Final4 Triglav Jadranske lige 2. i 3. 4. 2011.

 

 

 

  Stigli smo do same završnice i trećeg izdanja Jadranske lige. Imamo 3 ista sudionika kao i lani: Jug, Jadran i Mladost te Primorje koje je nakon dva 7. mjesta ove godine u prilici na domaćem bazenu osvojiti naslov.

 subota    2.4. 1800   (2) Mladost – Jug CO (3)  Htv 2
    2000  (1) Primorje EB – Jadran (5)  RtCG 2
         
 nedjelja  3.4. 1600   za 3. mjesto  
    1800   finale  Htv 2

 

    U prvom polufinalu igraju Mladosti i Jug. Jugaši su u odličnoj formi. Tako su prošli vikend i Novljani konačno pali. I ne samo to, nego su ih Jugaši u potpunosti deklasirali. S konačnih 13:6, paradoksalno, mogu biti zadovoljniji gosti. Jer, sredinom posljednje četvrtine bilo je 12:3, a tada je Fatović na zasluženi odmor poslao udarne snage, a ove sezone Jugova klupa je nešto „tanja“ pa je Jadran uljepšao rezultat.
    Tako je nastavljena rapsodija igre i rezultata u Euroligi, pred rasplet trećeg izdanja Jadranske lige. Iako ovaj trofej nema neku veliku vrijednost, završnica u Rijeci je jako bitna za rasplet Prvenstva Hrvatske. Hvataju se početne pozicije za play off koje će biti određene na osnovu konačnog poretka na Final4-u.
    Ove sezone Jugaši su dva puta izgubili od Udovičića i društva. Prvo u Zagrebu krajem studenog čak 13:8. Bila je to utakmica u kojoj je Jugaše iznenadio Udovičić, točnije suci (Periš i Brguljan) su mu tolerirali odguravanja i potezanja, a Jugaši se nisu snašli u takvoj igri. Do 5:5 Jug se izvrsno držao, a tada je Joković dobio treći izbačaj (još u drugoj četvrtini) i uslijedio je raspad igre. U drugoj utakmici u prosincu, u Zadru, Jugaši su već bili spremniji za Udovičićeva preplivavanja preko glave, ali ova put se dogodio peh. Vićan se ozlijedio na zagrijavanju za utakmicu i to kod posljednjeg udarca prije prvog plivanja za loptu, tako da je kod prvog prekida morao ući nezagrijani Nižić što je rezultiralo sa nekoliko „pacerskih“ golova i vodstvo Mladosti 5:2 nakon prve četvrtine. Kad je Nižić dosegao „radnu temperaturu“ Jugaši su krenuli u lov i stigli na 7:7. Međutim, Sandro Sukno je nesportski reagirao u jednom duelu i dobio isključenje s pravom zamjene sredinom treće četvrtine, tako da je i ovoj utakmici Jug ostao bez važne karike za završnicu. Mladost je to iskoristila i pobijedila 11:9.
    Na redu je treći okršaj velikih rivala, prvi u ovoj kalendarskoj godini. Kaže se da je treća sreća, ali ako Jugaši odigraju kako znaju i kako uostalom i igraju najveći dio sezone, sreća im neće biti potrebna. Najvažnije je ostati miran na provokacije – recimo Petkovića i Letice (koji navodno neće igrati) koji vole u skoro svakoj utakmici šakom provjerit koliko je čvrsta Sandrova glava. Važan će biti i sudački kriterij u odnosu na Udovičićeve kontrafaulove, vidjet ćemo koliko i što će mu suci tolerirati. Zanimljivo je da je u Zadru dan uoči utakmice bio sudački seminar na kojemu su se kao ogledni primjeri kontrafaulova prikazivali isječci iz njegove igre, pa opet to nije donijelo ploda.
    S druge strane Mladost ima sigurnost u ove dvije ostvaren pobjede. Ali javljaju da su u velikim zdravstvenim problemima. Živković već duže ne igra niti će igrati do kraja sezone. Kažu da ni Letica ne može u bazen (puknuti bubnjić), a još se Muslim (leđa), Hinić (rebra), Pavić (vrat) i Udovičić (operacija zuba) žale na ozlijede. I prošli vikend su bili u Rijeci gdje su poraženi u Euroligi. Utakmica je jako važna posebice s obzirom na još nepotvrđene glasine da će dogodine samo 2 hrvatska kluba u Euroligu.
    Pratite preko dance.hr-a uživo utakmicu uz komentare.
 
