Jug lagano preko Spandaua

Spandau 04 – Jug 7:13 (1:4) (2:5) (2:2) (2:2)

Suci: Kun (HUN), Zwart (NED)

Igrač više: Spandau 2/11, Jug 4/5

Dva igrača više: Jug 0/1

Peterci: Spandau 1/1, Jug 1/1

Spandau: Baksa (9), Saudadier, Gielen, Čagalj, Zović, Juengling 2, Strelezkij, Dedović 1, Stamm 1, Kholod 3 (1/1), Restović, Pješivac, Vernet.

Trener: Kovačević

Jug: Popadić (13), Obert, Fatović 2 (1/1), Lončar 3, Kržić 1, Garcia, Tomasović, Merkulov 3, Papanastasiou 2, Žuvela 1, Benić 1, Obradović, Vukojević.

Trener: Kobešćak

               Mnogo lakše nego u hrvatskome derbiju od pre koji dan Jug je otvorio svoju euroligašku sezonu protiv njemačkoga predstavnika. Spandau, još bez utakmica u ovome periodu, te uz zdravstvene probleme nekoliko igrača, nije se mogao ozbiljnije suprotstaviti. Na kraju je od prvotimaca izostao samo Ćuk, no niti sa njim vjerojatno ne bi povoljnije prošli u ovoj utakmici. Jugaši su najprije puno bolje izgledali u plivačkome segmentu, a koliko je uopće poredivo, obrana je delovala ozbiljnije nego protiv Mladosti. U napadu opet, dosta sigurno kod igrača više, dosta brzih akcija, a kasnije, kod već velike razlike bilo je i nonšalantnije u pojedinim momentima. Može hrabriti što su sa dosta samopozdanja igrali primjerice Merkulov i Papanastasiou, u napadu doprinos dali Kržić i Žuvela. Lončar također raspoložen i veoma snalažljiv ovoga puta. Zapravo, uz poneku grešku ali u nebitnim trenutcima, ceo tim je izgledao sasvim zadovoljavajuće.

               Do osjetne prednosti Jug dolazi već u prvoj četvrtini. Nakon početnog promašaja, točnije stative Oberta, malo zatim i propuštenog igrača više, Papanastasiou lijepo uplivava na 2 metra i zabija na asist Garcie. Juengling koristi što ga se ostavlja na lijevoj strani za poravnanje na 1:1 ali to je i jedini gol koji Spandau postiže u prvoj četvrtini. Jug brzo odigrava narednoga igrača više koji okončava golom Kržić, a Papanastasiou još jednom akcijom po desnome krilu zabija za 1:3. Još jednu kontru po desnoj strani imao je Garcia, ali mu je Baksa uspio obraniti. Merkulov pokazuje da ni ljeva strana napada Juga nije ništa manje opasna, dijagonalom za 1:4 (igrač više). Spandau još 2 puta ne prolazi igrač više (blok i obrana Popadića) dok Jug nastavlja sa svojom serijom golova i početkom druge četvrtine. Lončar na isteku igrača više, Merkulov ljepim golom iz vana, pa Benić iz još jedne brze akcije zapravo već tada odlučuju pobjednika ove utakmice. Spandau nije uspio prekinuti ovu seriju ni svojim igračem više, Stamm je udarcem dobio samo korner a potom je Dedović izblokiran. Obradović daje svoj doprinos uplivavanjem na 2 metra i izborenim petercem koga realizira Fatović, Merkulov postiže svoj treći gol sa srednjeg (igrač više) te je već 1:9. Trenutci razumljivog opuštanja daju najzad priliku za Spandau koji najprije iz peterca koji je skrivio Obert, potom i iz igre, oba gola Kholod, stižu na 3:9. Ipak, malo ozbiljnija obrana, sprečava Spandau da naniže i treći gol sa igračem više.

               Početak treće četvrtine malo je nesretan za Spandau jer Pješivac a potom i Gielen pogađaju okvir gola dok na drugoj strani obrana i blok zaustavljaju Oberta i Garciu. Garcia je u glavnoj ulozi kod desetoga gola Juga kada jednim jako dugim pasom pronalazi Fatovića a ovaj koristi priliku. Spandau najzad iz šestoga pokušaja postiže gol sa igračem više preko Stamma. Žuvela se upisuje u strelce golom sa lijeve strane, ali ubrzo zarađuje i svoj treći izbačaj. Desna strana Jugove obrane je ovoga puta bila lošija pa Juengling po njoj zabija svoj drugi gol za 5:11 pred zadnji period igre. Dedović je imao mnogo potrošenih šuteva ali najzad pogađa za 6:11, Lončaru sretno dolazi odbijena lopta, ali je on spretno plasira u gol, ubrzo još jednom na asist Fatovića da bi Kholod svojim trećim golom postavio konačnih 7:13. Imao je Spandau vremena i još dva puta igrača više prilike za smanjit razliku no nisu u tome uspjeli. Jug sasvim ubjedljiv u ovoj utakmici, uz ipak ne toliko potrošene snage pred meč sa ipak jačim timom Marseillea.