DIVLJA LIGA DUBROVNIK – filijala jedne agencije

     Ovom se izjavom obraćam svim nekadašnjim, sadašnjim i budućim sudionicima prvenstava dubrovačkih kupališta u vaterpolu, kako igračima, tako i trenerima, organizatorima, pomagačima, sponzorima, medijima, navijačima, te službenicima u gradskim, županijskim i državnim uredima. Nije mi lako ovo pisati, ali jednostavno moram to učiniti u cilju zaštite Divlje lige od privatizacije.

     Natjecanja među momčadima dubrovačkih kupališta stogodišnja je tradicija. Prije nego li su registrirani kao klubovi, momčadi sastavljene od kupača sa Danača i Kolorine odigravale su međusobne vaterpolske utakmice. To su bili ZAČECI i divljih liga i klubova (P.K. Jug, P.Š.K. Penatur) i službenih državnih prvenstava.
     Pedesetih godina, „divlje lige“ su se gotovo redovito održavale svakog ljeta, ali početkom šezdesetih, ta natjecanja su zamrla. Pokušaj obnove tih natjecanja, početkom sedamdesetih, nije uspio, jer su održane samo dvije „divlje lige“ (http://hr.wikipedia.org/wiki/Divlja_liga).
     Konačno, tek 1983. godine, dubrovački vaterpolski entuzijasti odlučili su se na ponovni pokušaj obnove DIVLJE LIGE. Sjećam se kada me Marko Margaritoni (sjetivši se da sam se 1979. dolazio kupati na Danče) zazvao da dođem igrati za Danče! Meni, „djetetu uvale Sumartin“, imponirao je taj poziv. Te, 1983. godine, igralo se samo na plivalištu Bellevue, na Porporeli i u uvali Kolorina. Sjećam se kako smo nepravično ispali u skupini i kako se nismo plasirali u polufinale.
     Ali, baš taj neuspjeh, ojačao nam je entuzijazam i odmah smo se „zarekli“ kako ćemo „dogodine“ mi osvojiti Divlju ligu (http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=46625). Odmah smo prikupili novce za teren, bare, kapice, lopte, … i odigrali prvu utakmicu na novom terenu na Dančama, te svladali vjekovnog rivala: PENATURA! Zaista smo igrali „TKO JE BOLJI“. Sjećam se krcatih Danača.
     Sljedeće godine DIVLJU LIGU  smo doista i osvojili (http://www.dance.hr/danceekipa/1263-vk-dance-pobjednici-divlje-lige-1984-fotogalerija.html). Sjećam se kako sam na Porporeli ponosno podigao pobjednički pokal.
     Godine 1985. Danče su opet slavile. Međutim, za organizaciju DIVLJE LIGE ta godina ulazi u povijest po PRVOJ utakmici na u Portu nakon gotovo 1/4 stoljeća! Dakle, nakon samo dvije godine, tadašnji ORGANIZACIJSKI ODBOR je ishodio da se finale igra na legendarnoj PONTI! Teško je današnjem mlađem čitateljstvu dočarati kakav je to bio doživljaj.
     Cijelu godinu se prepričavao doživljaj iz Porta i nestrpljivo se čekala 1986., ali nestrpljenje igranja na Ponti je bilo tako izražajno, da se jednostavno IZMISLILA „repriza finala“ iz 1985. u sklopu otvaranja „Ljetnih igara“, a PRIJE početka “Divlje lige”. Tako da su te godina DVA PUTA organizirane vaterpolo utakmice u Portu.
     Godinu 1986. pamtim po pisanju PRAVILA. Ja sam autor onog restriktivnog pravila da samo Dubrovčani imaju pravo nastupa u „Divljoj ligi“  (http://www.divljaliga.hr/?page=propozicije). Marko Margaritoni je autor pravila da se utakmica može odgoditi JEDINO u slučaju vrlo valovitog ili vrlo hladnog mora. Kiša nije razlog za odgodu!
     Pokal je, inače, od 1983. do 2005., pobjedniku „Divlje lige“ uručivao „Dubrovački vjesnik“. Naime, još 1983. godine, ORGANIZACIJSKI ODBOR (zapravo, predstavnici momčadi) odabrao je da „Dubrovački vjesnik“ ne bude samo medijski „pokrivač“ natjecanja, nego i NEUTRALNO TIJELO koje bi rješavalo sve sporne situacije. Redakcija „Dubrovačkog vjesnika“ bi odredila jednog novinara (uglavnom sportskog) da bude njihov predstavnik.
     Recimo, na onoj  fotografiji sa Porporele (1984.) gdje ja dižem pokal, vidi se predstavnik „Dubrovačkog vjesnika“ Marinko Vlašić (okrenut leđima). Nekoliko godina, predstavnik „Dubrovačkog vjesnika“ je bio Jadran Kapor, a zatim Tonči Vlašić. Tako je bilo do 2006.
     
