Jug poražen u Genovi

 

 

Pro Recco je bio bolji s 9:5 od Juga i nastavio svoj pobjednički niz kroz sezonu. S druge strane Jug će u zadnjem kolu morati u Egeru ostati neporažen ako ne želi već u 1/4finalu reprizu lanjskog finala protiv Olympiakosa.

 

 

 

Jug je odigrao značajno bolje nego u prvoj utakmici u Gružu. Igralo se ravnopravno i tek su neke sitnice, greške u dodavanjima, par sudačkih odluka, bolja igra Recca s igračem više i manje, bili presudni zašto je Jug od 2 minute prije kraja treće četvrtine lovio zaostatak. Utakmica je definitivno riješena točno dvije minute prije kraja prekrasnim golom Moline.

Za Recco nisu nastupili Tempesti, Mandić i Bodegas, a s druge strane nije bilo Obradovića. Volarević je toliko dobro branio da Tempesti kad se vrati na gol neće moći više doprinijet od ovoga. Mandić je sigurno nedostajao, a Bodegas i nije toliko bitan u igri Recca. Obradović je ne samo među ponajboljim pojedincima, igrač koji daje značajan doprinos i u napadu i u obrani, nego je još i faktor X, onaj koji može u ključnim trenucima preuzet odgovornost.

 

Za kraj ovog skraćenog izvještaja (sutra navečer opširnije), istaknimo Benićev fenomenalni učinak na beku. Odigrao je najbolju utakmicu sezone, nosio se s Pijetlovićem i Aicardijem u iznimno velikoj minutaži (samo su on i Macan igrali bekovsku poziciju kroz ovu utakmicu) i nekoliko puta fenomenalno je reagirao. U napadu je imao niz iznimno loših poteza, prije svega promašaja iz čistih situacija.

 

9. kolo Lige prvaka

Pro Recco – Jug Croatia osiguranje         9:5 (2:2, 1:0, 3:2, 3:1)

Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Angel Moliner (Španjolska).

Recco: Volarević (10), Di Fulvio 1, Alesiani, Figlioli, Molina 1 D. Pijetlović, Sukno 3, Echenique 1, Fondelli 1, Filipović, Aicardi, Ivović 2, Figari. Trener: Vladimir Vujasinović.

Jug: Bijač (11), Macan, Fatović 1, Lončar 2, Joković, Garcia, Marković 1, Ivanković, Vrlić, Perrone 1, Benić, Čulina, Popadić. Trener: Ognjen Kržić.

Igrač više: Recco (0/1+1/1+2/3+1/1)= 4/6 (67%), Jug (1/2+0/1+1/3+1/2)= 3/8 (38%)

Obrane: Volarević (2/4+3/3+3/5+2/3)= 10/15 (67%); Bijač (5/7+3/4+1/4+2/5)= 11/20 (55%)

 

Opširnije sutra navečer…