Jug lagano protiv Hannovera

foto Zvonimir Pandža, dulist.hr

Jug je očekivao pobijedio Hannover i otvorio ovogodišnju Ligu prvaka s 3 boda. Konačnih 13:7 nije vjeran prikaz viđenoga jer se Jug na kraju opustio i dozvolio Hannoveru da s 4 uzastopna gola smanji razliku.

U najavi smo se pitali je li Hannover u zadnje vrijeme napredovao u obrani, a dogodilo se da su napadački nazadovali. Dok Jug nije prestao maksimalno igrati jer se ušlo u tzv „garbage time“ Hannover je zabio samo 3 gola u punih 25 minuta. Obrana Juga je bila odlična, a i Popadić na gol izvrstan. Na kraju je ušao mladi Jurišić koji je primio ta zadnja 3 gola.

Jug je odlično ušao u utakmicu dobivši prvu četvrtinu s 5:0. Prštalo je od blokova, presječenim lopti, a što bi prošlo Pop bi odlično zatvorio. Hannover je imao 4 igrača više, Jug samo jednog u tom periodu. Benić i Papanastasiou su zabili po dva, a Fatović je dodao jedan. Mogao je i Tomasović dodati još jednoga, ali je u situaciji kada je imao prostora za šut iz blizine, pokušao proigrati nekoga na drugoj stativi što nije baš najbolje ispalo.

Nastavio je Jug u istom tempu i dalje. Posebice odlična je bila obrana s igračem manje iako je i Hannover igrao loše, sporo i statično i nije ih bilo teško braniti. Ali dobro su bili zatvoreni i Brguljan i Radović. Konačnih 2/14 puno govori o tom segmentu igre. Nagaev je bio nevidljiv i u realizatorskom i u dijelu organizacije igre. Brguljan i Radović su zabili po 3 gola, ali polovicu njih na spomenutom kraju koji je bio samo čekanje kraja utakmice. Real se nije vidio, Matija Brguljan se istaknuo samo šutevima koji su završavali u bloku s lijevog krila s igračem više. Muslim odrađuje suspenziju od prošle sezone – ostala mu je još jedna utakmica. Sve skupa, Hannover je pokazao jako malo i njegova igra može zabrinuti Seehafera.

Jug je bio rasplivan i što se tiče tranzicije i što se tiče pozicijskog napada. Nije bilo Stahora pa su periodi u kojima je Kakaris na klupi bili bez klasičnog sidruna ispred protivničkog gola. Argyropoulos je najčešće ulazio, ali su i drugi igrači uplivavali i napad nije imao problema, odnosno obrana se morala povlačiti u zonu i lepeza je mogla biti postavljena dovoljno blizu Schenkela. Mislim da je mladi Burđelez koji ima tek 16 godina debitirao u Ligi prvaka. Skupio je tri osobne, ali ovo mu je odlična škola za nastavak karijere. Nisam siguran ni je li Jurišić (18) prije bio na golu u nekoj utakmici Lige prvaka pa je i njemu ovo značajna utakmica. Čak 6 igrača 2000. godište i mlađih, te još dvojica 1999. pokazali su dobru utakmicu na startu ovogodišnje Lige prvaka. Benić i Popadić najbolji, a baš su njih dvojica lani vrlo često ostajali dužni. Dobra najava za ovu godinu.

Kakaris je pokazao nekoliko puta u obrani odlične karakteristike. Digao je 3 lopte bez faula, što vani, što na beku. Argyropoulos je više puta presjekao dodavanje ili navrijeme pomagao te oduzimao loptu. A ni ostali nisu imali obrambenih propusta vrijednih spomena. Zanimljiva utakmica u Gružu i dobra najava pred dolazak Marseillea za 14 dana.

1.kolo Lige prvaka – grupa B

Jug Adriatic osiguranje – Waspo Hannover            13:7 (5:0, 2:2, 5:1, 1:4)

Suci: Stavridis (Grč), Mišković (CG)

Jug: Popadić (12), I. Vukojević, Fatović 2, Burđelez, Joković, Papanastasiou 3, Tomasović 1, Argyropoulos 1, Kržić, Kakaris, Benić 4, Žuvela 2, Jurišić (1). Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Hann: Schenkel (7), Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan 3, Radović 3(1), -, Nagaev, Kubisch, M. Brguljan, Schuetze 1, Winkelhorst, Goetz (3). Trener: Karsten Seehafer.

Osobne pogreške: Jug 16, Hann 8

Peterci: Jug -, Hann 1/1

Igrač više: Jug (1/1+2/5+-+0/2)= 3/8 (38%), Hann (0/4+1/4+0/4+1/2)= 2/14 (14%)

*jednom je Hann ima dva igrača više

Odgovori