     Tada u „igru“ stupa Tilda Bogdanović, vlasnica agencije „Dubrovnik PartneR“ d.o.o. Tilda mi je prošlog tjedna, u razgovoru na lapadskoj aleji, kazala je baš ona, prije 5 godina, bila potakla formiranje udruge „Divlja liga Dubrovnik“, što se podudara sa odgovarajućom stavkom iz registra udruga:

Divlja liga Dubrovnik
Registarski broj        19001092
Datum upisa     06.06.2006
Naziv   Divlja liga Dubrovnik
Skraćeni naziv  Divlja liga
Sjedište        Dubrovnik, Vukovarska 26
Djelatnosti     rad na njegovanju i očuvanju dugogodišnje bogate tradicije amaterskog igranja vaterpola na dubrovačkom području; te redovita organizacija ljetnog prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu za muškarce i žene; OSTALE DJELATNOSTI
Osobe   Ante Vlašić – PREDSJEDNIK UDRUGE
OIB     49108324923

     Kazala mi je da se adresa sjedišta te udruge formalno „poklapa“ sa adresom sjedišta njene agencije, tek toliko da poštar ima gdje ubacivat pisma za udrugu. Još mi je napomenula kako ona ne želi, ni na koji način biti involvirana u rad Divlje lige. Međutim, gospođa Tilda je apsolutno „involvirana“, što se vidi iz (recimo) sastava organizacijskog odbora iz 2007. i „kampanja“ za sponzorstvo za 2007.! Zatim, ono u vezi poštara nije bilo istinito, jer je naljepnica na poštanskom sandučiću promijenjena prije nekoliko dana, i to baš u tjednu, između 19. i 26. ožujka 2011.
     Podaci o udruzi „Divlja liga Dubrovnik“ nalaze se u uredu za opću upravu i gospođica Stane Miljas će svakom zainteresiranom pokazati Statut te udruge i zapisnik sa osnivačke skupštine. U tom zapisniku su navedeni „vaterpolisti“, koji su osnovali udrugu:

1. Ante Vlašić (predsjednik)
2. Anđela Matić (tajnica)
3. Vedran Smokvina
4. Davor Mladošić
5. Zvonimir Bašica
6. Vlaho Hrdalo
7. Mario Lujo
8. Mihovil Španja

U Vijeću udruge su: Vlašić, Matić, Smokvina, Mladošić i Bašica.
U Nadzornom odboru su: Hrdalo, Lujo i Španja.
Broj računa je: 2484008-1103717984 (Raiffeisen Bank).

Nakon osnivačke skupštine, udruga nije proširena niti za jednog novog člana.
Udruga ne vodi popis članova.

??????????????????????????????????????????????????????????
 
           Tilda Bogdanović – izvor dulist.hr                                 Anđela Matić – izvor www.poslovni-savjetnik.com
 
    Informirali su me igrači nekih ekipa, da su iz medija saznali kako Anđelu Matić predstavljaju kao tajnicu udruge. Kada bi je zazvali na telefon i pitali za način kako da dođu do tiskanice pristupnice, ona bi im odgovorila da tih tiskanica nema jer da „nikad nitko nije zatražio da bude član“! Te informacije se posve podudaraju sa tvrdnjama Tonča Vlašića, koje sam saznao u neposrednim razgovorima s njim. Ukratko, kazao mi je da su članovi udruge „svi igrači koji igraju određene sezone utakmice“.
     Odmah sam shvatio da Vlašić ne govori istinu, jer bi u tom slučaju, svaki igrač bio upisan u evidencijsku knjigu pred početak natjecanja, pa izbrisan po završetku finalne utakmice. Takva „udruga“ bi onda bila FIKCIJSKA, baš kakva je „udruga“ bez članova, kakva jest sada.
     U „udrugu“ je praktično nemoguće učlaniti se, jer SKRIVA svaki podatak o adresi, o broju telefona, o e-mail adresi, o članovima, o radnom vremenu, što se vidi i iz sadržaja „službene“ web-site udruge (http://www.divljaliga.hr). Taj site je u 2011. izmijenjen samo utoliko, što je „udruga“ NAPOKON morala „priznati“ da je „Piplić“ osvojio „Divlju ligu“ 1959. godine (http://www.divljaliga.hr/?page=povijest, http://www.divljaliga.hr/?page=povijest&godina=1959)!

