Crvena Zvezda bolja od Spandaua

Crvena Zvezda – Spandau 04 12:9 (1:2) (4:3) (4:0) (3:4)

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Suci: Periš (CRO), Kun (HUN)

Igrač više: C.Zvezda 2/7, Spandau 3/8

Peterci: C.Zvezda 2/2, Spandau 2/2

C.Zvezda: Mišović 14/23, Tankosić 1, Đurđić 3 (1/1), Marković, Subotić (1/1), Milojević 1, Pješivac 2, Basara, Rađen, Vukićević 3, Gardašević, Trtović, Ivanović. Trener: Filipović

Spandau: Baksa 15/27, Nikolaidis 2, Božić 2 (1/1), Ćuk 2, Tkač, Juengling, Strelezkij, Dedović 1, Stamm, Kholod 2 (1/1), Restović, Pericas, Vernet. Trener: Kovačević

Najneizvjesniju utakmicu prvoga kola u grupi B Lige šampiona dobio je beogradski klub napravivši nedostižnu razliku u trećoj četvrtini. Do toga perioda u vodstvu su uglavnom bili gosti s golom ili dva razlike. Igra je bila takva da su se najviše isticali golmani Mišović i Baksa skupivši puno obrana baš u pomenutoj trećoj četvrtini. Pored njih, obje ekipe najjača napadačka oružja imale su u svojim centrima, Nikolaidis, Ćuk, Pješivac i Vukićević imali su po nekoliko efektnih golova, te uz zarađene izbačaje (kojih istina nije bilo toliko mnogo a i loše su realizirani) i peterce, svakako bili iznimno korisni. Naravno, kod tolikog broja akcija na njih bilo je i pogreški, ispadanja lopti, nepreciznih šuteva ali i toga manje nego s drugih pozicija.

Polovica prve četvrtine protekla je u neefikasnoj igri i jednih i drugih, domaći su imali šanse iz šuteva Vukićevića (obrana i blok), te jednoga igrača više nerealiziranog sa stative. Stativu je na drugoj strani pogodio Ćuk a do prvoga gola Spandau dolazi iz peterca kojega koristi Kholod. Kod druge akcije na stativu Tankosić poravnava dok Nikolaidis lako rješava duel protiv Rađena za novo vodstvo njemačkoga tima. I prva polovica druge četvrtine je protekla bez golova, obrane golmana ili blokovi zaustavljaju nekoliko šuteva iz neizrađenih pozicija a ponovo do gola prvi dolaze gosti, Nikolaidis ovaj put protiv Markovića, zabija za 1:3. Spandau ne korist priliku uvećati vodstvo kada iz jedne polukontre dva puta pogađaju prečku da bi ih kazna stigla u vidu golova Basare sa lijeve strane i Đurđića iz faula. Božić sa stative pogađa kod igrača više ali u obrani ne uspijeva sačuvati Pješivca koji opet poravnava. Igrač više tada dobro funkcionira kod gostiju, Kholod postiže gol sa lijeve strane ali u samom finišu druge četvrtine zabija i Vukičević za 5:5 na poluvremenu.

Treća četvrtina protiče u potpunoj dominaciji beogradskoga kluba, prvi puta dolaze u vodstvo, iskoristivši igrača više – Đurđić, dok je Mišović nesavladiv kod čitavog niza šuteva kako vanjskih tako i onih s 2 metra. Nije ni Baksa puno zaostajao u obranama ali je završnica ove četvrtine donijela još 3 gola Zvezde, Milojević lijepim šutem sa srednjeg donosi domaćima prvi puta  i 2 razlike, Đurđić uplivavanjem zarađuje peterac koga iskorištava Subotić, a Pješivac uspijeva zabiti gol pored dvojice čuvara za 9:5. Početak posljednje četvrtine donosi najprije priliku gostima kada se Vukićević nije ni vratio u obranu, ali Strelezkij pogađa samo stativu i omogućuje lagani gol iz kontre Zvezdinome centru i kapetanu, gol kojim je praktički riješena utakmica (10:5). Gosti poslije skoro 10 minuta pauze najzad preko Ćuka dolaze do gola ali Zvezda iz peterca koga je zaradio Pješivac (Đurđić realizirao) i dalje drži 5 razlike. Spandau dva puta ne uspijeva kod igrača više te se već tada ulazi u period u kome domaći mogu mirno trošiti vrijeme do kraja. Nakon gola Dedovića iz faula još jednom brzo odgovara Vukićević koji se izvukao s 2 metra na lijevu stranu i odatle zabio za 12:7 na manje od dvije minute do kraja. Ćuk (igrač više) i Božić (peterac) učinili su samo “pristojnim” poraz svoje ekipe.

Zvezda je tako stigla do prve pobjede ovoj grupnoj fazi, ali po prikazanoj igri, kako sam već pominjao i kada su se plasirali, utakmice protiv njemačkih klubova i Steaue njihova su šansa za osvojiti bodove, protivu pretendenata na prve četiri pozicije izgledi su im puno manji.

Odgovori