Jug porazom od Ferencvarosa završio sezonu

foto: https://www.facebook.com/LENChampions

Jug je izgubio od Ferencvarosa 14:13 i tako završio ovu sezonu. Napeta utakmice, neizvjesna do zadnje sekunde uz dva preokreta. Prvo je Ferencvaros poveo 3 razlike, što je zadržao do pola treće četvrtine, a zatim je Jug okrenuo na svoju stranu i poveo 2 razlike 5 i po minuta prije kraja. Ali nije to uspio zadržati.

Danas nije bio dan za golmane. Daleko najbolji bio je Brazil Coimbra. Može se reći da Tešanović bio također dobar, ali uz potpuno nedaraslog protivnika. A svih ostali, uključujući Popadića i Vogela baš loši. Popadić je prvu obranu upisao u 13.minuti. Do poluvremena imao je 1/10, a Vogel 3/11.

Jugova taktika bila je jasna od početka, uvoditi Denesa i Vamosa na poziciju beka, i to su odlično radili. Žuvela i Argyropoulos, ali povremeno i Kržić. Vamos je odmah na startu druge četvrtine dobio drugu osobnu, a Denes polovicom druge četvrtine. I tada ih je trener morao početi puno češće rotirati i smanjiti im minutažu kako bi ih sačuvao za ostatak utakmice. Odmah se to osjetilo na njihovoj igri jer je tada bilo 8:5, uz konstatnih +3 od samoga starta kada je FTC krenuo s 3:0 – što je primoralo Kobešćaka da odmah tada pozove time out. Jug je napravio seriju 5:1 i preokrenuo utakmicu. Vjerojatno bi je i dobio da su suci dosudili ono što su svi i na tribinama i pred tv ekranima vidjeli. Na samom kraju treće četvrtine, spuštena je lopta pred Kakarisa na 2m, na beku je Vamos, svi vide očigledan prekrašaj za isključenje, ali Dervieux ostaje nijem. Polovicom zadnje četvrtine Denes očito udara Papanastasiou za još jedno isključenje, ali suci opet ostaju nijemi. Osim toga, omjer kontrafaulova bio je 9:1 protiv Juga. Sudac Alexandrescu baš uvijek ima potrebu biti prvo ime utakmice. Često na štetu Juga.

Kada je Jug poveo 12:10, 5 i po minuta do kraja, loptu je uzeo Denes Varga. Realizirao je dva puta igrača više i vratio egal. Papanastasiou je još jednom doveo Jug u prednost, a Merkulov i 1.45 do kraja Jansik dovode Ferencvaros do vodstva 14:13. Imao je Jug igrača više u zadnjem napadu, Joković je šutirao s desnog krila, ali je lopta prohujala pored dijagonalne stative. Tako je tek u zadnjem napadu, par sekundi prije kraja riješena ova zanimljiva, napeta i jako uzbudljiva utakmica.

Jug je nastupio oslabljen za Hrvoja Benića, a Marko Žuvela je pokazao dodatnu kvalitetu. Zabio je jedan gol iz uplivavanja s loptom po desnoj strani, još dva na zonu iz vanjske linije, zaradio 3 igrača više. Fenomenalna partija za kraj klupske sezone u kojoj je dodatno iskočio, od rada u U20 reprezentaciji prošlo ljeto, preko čitave klupske sezone. Odličan gol zabio je Ivan Vukojević. Imao je značajnu minutažu, kao i Burđelez. Tomasović je imao nešto manju iako je i on imao prilika, posebice kada je na početku pkupio jednu odbijenu loptu, ali je propustio pospreiti u praktički prazan gol.

Jug je pružio jako dobru partiju u kojoj nema potrebe puno žaliti. Iako, tek pokoja obrana više i pobjeda bi bila tu. S druge strane Denes i Vamos očekivano nose igru. Jansik igrač odluke – sve igrači koje smo i apostrofirali u najavi, a igrač koji je iskočio iz drugog plana bio je Molnar. Ulazio je često na poziciju sidruna i zaradio čak 5 puta igrača više. Ostali također u skladu sa svojim mogućnostima, osim Vogela koji se uklopio u sivi golmanski dan. Od njega se očekuje i u pravilu dobiva puno više i puno bolje.

Četvrtfinale Lige prvaka

Beograd, 02.06.2022

Ferencvaros – Jug Adriatic osiguranje 14:13 (6:4, 3:4, 1:3, 4:2)

suci: Alexandrescu (Rum), Deriveux (Fra)

FTC: Szakonyi, Molnar, Pohl 1, Merkulov 3, Vamos 3, Ubović 1, Fekete, Vigvari, Nemeth, Denes Varga 3, Sz. Jansik 2, Damonte 1, Vogel (7). Trener: Zsolt Varga.

Jug: Popadić (6), I. Vukojević 1, Fatović 2, Burđelez, Joković 1, Papanastasiou 2, Tomasović, Argyropoulos 3, Kržić, Kakaris 1, Zvono, Žuvela 3, Jurišić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne greške: FTC 15, Jug 11

Igrač više: FTC 6/9 (67%) , Jug 6/14 (43%)

*2 puta dupli igrač više FTC-a i 1 put dupli igrač više Juga

Obrane: Vogel (3/7+0/4+3/6+1/3)= 7/20 (35%), Popadić (0/6+1/4+3/4 + 2/6)= 6/20 (30%)

golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

Ubović: gol + 1iv

Molnar: 5iv

Nemet: 3iv

Jug:

Kakaris, Žuvela i Argyropoulos po 3iv

Papanastasiou: 2iv

Fatović, Joković i Vukojević po 1iv

Odgovori