 
   Primorje i Jadran su ove sezone odigrali jednu utakmicu i to baš na Kantridi. Primorje je lagano dobilo sa 13:7 i to par dana nakon pobjede Novljana usred Budimpešte nad Vasasom od čak 4 razlike. Iako su Novljani neugodno i uvjerljivo poraženi prije 6 dana u Dubrovniku ipak ovaj put očekujemo dobru i neizvjesniju utakmicu. Tada, u siječnju, Tuckova ekipa je bila fokusirana na Euroligu, a sada je obratno. Znali su da nemaju što tražiti pored Jug i Partizana i fokus im je na domaćim natjecanjima. Za ravnopravnu partiju potrebno je odlično izdanje trojice vođa ekipe: Gojkovića, Janovića i Ščepanovića, uz povremeno priključivanje i koga iz ostalog ešalona.
    Primorje ima domaću publiku iza sebe. Ove sezone upisali su sve domaće pobjede osim protiv Juga u Euroligi. U zadnje vrijeme igraju vrlo dobro i jako su motivirani jer su od svih ovih klubova najmanje trofeja osvojili. Do sad su samo 1995. osvojili Hrvatski kup (uz dva trofeja iz doba Jugoslavije – prvenstvo 1938. i kup 1979.) i sigurno su jako „gladni“ nekog pehara.

    Osim utakmica očekuje nas i sastanak UO Jadranske lige i odluka hoće li se primiti 3 srpska kluba iduće sezone. Slovenski i crnogorski savezi, kao i sponzor Triglav osiguranje, su već dali zeleno svijetlo, i još se čeka odluka HVS-a.


Bebićev odabir

    Povjerenik natjecanja Milivoj Bebić odredio je slijedeće službene osobe:

Suci delegirani za Final Four:  Opunomoćenici:
 Aleksandar Adžić   Milivoj Bebić
 Albert Brala   Ljubo Gojkov
 Marijo Brguljan   Robert Jambrović
 Andrej Franulović   Duško Klisović
 Boris Margeta   Dragan Rajević
 Nenad Periš  
 Vlaho Radičević  
 Dragan Štampalija  
 Miroslav Vlašić  

    Zanimljivo je kako je za samo 4 utakmice odredio 9 sudaca i 5 delegata. Znači najmanje 1 sudac i delegat neće uopće imat posla da plaćeni vikend na Kvarneru (uh, ako im još bude i sunčano) uz dvodnevnu dnevnicu od 300 eura. A navodno je kriza i to tolika da HVS još uvijek nije skupio posljednjih 60.000 eura kotizacije za EP.
    Također je zanimljivo da dubrovački suci koji su uvijek imali 4-5 na samom vrhu lista pa nisu mogli suditi finala jer je Jug nastupao u njima imaju samo jednog predstavnika, a među delegatima čak niti toliko. Ima bit da nisu baš nešto po gustu glavnog i odgovornog. A i sužen mu je izbor jer sebe i Klisovića, koji je unatoč bezbrojnim neopozivnim ostavkama na sve vaterpolske dužnosti još uvijek tu, jednostavno nikad ne može preskočiti.

4 komentara na “Final4 Triglav Jadranske lige 2. i 3. 4. 2011.”

 1. evo stiglo se Rijeku, 23 celziusa, bonaca, Kvarner ko ulje, popila se kava i spremno čekamo utakmicu, tema u kafiću je vaterpolo tako da sam osjetio atmosferu sličnu Gradu,

  svi govore uglavnom o tome kako Muslim dolazi Primorje, Asić kaže da je njemu prvo čut,:), isto tako navodno su spremni otkupiti ugovor Boškovića od Vasasa pitanmje je samo što Bošković želi, te isto tako dovesti jednog jakog igraća, šuška se da je to Dobud, svakako nesmiju kupiti stranca kažu da je gazda reko da lova nije problem,
  očekuje se i želi finale Primorje Mladost, nije im po volji Jug u finalu,
  Rudić gostovao na lokalnoj televiziji te se požalio da mu igraći repke još nisu dobili lovu,

  pozdrav sa Kvarnera

 2. Evo da se i ja oglasim. Na Kvarneru je dan ko iz bajke, izmišljen. Sunce uz poneki oblačak, bez daška vjetra. Crnogorci i Jugaši šeću Opatijom, Mladostaše nisam primjetio. Sve je spremno za pravi spektakl. Nadam se da će otvorit krov bazena, bilo bi fenomenalno.
  Pozdrav svima, i čitajte izvještaje moje malenkosti i mladog i perspektivnog b/a!
  🙂