     Zapravo, Tilda je vrlo lukavo smislila da oformi „udrugu“ sa Tončom kao predsjednikom, pretpostavivši da se neće primijetiti kako Vlašić nije više predstavnik „Dubrovačkog vjesnika“ kao onog NEUTRALNOG TIJELA, nego da je predsjednik nove UDRUGE, kojoj je jedna od djelatnosti „redovita organizacija ljetnog prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu za muškarce i žene“! Mora se priznati, ideja je bila odlična.
     Genijalno je iskorištena višedesetljetna tradicija i mukotrpan entuzijazam, ponajviše onih koji brinu o TERENIMA, kako bi se na njihovom trudu, „isisalo“ sto više love od „dijamantnih“, „smaragdnih“, „zlatnih“, …, i ne znam više kakvih sponzora.
     Kada sam već spomenuo Piplić, onda ističem, da se ta FIKCIJSKA „udruga“, zapravo FILIJALA agencije „Dubrovnik PartneR“ doslovno NASUKALA na tu najpoznatiju hrid uvale Sumartin!

Što se dogodilo?
     Tonči Vlašić se, kao predsjednik „Divlje lige Dubrovnik“ konačno sjetio temeljne djelatnosti, odnosno „rada na njegovanju i očuvanju dugogodišnje bogate tradicije amaterskog igranja vaterpola na dubrovačkom području“, pa je Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije uputio zahtjev za koncesijom  (http://www.dulist.hr/content/view/12717/65, http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=12242), uzdajući se kako će se moći okoristiti mojim trudom (http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=46123) na postavljanju i održavanju TERENA kod Piplića, a da bi se onda on pojavio kao tzv. „organizator“ nekih utakmica Divlje lige!
     Ja sam prozreo to Vlašićevu spletku, te sam podnio zahtjev za članstvom u udruzi. Onda se dogodilo ono, što sam pretpostavio da će se dogoditi. Naime, „udruga“ je 17.03.2011. zaprimila zahtjev za članstvom jednog od nekadašnjih igrača, na koje se „udruga“ poziva u POVIJESTI (http://www.divljaliga.hr/?page=povijest&godina=1984).
     E, onda je „udruga“ bila DOSLJEDNA u provedbi zamisli vlasnice „Dubrovnik PartneR“ d.o.o., te nije primila u članstvo DEVETOG člana, makar on bio jedan od „povijesnih“ igrača Divlje lige. I, ne samo to, nego je angažirala zagrebačkog odvjetnika Krešimira Pejića

……
From: 
Date: 2011/3/31
Subject: ODLUKA
To: “legaz.igor”

Postovani,

dostavljamo Vam Odluku Vijeca Divlje lige.

Odvjetnik Kresimir Pejic
……

da Igoru Legazu pošalje mail i  nepotpisanu ODLUKU (i bez pečata) u „attachment“!

     Stoga, svi igrači dubrovačkih prvenstava kupališta u vaterpolu, treneri, organizatori, pomagači, sponzori, mediji, navijači, te službenici u gradskim, županijskim i državnim uredima, dobro pripazite kada (ako) vam pristigne neki marketinški materijal od agencije „Dubrovnik PartneR“ d.o.o. i ponudi vam nekakve usluge „sponzorstva“ za potrebe udruge „Divlja liga Dubrovnik“, da prethodno zatražite na uvid POPIS članova te „udruge“.
     Kada shvatite, da ta „udruga“ praktično uopće NEMA članova, odnosno da se OPIRE ikoga primiti u članstvo, te da za 5 godina postojanja nije kupila niti jedan teren, onda ćete se zapitati gdje je „pošla“ ona lova koju smo ranijih godina „izbursali“ na rad te „udruge“.
 
p.s. Poziv na radni sastank na kupalištu Sumartin, sazvanom radi formiranja organizacijskog odbora za provedbu “Divlje lige” 2011. i radi određivanja mjesta odigravanja ovogodišnjih utakmica: http://dance.hr/novosti/1290-poziv.html
Igor Legaz
 

37 komentara na “DIVLJA LIGA DUBROVNIK – filijala jedne agencije”

 1. U attachmentu odluka vijeća stoji da je vijeće u sastavu Vlašić, Anđela Matić i Davor Mladošić odbilo zahtjev bivšeg igrača Divlje Lige za članstvom sa smiješnim obrazloženjem da nema preporuke redovitih članova

  Pa tko si ti Anđela Matić da zabranjuješ igračima ulaz u udrugu (a na članstvo imaju pravo)

  A taj Dubrovnik partner je tipična hrvatska firma koja se slizala sa politikom

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/129003/Default.aspx

  Izdvojeno:

  Putovanje koje organizira agencija Dubrovnik PartneR, doznajemo, zapada oko 400 tisuća kuna, a navodno prva ponuda te agencije bila je čak 600 tisuća kuna. No, u međuvremenu su “troškovi” malo srezani, a i “delegati” su se u svrhu njihova smanjenja, izgleda, odrekli doručka.

