Jug neuvjerljivom igrom došao do prve pobjede

    Posjećenost je bila loša, navijanje također pa izgleda da su gledatelji prepoznali da Jug još od početka 4. mjeseca (kada je pobijedio u gostima Barcelonetu i Primorac u Jadranskoj ligi) nije odigrao vrhunsku utakmicu. Detalj koji nam raskrinkava otužnu atmosferi – Pavić je u prvoj četvrtini primio nekakav smiješan gol od I. Sukna, a publika mu nije skandirala i tako ga ismijala..

    Utakmica je bila rezultatski zanimljiva jer su se oba dvije ekipe izmjenjivale u vodstvu, i niti jedna nije ni u jednom trenutku vodila više od jednog gola razlike. Što se tiče kvalitete utakmice – brzo ćemo je zaboraviti. Mladost je odigrala dobro, oni i ne mogu puno bolje od ovoga i u biti je jako slatko po treći put ove sezone vidjeti ih kako igraju dobro, vode u posljednjoj četvrtini i onda gube na samom kraju. Kada god je gusta završnica vraćaju se frustracije starosjediocu Paviću, Vjeku Kobeščaku (dobio crveni karton u 4. četvrtini) a još nam je u glavi slika Emila nakon finala kupa u Zadru.
    S druge strane Jug je odigrao blijedu utakmicu (na trenutke katastrofalnu), i jedino mogu biti zadovoljni zadnjom polovicom 4. četvrtine. Dobro su odigrali igrača manje (3/9), dobro igrača više (7/13), a po tko zna koji put ove sezone su promašivali peterce (S. Sukno, Bošković). Jug je konstantno neoprezno dodavao lopte koje su završavale u rukama gostiju, a tu je danas iznenađujuće prednjačio Sandro. A i moram spomenuti da se dosta puta nitko od Jugaša nije okrenuo po loptu pa bi ona provela pola napada u rukama Vićana. Jednom je Jug zaradio igrača više, a Joković daje protivniku loptu u ruke, drugi put Jug ima igrača više (time out) a ovaj put Sandro dodaje loptu protivniku u ruke, i nakon toga sam izlazi vanka na klupu. Ali Sandro je Sandro pa je nakon 3 i pol četvrtine loše igre riješio utakmicu odlučujućim pogotkom, i nakon toga krađom lopte sa igračem više nakon time outa Mladosti dvadesetak sekundi prije kraja utakmice. Vićan sve skupa nije briljirao, ali opet je bio odličan na kraju utakmice. Još se ne smije zaboraviti ni Zubčića koji je u završnici također bio jedan od najboljih Jugaša, stvarno ne znam kako on može tri puta opucati pred kraj utakmice. Dobud je zabilježio dobar nastup, pohvalio bih danas i Čvrgu (Bušlje je imao problema sa isključenjima pa je jučer uzeo slobodan dan). Tiho je odigrao dobro, Bošković je dao dva lijepa gola (pogotovo je bio lijep drugi kada je predriblao Babića za 8:8), ali i napravljeni peterac (nije čuo da je isključen na vanjskoj poziciji, a Cota se drugi put izderao preko razglasa i suigrači su mu također vikali), te promašeni peterac. Kod Mladosti nam se svidio Petković sa lijepim golovima s vanjskih pozicija, te detalj kada je Pavić pri rezultatu 7:8 obranio peterac i počeo pumpati šakom (prema službenoj stranici Mladosti pod rubrikom nadimak stoji – Kralj, Legenda, Majstor, Car, Najveći, Nikša, Skočibušić)
 
    Utakmicu su sudili Talijani, po meni je ovo ok rješenje. Znali su ponekad dosuditi nekakve nebuloze, ali to je bilo podjednako na obje strane. I Fatović i Nikolić puno manje prigovaraju na njihove odluke, a vidim da se i nakon utakmice ne spominju. Da su sve ovo odsudili hrvatski suci, cijelu utakmicu bi im se prigovaralo, a vjerovatno i poslije preko novina. Sucima se vjerovatno manje prigovara i zbog jezične barijere, Dubud se u jednom napadu našao na beka, dobio bezvezno isključenje pa gledao u suca i vikao –  Šta? Šta? Neka drugi put pokuša sa Ma che cosa?  ili Perche…  
 
 
 

