju. Možda će Sandro Sukno malo više isprobavati neke opcije u ovoj utakmici. Tako je počela najava prošlog kola. Razbili su Steauu 23:5, a čak su i dali priliku mlađem junioru Emanuele Mariniju koji je zabio gol u debitantskom nastupu. Zalanki je zabio čak 7, Canella 4, Hallock i Younger po 3. Slično će biti i ovaj put iako je Zvezda dosta jača od Rumunja, pa razlika neće biti tako ogromna, ali 10+ uz bar 17-18 postignutih golova Recca je očekivani ishod.

Prognoza: h na Recco, g over.

Odgovori