  Turistička delegacija iz Dubrovnika za SAD je otputovala u prošli ponedjeljak, a na popisu očekivanih gostiju u Americi bili su Anđela Matić, Ksenija Matić …

 2. Dobili su i natječaj za PR Zračne luke Dubrovnik hmmm…
  još se samo 1 firma javila, i to sa mnogostruko skupljom ponudom hmmmm

  http://www.airport-dubrovnik.hr/images/stories/nadmetanja/000003.pdf
  http://www.airport-dubrovnik.hr/images/stories/nadmetanja/000004.pdf
  http://www.airport-dubrovnik.hr/images/stories/nadmetanja/000006.pdf
  http://www.airport-dubrovnik.hr/images/stories/nadmetanja/0000019.pdf

 3. jako zanimljiv tekst, svaka čast gosparu legazu što je imo volje i strpljenja bakćat se s ovim muljatorima. godinama se priča kako se u divlju ligu ulijevaju veliki novci – eto, samo lani kad je kriza bila u punom zamahu županija je donirala 40.000 kuna keša i plus 30-ak tisuća troškova za najam broda (ako je to uopće realan iznos za najam onoga broda na 3-4 sata u 8-9 navrata). sponzori pokriju smještaj periša s familijom i ne ostaje veliki troškovi za platiti.

  a što tek reći na “zlatno doba” divlje lige, upravo kad se i osnovala udruga i kada su t-com, ina, laško, i još brojni drugi sponzori. a ponajviše grad dubrovnik.

 4. a i ovi postupci da se ne dopušta učlaniti u udrugu?! ili što na trećoj fotografiji piše da je u organizacijskom odboru bio i po 1 predstavnik svakog plivališta divlje lige. s našeg plivališta sigurnio nije nitko bio ni te 2007. niti iti jedne poslije godine.

  i zašto uopće postoji udruga divlja liga kad i na službenim papirima piše (ista fotografija) da je organizator:
  dubrovnik partner d.o.o. – 2. stavka odozdo.

 5. Bravo za Legaza ! Ove dvije (skratio administrator), a Tonći (skratio administrator). A glavne sudionike (igrače) nitko ne obada

 6. Sramota. Nadam se da će se ovo rasvijetliti do kraja. Baš me zanima što se to skriva da se u udrugu Divlja liga ulazi ko u masone, na preporuku već postojećih članova.

 7. Mozda bi trebalo involvirat drzavno odjvetnistvo ili Uskok da malo procesljaju tu agenciju.

 8. Veliko hvala jednom i jedinom gosparu i gospodinu koji je zaslužio biti gradonačelnik grada Dubrovnika gosparu Igoru Legazu.A sad da se okomim na (skratio administrator) grada Dubrovnika.Prvo mladi nikogović Tonći Vlašić koji se predstavlja kao sportski entuzijazist a u stvari je veoma očigledno ko je i šta je.Bit će mu teže nego Sanaderu se pojavit na nekom kupalištu poslije ove afere.A sad o mladoj gospođici Anđeli Matić koja (skratio administrator) a i radi u agenciji (skratio administrator) Dubrovnik partner a ustvari je (skratio administrator) koja ne bi izašla preko kantafiga da joj nije (skratio administrator) firme u kojoj radi.Nadam se da će završit na ulici gdje joj je i mijesto kad se sazna s čime se bavi.A sad veoma uvažena gospođa iz grada mozak (skratio administrator) agencije Tilda Bogdanović veoma je očito ko je i šta je napokon se otkrilo njeno pravo lice pa ispada da je (skratio administrator) nakon ovih informacija i nadam se da će završit u zatvoru a ne u moskaru.Ugodan dan svima a posebno našem Igoru HVALA TI ekipa iz grada.DIVLJA LIGA vatrepolistima a ne kriminalcima.

 9. Mogo je biti i malo konkretniji tj dat i koji lijepi primjer :), mada mozda bolje da nije jos bi ga ovi tuzili…

 10. Ništa čudno, ništa novo. Žao mi je što se djelo koje je gospar Legaz stvarao pretvorilo u sredstvo na kojim neki zarađuju, ali nije da je to potpuno neočekivano. Uostalom ako se svima toliko gadi pristup spomenute Udruge, zašto ne osnuju svoju i počnu se bavit istim poslom, možda poberu simpatije i sudjelovanje nekih klubova DL.