Prva četvrtina: 0:1 Muslim (3/peterac), 1:1 Joković (5/iugrač više), 2:1 I. Sukno (6), druga četvrtina: 2:2 Muslim (9/peterac), 3:2 S. Sukno (10/igrač više), 3:3 Muslim (11), 3:4 Petković (12), 4:4 Vranješ (15/igrač više), 4:5 Babić (15/igrač više), treća četvrtina: 5:5 Bošković (17/igrač više), 6:5 Obradović (18/igrač više), 6:6 Hinić (21/igrač više), 7:6 Dobud (22/igrač više), 7:7 Petković (23/igrač više), četvrta četvrtina: 7:8 Petković (25), 8:8 Bošković (26), 9:8 S. Sukno (31/igrač više).

 
 
1. utakmica finala PH
Jug CO – HAVK Mladost    9:8 (2:1, 2:4, 3:2, 2:1)
Suci: Riccitelli i Pinato (Ita)
Jug: Vićan (8), Vranješ 1, Bošković 2(0), S. Sukno 2(0), Joković 1, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno 1, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Nižić, Šutalo. Trener: Fatović
Mladost: Brzica, Živković, Babić 1, Letica, Petković 3, Milaković, Zubičić, Martinić, Karač, Muslim 3 (2), Hinić 1, Buljubašić, Pavić (4), Lončar. Trener: Nikolić.

Igrač više: Jug (1/2+2/5+3/4+1/2)= 7/13, Mla (0/2+2/2+2/3+0/3)= 4/10
Peterci: Jug 0/2, Mla 2/2
Obrane: Vićan (2+3+1+2)= 8/16, Pavić (2+0+1+1)= 4/13
Kontrafaulovi: Jug 6, Mla 6

 
 Nikolić je pokušao umijesiti od govneta pitu
 
 
 

5 komentara na “Jug neuvjerljivom igrom došao do prve pobjede”

 1. Cestitke na slikama, malo ih je ali su kvalitetne. Jedini nedostatak na utakmici (osim kvalitete vaterpola) je Bile. Bile vraaaaaaaaaaaaaati seeeee!!!!!

 2. 1. Čvrga je odigrao odlično
  2. Izgleda DA će Tiho osvojiti i 501. medalju
  3. Posjećenost katastrofalna
  4. Dobud se više puta prisjetio majke i rodbine Igora Hinića pred kraj utakmnice
  5. Suci dosta dobri
  6. vaterpolo je glup sport

  1. 2. vjerojatno je tiho brojio sve medalje, ne samo zlatne. pa mu je ova drvena iz napulja 501., a ova će mu bit 502.

 3. užasna utakmica. toliko loših dodavanja, toliko usporena, toliko loših golmanskih reakcija, loših šuteva. da parafraziram jednog uvaženog dančara UŽAS. kad čovjek pogleda utakmice u finalu CG prvenstva i ovo, razlika je barem 10 puta veća kvaliteta u susjeda. jugaše može opravdat jedino ako žele vidjet koliko loše mogu odigrat, a da svejedno dobiju mladost.

  vićan slab, a opet bar duplo bolji od pavića. ili je pavić poslušo marina pa će tek u reprezentaciji probranit ili ništa od rezultata na EP-u – s ovakvim golmanom ništa ne možeš.

  oba peterca su opucali poluvisoko. stvarno je malo previše tih promašaja s 5m, posebice od takvih šutera.

  buconić piše da je hrnić razdavajo dobuda i hinića, tj da se dobud branio, a hinić napado svog reprezentativnog kolegu. što je to bilo, što i josh nešto spominje još iz igre?

  ipak se komentira suđenje, opet hrnić: ako sudački kriterij i u uzvratu bude ovakav, prvenstveno tu mislim u “mrtvom” vremenu, kad je bilo udaraca i drugih nesportskih događanja, nisam siguran kako će sve završiti u zagrebu. jer ako je ovako bilo u dubrovniku, tada vjerojatno utakmica neće bit završena.

 4. dobar izvještaj, ali ne bi se baš složio da je mladost igrala dobro. tek puno bliže maksimumu u odnosu na jug, ali da su igrali dobro (tipa kao kad su pobjeđivali jadran hn) pobjedili bi prekjučer. najdalji od svog maksimuma bio je pavić i tako nije potvrdio svoje nadimke, osim možda onog skočibušić.