Novi Beograd prvi finalist

Odlična utakmica u polufinalu Lige prvaka u kojoj je domaćin Novi Beograd došao do pobjede 14:13. Maksimalno dramatično, čak uz gol Tešanovića 22 sekunde prije kraja, ali je Vlachopoulos na kraju postao potpuni junak.

Fenomenalna polufinalna utakmica koje je donijela pregršt uzbuđenja i puno dobrih poteza uz suđenje, odnosno kritetij koji nije dostojan ovog nivoa natjecanja, ali ravnopravan prema oba protivnika. Na kraju čak 35 isključenja.

Brescia je cijelo vrijeme vodila, do pola zadnje četvrtine. ali igralo se skoro stalno gol za gol jer je samo u dva navrata bilo +2, 3:1 i 6:4. Ipak, na kraju je NBG okrenuo ritam rezultata u svoju korist i imao zadnja 3 vodstva. Igrač odluke je svakako Grk u redovima Novog Beograda i isplatilo im se što su ga na početku sezone preoteli Olympiacosu koje je već bio potpisao ugovor s Vlachopoulosom. 5 golova uz 100% realizacije. Od toga, 3 gola u zadnjoj četvrtini kada je bilo najvažnije. I uz to gol za pobjedu 6 sekundi prije kraja. Baš odlična utakmica u kojoj se istakao i u drugim segmentima igre.

Kod Brescie je svakako najbolji bio Lazić koji je zaradio čak 9 prilika s igračem više, ali mu je kao i ostalim sidrunima pogodova suludio kriterij suđenja. A onda recimo, na kraju utakmice je Milanović mudro gurnuo Mandića na beka koji je radio i veće prekršaje na Laziću u dva napada, ali je na autoritet svoga imena izdržao bez mu se dosudi prekšaj. Oba sidruna NBG-a su također jako dobro pridonijeli u zarađenim isključenjima, Duško Pijetlović je zabio gol, a skupa s Perkovićem svaki po 6 zarađenih igrača više. Ista je priča s kriterijem i na njima. A takvo suđenje nije nimalo pridonijelo smanjivanju klinča, dapače, sidruni su sami u dosta navrata bili ti koji su inicirali klinč jer su znali da će na taj način najlaše do isključenja beka. A uz sve to suđenje vidjeli smo i dva crvena kartona igračima, Drašoviću i Gittu, zbog udaranja protivnika.

Da je Novi Beograd izgubio, antijunak bi bio Srahinja Rašović. Promašio je kontru 3 na 1 (odlična obrana Tešanovića), izrađenu akciju sa stative i još jednom jako loš udarac s igračem više.

Golmanski dvojac bio je solidan do vrlo dobar. Bilo je par golova koji su prošli ispod ruke, ali i nekoliko odličnih obrana. Tešanović je čak i zabio gol na postavljenu obranu, kada ga je, što se u startu činilo neobično, Bovo poslao u napad, ali da bude srednju vanjski. ali kad je zabio 22 sekunde prije kraja, to više nije bilo nikome neobično.

Sve u svemu odlična, uzbudljiva utakmica u kojoj je Bresciu koštala loša realizacija igrača više. Bio je čitav niz akcija u kojoj nisu uopće izradili dobre akcije, a s druge strane NBG-ov koncept u kojem Mandić privlači pažnju čitave obrane, a onda to Vlachopoulos ili netko treći iskoristi. Mandića svakako treba pohvaliti na 3 odlična gola te spomenuti autoritet i na bekovskoj poziciji protiv sidruna koji do tada izbacuje koga god mu postave na leđa.

Polufinale Lige prvaka, Beograd 03.06.2022

Brescia – Novi Beograd 13:14 (4:3, 3:4, 3:2, 3:5)

suci: Margeta (Slo), Zwart (Niz)

Brescia: Tešanović (12) 1, Dolce 1, C. Presciutti, Bicari 1, Lazić 2, Vapenski 1,
Renzuto 2, Gianazza, Alesiani 1, Luongo 1, Di Somma 3, Gitto, Gianazza. Trener: Alessandro Bovo.

NBG: G. Pijetlović, S. Rašović, Mandić 3, Martinović 1, Vučinić 1, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković 1, Vlachopoulos 5, Drašović 1, V. Rašović, Coimbra (11). Trener: Igor Milanović

Osobne greške: Bre 19, NBG 16

Igrač više: Bre 5/15 (33%), NBG 9/17 (53%)

Peterci: Bre 1/1, NBG –

Obrane: Tešanović (1+ 4 + 4 + 3) =12/26 (46%), Coimbra (5 + 2 + 0 + 4)= 11/24 (46%)

golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

Bre:

Lazić: 9iv

Bicari: 5m +2iv

Di Somma 3iv

Vapenski: 1iv

NBG:

D. Pijetlović: gol + 6iv

Perković: 6iv

Mandić: 2iv

Jakšić, S. Rašović po 1iv