 11. U ime starogradskih ekipa divlje lige da li je moguće saznati koliko se novaca pokralo,podijelilo,izmešetarilo te kakve veze ima Davor Mladošić sa udrugom jer je on sa svete Marije a nitko na svetoj nije znao da je on član.
  Ima li šanse saznati što Španja kaže na sve ovo i da li se osjeća prevarenim jer je on jedini dokazani sportaš a sve ove ulizice nisu nikad ništa ostvarile osim naravno financijske koristi.

 12. Ajde vlašiću odjebi više od divlje lige, i idi žderi sa klarićem, i onim (skratio administrator)

 13. Kakvi drustveni paraziti, da moraju nesto posteno radit umrli bi od gladi

 14. saintmary boy – ako znate mladošića tj i dalje ga viđate na svetoj mariji pitajte ga u čemu je stvar.

  ako se dokaže mito i korupcija oće li se poništavat pojedina prvenstva 😉 (ko juveu), jer je suđenje u pojedinim izdanjima bilo pretragično da bi bilo slučajno. a znamo da i u vezi toga postoje priče u kuloarima (kao što su i ovome postojale), posebice dok je još sudio današnji državni tajnik u ministarstvu prosvjete i sporta spomenut 2 posta iznad.

 15. Pokušao sam ostaviti jedan duži komentar pa mi nije upalilo. Evo onda da skratim.
  Ako neko nešto radi treba i da zaradi. Svi godinama džabe igramo i sad nam je krivo što sudac dobije smještaj ili što neko na račun svojeg truda, rada i vremena dobije koju kunu? A što je sa rizikom da projekt bude gubitak? Ko to snosi? Forumaši?
  Grad je pun nesposobnih koji samo pljuju. Isti nikad nisu u životu ništa organizirali ali su u svojim šupljim glavama kapacitet za organizirat olimpijadu. Stoga predlažem da osnuju udrugu i neka organiziraju Divlju Ligu, a I.L. neka im bude predsjednik. Ja ću im donirat 500 kuna vlastitog novca za početak i još dodatno po 100 kuna za svakih 10000 kuna sponzorstva koje nađu.

  Između Igora (kojeg u svoju udrugu nikad ne bi primio) i organizatora divlje lige biram organizatora.

  Ne tražim komentar ni raspravu. Ozbiljno ću shvatiti komentare samo od onih koji su jednom nešto organizirali. Svi oni koji se pod nickom kriju, a napadaju ljude imenom i prezimenom su van zakona ali obzirom da se većinom pokaže da su već kažnjeni od prirode nema potrebe da ih se kazni.

 16. počelo je
  izgleda da će Legaz ipak na sud

  http://dulist.hr/content/view/13062/65/

 17. marone – zamisli džabe igramo divlju ligu?! vau, zar bi još trebali plaćat. a ako uzmemo formalno mi smo na dančama za napravit teren prije 5-6 godina potrošili ako se ne varam između 5 i 6.000 kuna.samo teren. baru smo jednu dobili od konavljana, a jednu smo sami napravili za još 1 – 2.000 kuna, a dobili smo drvo napoklon.

  i svake godine na početku ljeta potrošimo najmanje 1.000 kuna za obnoviti teren. to sve kad se zbroji i nije baš da džabe igramo. i tako svako kupalište koje ima teren na kojem se onda igra džabe.

  i slažem se, za trud koji neko uloži neka mu se nešto i plati. ako je to tonči. ali pogledaj da zadnjih godina on napola dana niti ne dođe. pošalje lea i fetu koji sve sami vode (zapisnik i mjerenje vremena) i biće im plati pizzu na kraju ljeta, ako i to. a ljudi s kupališta na kojem se igra odrade ostatak posla – postave teren, osiguraju zapisnički stol i suncobran ako nema broda, sude u kvalifikacijama (dobiješ dobru porciju psovki a sve za nula kuna)

  i onda svi ti ljudi koji stvarno za džabe (tj još i potroše svojih para) odrade dobar dio posla niti ne smiju ući u udrugu, vjerojatno da ne bi imali pristup računima.

 18. @ Dancar – Pa eto sam kažeš da ima troška i vremena i živaca i trpljenja svakakvih ljudi. Da je organizacija tako nečega nešto toliko profitabilno onda bi se ljudi gurali i tukli za to kao što se tuku taksisti.

  Koliko ljudi bi zaista primilo autora ovog teksta u udrugu obzirom na njegov image?

  Nije bitno da li organizator dođe tamo. Bitno je da štima. Sponzorska lova ovisi isključivo o sposobnosti organizatora i agencije i stoga je regularno da se to naplati mada ja mislim da tu nema nekog velikog profita jer se radi o višemjesečnom trudu nekolicine ljudi koji ne moraju biti nama simpatični ali to nije tema.

