Frano Vićan najbolji sportaš Dalmacije

Frano Vićan (izvor: www.net.hr)

 

Slobodna Dalmacija je, uz pomoć svojih čitatelja, proglasila najbolje sportaše Dalmacije u 2008. To su Frano Vićan, Blanka Vlašić, te košarkaški klubovi Zadar i Jolly JBS Šibenik.“Posebno zadovoljstvo mi je što nagrada dolazi od čitatelja Slobodne, kao i činjenica što ovaj dio Hrvatske daje velik broj vrhunskih sportaša. Jug CO je jučer osvojio Kup, posložili smo se kad je najviše trebalo. Ciljevi su vratiti naslov prvaka u Grad i ući na završni turnir Eurolige”, rekao nam je Frano Vićan.

“Ovo je šlag na torti i potvrda dobrog rada kroz cijelu godinu. Dok stižu nagrade, dobro je i neka ih! Najteže je biti priznat u Splitu, a s obzirom da su veliki broj glasača baš moji Splićani, to mi je posebno drago. Svugdi je lipo, ali je najbolje kad se dođe doma. I kad se nagrada dobije kod kuće. To nikad nisam krila”, izjavila je Blanka Vlašić.

Košarkaški prvaci Hrvatske, Zadar (u nezaboravnom finalu nakon 5 utakmica protiv Splita CO) i Jolly JBS Šibenik, najbolji su u ekpinoj konkurenciji. Najveća nada dalmatinskog sporta je svjetski juniorski prvak u šahu Ivan Šarić.

“Stvarno se imamo čime pohvaliti. Dalmacija je nepresušan izvor velikih sportaša – svjetskih rekordera, europskih i olimpijskih odličnika. Svi koji su bili nominirani, pa i neki koji nisu ušli u najužu konkurenciju, zaslužuju biti laureati. Zahvaljujem svim čitateljima koji su poslali svoje glasove, bilo kuponima ili putem Interneta. Predlažem da ovu svečanost malo pomaknemo iz Splita i proglašenje ubuduće organiziramo u Dubrovniku, Šibeniku ili Zadru”, najavio je glavni urednik Slobodne Dalmacije Zoran Krželj.

 

Jedan komentar na “Frano Vićan najbolji sportaš Dalmacije”

  1. mislim da je jug zasluzio vise od zadra osvojit nagradu. osvojeni kup i drugo mjesto u europi vise vrijede od prvanstva hrvatske