Jug predstavio novog sponzora i opremu

Prije koji dan na Porporeli, Jug je predstavio novog glavnog, a možda i naslovnog sponzora. Nakon 15 godina s Croatijom prešli su k Adriatic osiguranju čiji je predsjednik uprave najavio da će biti glavni sponzori najmanje idućih 5 sezona. Osim toga predstavljena je i nova Diapolova oprema.

 

Jug je nakon 15 godina promijenio generalnog sponzora. Ostalo se u istoj branši pa je Croatiju zamjenilo Adriatic osiguranje. Tražio sam bilo kakvu vijest na stanici Adriatica, na njihovim društvenim mrežama (koje imaju zadnju objavu od prije 40 dana), pa ni na jug.hr nema ništa više od fotografija sa Porporele i rečenica: „O samoj promjeni imena iz VK Jug CO u VK Jug AO, izjasnit će se Skupština sredinom rujna“. Dulist je prenio izjavu Gorana Jurišića, predsjednik uprave Adriatic osiguranja: „Najuspješnije sportsko društvo u Hrvatskoj i Adriatic osiguranje vrlo su se brzo prepoznali i ono što mogu obećati je da će Adriatic osiguranje biti sponzor Juga i za njihovih 100 godina od prve pobjede“.

 

Što se tiče opreme, lani je mađarski Diapolo bio dobavljač majica, a sad je kompletirao ugovor, osim majica, tu su i kupaće te kapice i badel mantili. Iako puno aktivniji na društenim mrežama gdje svakodnevno objavljuju vijesti, ni oni nisu nigdje objavili vijest da je jedan od najvećih svjetskih klubova prešao pod njihovo okrilje?!

 

Jug također nije objavio, barem informaciju na koliko dugo su potpisana oba ugovora. Osim toga nije organizirana prodaja nove opreme na promociji, a ni u fan shopu još uvijek nema novih artikala. Taj dio, što se tiče opreme, trebao je biti gotov odmah po završetku prošle sezone, kako bi se tijekom ljeta iskoristila prilika i nešto i zaradilo ili barem omogućilo prodaju u ljetnim mjesecima kada je dosta ljudi u posjeti Dubrovniku. Osim obilježavanja je 95 godina od prve utakmice Juga protiv Penatura za koju je te 1924-te izabran neutralni teren na Porporeli, jugaši su se nakon Danača družili i s Porporelašima, a na redu je i Cavtat danas, u utorak u 19.00.

 

 

Kako piše dubrovački.hr, prisjetio se Hrvoje Kačić, legenda kluba koji je u ulozi kapetana čitavu karijeru bio bez domaćeg poraza, srebreni s olimpijade iz Melbournea 1956. i 3 puta biran u najbolji momčad svijeta: „U moje doba nismo igrali utakmice na Porporeli, već ako nismo bili u Portu, ako nije bila kakva službena utakmica, tad smo igrali trening utakmice na Dančama. Na Dančama smo i trenirali.