 19. Vlašić dobija pare dok drugi troše na održavanje terena. Najveći dio organizacije je na igračima/kupačima koji postavljaju i održavaju terene i kupališta. Sponzorska lova je tu jer je Divlja liga brend jedinstven u svijetu i traje već desecima godina, ne dolazi lova zbog sadašnjih organizatora. Pa, udruga Divlja liga je upravo i nastala jer se tu počela skupljati sponzorska lova.

 20. marone – slažem se, ako neka PR agencija pribavi npr 50.000 ili 200.000 kuna, zna se valjda koliki postotak ide agenciji. nisam u toj branši, ali pravila se znaju. ali ako županija da 40.000 + 30.000 kuna novaca iz proračuna to nema što ići agenciji jer bi to trebale biti namjenjske pare. i neka udruga divlja liga javno objavi promet preko svog računa od osnutka, sve će nam bit jasno.

  svi znamo koliki su realni troškovi organizacije DL.

  sanader je imao lijepi image, pričo 3 jezika ko materinji, svi ga volili, svima bio duhovit, novinari pohvalno pričali o njemu (čak i oni koji organski ne mogu hdz) pa je li mu to dalo legitimitet da krade? a s druge strane, ako netko ima drugačiji image pa ljudi možda misle da je naporan, dosadan, “lud”… ali se bori za opće dobro i ne želi ništa za sebe, niti ikakvu materijalnu korist, i želi raskrinkat (eventualni) lopovluk, onda je problem u njegovom imageu?

  dok mirni i uglađeni mogu raditi što žele?

  stvari u DL štimaju zbog puno malih i običnih ljudi, a profitabilno je i organizirat put u ameriku za gradonačelnika i cijelu svitu (pa i sebe i svoju rodbinu) na račun proračuna. pa se opet ne može puno njih probiti do tog posla i ne vidimo (javno) da se iko tuče.

 21. Što se tiče toga da je Divlja liga svjetski brend to je smiješno. Da je nekim slučajem nestane ove godine bila bi bura, a dogodine niko za nju ne bi pitao osim onih (vas) tridesetak koji kroz zimu plivajte da bi što bolje odigrali. Ostalima je to lijepa zajebancija i ništa više. Ako ne bude te zajebancije bit će neka druga. Lijepo je i pohvalno što se neko oko toga maltretira i organizira i u to uključujem sve one koji održavaju terene i pomažu direktno ili indirektno.

  Ako je neko uspio zaraditi bogatstvo na našem amaterskom vaterpolu u vrijeme kada ni profesionalci nemaju za kruh onda mu na tome čestitam od srca! Na slijedećim izborima ga treba stavit za gradonačelnika jer što bi tek onda napravio od branda kao što je Dubrovnik.

  Neću se više osvrtati na ovu temu. Svakako bi volio vidjeti jednu godinu da to organizira neko drugi pa da vidimo kako bi završilo. Po mogućnosti neka to bude gospodin pisac ovog teksta i forumaši koji ga podržavaju.

  1. ovaj srednji dio, nadam se da si ironičan. “zlatno doba” divlje lige su bile upravo godine osnutka udruge. a tada (a i danas) profesinalci su sasvim lijepo zarađivali. ugovori u juga su bili 50.000 – 120.000 eura godišnje za istaknute prvotimce (i neke koji nisu baš istaknuti ali imaju dobrog managera 😉 – znači za manje više prvih 7.

   nije baš malo imat 800.000 kuna godišnje – jasno ogromni dio se dobijao u vidu stana koji još nije niti napravljen.

   a što bi taj koji je “zaradio bogatstvo od amaterskog vaterpola” napravio od dubronika? misliš koliko bi tek onda zgrno sebi bogatstva. pa ne vrijedi ona stara “dubrovnik to sam ja” – imali smo mi takvih sposobnih, što sad vidimo napretek

 22. ova tužba od strane divlje lige mi govori da ih tu nešto jako svrbi, inače bi oni to ignorirali. kao i tekstovi po drugim portalima u kojima stoji da su im naredil da maknu tekstove. očito je legaz pogodio u metu

 23. zovem se željan radulović, stavit cu i oib ako treba, tj gospodine “marone” predstavio sam se. Pa izvoli uciniti isto, bar ti koji optužuješ druge da se sakrivaju ispod nicka. Osvajač sam divlje lige 2002 g, godinama sam sudio utakmice divlje lige, vise puta sam mijenjao smjenu na poslu kako bih ucinio uslugu gosp. vlašiću, jer niko nije htio sudit “bezveznu” utakmicu tipa montovjerna-palace. Bar zbog ova 2 kriterija zaslužujem biti član udruge “divlja liga” i ovih dana ću svakako zatražiti pristupnicu. Ako budem primljen svakako ću zatražiti na uvid financijsko stanje udruge u zadnjih 5 god.
  kažeš, grad je pun nesposobnih ljudi koji samo pljuju. Ne vidim povezanost između takvih i gospodina legaza.
  Čovjek želi biti član udruge, ne znam zašto je odbijen? možda ti znaš?

 24. Gledaj Zambata, rekao sam da neću više komentirat ali pošto te znam evo ipak da ti ne ostavim neodgovoreno. Kad te vidim reći ću ti da sam to ja. Nema potrebe da se bubamo imenima. Ionako admin ima ime jer mi je mail na ime i prezime tako da to nije problem naći.

  Ja ne branim ovdje nikoga za ništa jer niko ništa nije ni skrivio nego jednostavno imam svoj stav o životu i gradu, a ovo ide u to. Radi se o tome da smo svi prvi kad se treba nešto sjebat i gadit ali kad treba prionut na posao onda smo na kavi u Cele. Također smo svi prvi kad treba džabe igrat ali nas nema nigdje kad treba organizirat.

  Mislim da se po zakonu bilo koja tri čovjeka mogu udružiti u udrugu. Onda oni naprave statut i po tome se odlučuje ko može, a ko ne može u udrugu. Dakle, logično je da vas neće primiti i to je njihovo ZAKONSKO PRAVO. Nisu prekršili nikakav zakon i tu su 100% pravi.

  Drugo je pitanje kako da baš ta udruga organizira Divlju ligu ali do danas to nikoga nije smetalo jer je vjerovatno rađeno sasvim pristojno. Sad smo krenuli malo lovit duhove i eto nas u prvim redovima sa vilama, prozivamo osobe bez dokaza i klevećemo ljude poimenično.

  Mislim da si se ti ovim zadnjim komentarom zauvijek odjavio iz Divlje lige kakva je sada stoga te savjetujem da osnuješ udrugu jednako kao i oni i organizirat Divlju ligu i ko ti je kriv što to ne radiš.

  Pisac teksta nije jedan od onih koji sjede i pljuju ali jesu mnogi koji su gore komentirali i to je bilo i rečeno. Dakle, ne moraš ti njega braniti od mjih komentara nego, osnuj tu udrugu, prioni na posao i organiziraj konkurentsku Divlju ligu, a moja ponuda od 500 kuna iz gornjeg teksta ti stoji.

 25. Malo mi je pobjeglo “copy/paste” u predzadnjem pasusu ali mislim da je sve jasno.

 26. Ja stvarno ne znam zasto se uopce raspravljate s gospodinom maroneom kad je njemu normalno maznuti pare samo zbog toga sto se nadjes u takvoj poziciji.

  Sto se tice para, mogu iz osobnog iskustva reci, da smo mi kao kosarkaska ekipa skupili godisnje od sponzora po 50-tak tisuca kuna za igranje 4 lige. Svatko tko je radio je zamolio u svojoj vlastitoj firmi direktora bi li bio voljan sponzorirati nas i skupilo bi se. Jednom bi dali 5000kn, drugom 2000kn, trecem 10000kn…. Mi smo doduse morali potrositi sve pare jer je i kosarkaski savez koncipiran da uzima solidnu lovu od ekipa. Tako da smo morali placati oko 20000kn samo za kotizaciju, premda smo svaku domacu utakmicu placali sami zapisnicki stol i suce, a jedino logicno i dvoranu. Kakvi su tu troskovi kosarkaskog saveza? Upisati nas u ligu, lupiti par pecata i osmisliti raspored odigravanja. Mukotrpan posao za 20000kn.

  Vratimo se na Divlju ligu. Ako smo mi kao totalni anonimusi uspjeli skupiti oko 50000kn za 4. kosarkasku ligu, onda me strah uopce i zamisliti koliko su para mogli pribaviti od sponzora na jednom velikom brendu u Gradu poput DL. Troskovi gospodina Vlasica mora biti da su smijesni. Covjeka nema ni za lijeka kad su kvalifikacije, odnosno nezanimljive utakmice, ali zato kad se treba pokazati u novinama kao organizator, onda je u prvim redovima zavrsnih utakmica turnira. Ne znam tko financira montazne tribine u Portu za finale, ali ne bi me cudilo da sam Grad snosi te troskove. Ako je tako, gospodin Vlasic potrosi nekih 140 kn godisnje, placa kartu u autobusu za doci pogledati sva cetvrtfinala, polufinala i finale, naravno uracunao sam i povratne karte do doma. Siguran sam da se pare od sponzora mogu brojati u stotinama tisuca kuna. Nisam nikada cuo da je gospodin Vlasic pitao nekog s nekog kupalista treba li im sto para za popravak terena ili ne daj Boze da je negdje svojom voljom htio povecati broj terena na kojima bi se mogla odigravati DL (npr. mjesta koja nemaju terene). Vec su ljudi gore naveli da mu vecinu posla odrade ljudi koji su stvarno zainteresirani za taj sport, jer isto tako znam iz prve ruke da ekipa sa Danaca je jako dobro organizirana i otkad su se oni poceli brinuti oko terena, DL se vratila na Dance. Gospodin Vlasic im se nikad nije ni zahvalio, a kamoli pitao za pomoc, uostalom sam sam pomagao pri izradi terena 2003 godine. Ne kazem ja da bi dio para trebao ici njima, jer oni to rade iz ljubavi prema sportu, vec kazem da ne bi ni gospodin Vlasic i ekipa trebali uzimati pare za koje nisu zasluzni.

 27. znam, rekli su mi ko si, tebi svaka čast za ono što organiziraš, pa makar nešto i zaradio;-)! A pogotovo ti čestitam na ženskom dijelu događaja. Ali mislim da premalo znaš o divljoj ligi da bi mogao biti kompetentan, ali isto ti ne sporim pravo na mišljenje. Kad već spominješ zakon, mislim da je udruga “divlja liga” prijavljena kao neprofitabilna, pa ako nisu prekršili zakon ne vidim razlog zbog čega npr. ja ne bih bio primljen u udrugu. To jest njihovo zakonsko pravo, ali htio bih čuti dobar razlog, ko zna možda me i prime;-). U legazovo ime ne govorim niti me zanima. Ne podržavam njegove ideje jer bi se finale igralo na “legendarnom” pipliću. Nisam direktno ni protiv vlašića, samo se želim učlaniti u udrugu.
  A to što sam završio s divljom ligom? Zbog čega, zato što se želim učlaniti u udrugu? Uostalom, divlja liga mi se već jednom zgadila i to je bio jedan od razloga zašto nisam igrao 4 god, i par godina igrao 2. ligu. zbog krasnog suđenja gosp. klarića i jer sam često bio pokraden baš slučajno protiv tzv. CSKA.

 28. Zaboravimo to ko što organizira. Ja sam protiv toga da se bez argumenata gadi ljude. Uostalom, gore na listi ima osam ljudi ali eto samo se neke gadi. Kako to da se neke gadi, a neke ne? Ili su svi krivi ili su pravi. Nema razlike.

  Kad se sve zbroji ipak mislim da te neće primiti u udrugu. Ne bi se ni ti primio da si kojim slučajem oni. I dalje stojim da se trud treba honorirat i da je organizacija DL nemali projekt sa svim svojim problemima i rizicima.

  Ovo da si odustao od Divlje lige je bio logičan zaključak jer kad se nešto tako radikalno napadne onda se kasnije ne može biti član toga jer se inače time sebe pljuje, a ti to sigruno nećeš učinit. 😉

 29. “kad se nešto tako radikalno napadne”, kada sam ja nekoga ili nešto radikalno napao? Klarića? Pa nije on divlja liga! Cijelo vrijeme pišem u svoje ime,a ne u ime udruge ili igora legaza!

 30. , nazvan POZIV, jer je prioritet okupiti se u subotu, na kupalistu Sumartin (ja cu biti kod TOBOGANA).

  Molim da sutra (srijeda), cetvrtak i petak, samo o tome pisete. Samo konkretni prijedlozi.

  To je bitno za SUBOTU. Jos samo 4 dana. Hvala svima koji su podrzali inicijDrago mi je vidjeti ovako veliki broj komentara, ali ne bi bilo oportuno da komentiram vlastiti clanak. Zato cu poci na onaj clanakativu da mi sami organiziramo natjecanje Divlje lige. Odlicno znate da ja nisam covjek od velike price.

  Dakle, nastavljam pisati na clanku POZIV .

 31. Drago mi je vidjeti ovako veliki broj komentara, ali ne bi bilo oportuno da komentiram vlastiti clanak. Zato cu poci na onaj clanak, nazvan POZIV, jer je prioritet okupiti se u subotu, na kupalistu Sumartin (ja cu biti kod TOBOGANA).

  Molim da sutra (srijeda), cetvrtak i petak, samo o tome pisete. Samo konkretni prijedlozi.

  (Vidi se da nemam iskustva u komentiranju. Odsjeklo mi je text)