Jug u finalu

    Jugaši su lakoćom svladali Mladost u polufinalu (kao i lani u Gružu) i izborili finale Jadranske lige. Gledajući utakmicu može se dobiti dojam da je to rutinski odrađeno ili da je Mladost bila loša, ali to je nepravedno prema Jugašima. To izgleda rutinski i lagano jer to Sandro Sukno, Joković i svi ostali takvim učine. A mladostaši izgledaju „smiješni“ sa igračem više jer svi Jugaši u obrani skaču, odlično drže blok… Da je Nižić od početka branio ko u posljednjoj četvrtini, Mladostaši bi izgledali još nemoćniji.

    U početku su i jedni i drugi bili malo nervozni tako daje bilo pogrešaka s obje strane. Mladost je propustila 2 igrača više – oba dobila odma u početku plivanja u napad – sa 2 užasno loša udarca pored i preko gola (Udovičić pa Petković). S druge strane i Jugaši promašuju 2 puta sa igračem više. Prva akcija je bila odlično izrađena, Bušlje izašao u 3-3, ali je opalio preko gola. Drugu akciju brani Pavić.
    Zatim kreću Jugaši, prvo nepotrebno poništen čisti gol Sandra Sukna iz faula. Pa je Mladost imala kontru iz te sudačke pogreške, i to 2 na 1, ali užasno dodavanje sa stative na stativu, i vraća se zaostali igrač. Po dva igrača više s obje strane, Bušlje i Seman sa stativa koriste Jugove, a Karač i Perić ne mladostaške.

    U drugoj četvrtini u potpunosti je nestala nervoza u Jugaške strane. Redoslijed golova možete pogledat u prethodnom članku a u ovoj četvrtini je bilo nekoliko jako zanimljivih poteza.
 – Buljubašić zabija iz dva metra sa Sutićem na leđima. Opet sudački poguranac jer je bio kontrafaul.
 – Zatim nikad viđen potez do sada na niti jednom bazenu, u glavnoj ulozi sudac Franulović:

Nakon prekršaja na jednom Jugašu taj isti je uzeo loptu i dignuo se kao da će opucat, ali je dodao loptu na lijevo krilo, a Franulović sudi krivo izvođenje!!! Bravo majstore.

 – 2 prekrasna gola u nizu; prvo Sandro Sukno iz faula sa 5-6 metara iskače toliko iz vode da ga Petković gleda iz žablje perspektive i doslovno zakucava plisku pored Pavića. Zatim Dobud cijeli napad trpi Buljubašićevo jahanje za izbačaj, Periš ništa ne sudi, a onda dobija loptu i odlično zabija za konačnih 7:3 na poluvremenu.
    Mladost je imala 0/7 igrača više, a Nižić je samo jednom morao intervenirati. Također je zanimljivo da je samo 1 od tih izbačaj bio izboren na dva metra sa loptom kod sidruna.

    Rapsodija se nastavila i u drugoj četvrtini, a i dogodilo se čudo, Mladost je zabila sa igračem više. Da bi se to dogodilo bilo je potrebno puno sreće, tako da je odbijanac poslije Petkovićevog udarca došao točno na ruku Lončaru na drugoj stativi. Bila je to deveta prilika. Prije toga je Petković iskoristio Nižićevo spavanje i zabio mu s 8-9 metara u bliži ispod ruke
    Za Juga su Tiho – sam ispred Pavića iako je bila situacija 3 na 3, i Sandro držali na 4 razlike. Opet slična bomba Sandra Sukna iz faula, još efektnije.

    Na startu četvrte i Obradović zabija sa igračem više na odličnu asistenciju Jokovića sa krila na 2. stativu i tada je sve definitivno riješeno – iako je to bilo i puno ranije. Opet jedan pogreška Periša na štetu Juga. Čisti peterac kod ponovnog dodavanja Jokovića na stativu, ali Periš ne sudi ništa. Dalje se igralo opuštenije do 2 minute prije kraja kad Drobac iz čista mira udara Udovičića preko vode i dobija brutaliti. Ostavio je ekipu na cjedilu za finale, posebice kad se zna da je Macan morao ostati u Dubrovniku zbog državne mature. Finale Jug igra bez trećeg beka.
    Najbolji pojedinac u bazenu Sandro Sukno. U zadnje vrijeme tako igra, da se ovo najbolji ne odnosi samo na bazen u kojem je trenutno, nego je postao i najbolji igrač na svijetu. Ove sezone je još podigao nivo igre u odnosu na ranije, a tek mu je 21. briljira u napadu šutirajući, asistirajući, organizacijom igre. U obrani je ponajbolji i kad je on u bloku tada njegov igrač jedva vidi gol, a kamoli da ga zabije.
    Joković je drugi vanjski igrač Juga. Danas je imao i nekih malo lošijih udaraca (za njegove kriterije), ali zato nekoliko fenomenalnih asista na stative.
    Svi ostali izvrsni, posebice Bušlje koji je nekoliko puta lakoćom uzimao lopte sidrunima Mladosti.

    Mladost nije mogla ništa pored ovakvih Jugaša, nisu mogli ni sudačke poklone iskoristiti. Igru im je uglavnom organizirao zlatni hrvatski reprezentativac sa EP-a i brončani sa SP-a, Ivan Buljubašić. I onda to ovako izgleda. Zabio je gol iz dva metra (uz kontrafaul) za 2:3, a kasnije se samo „proslavio“ dodavanjima koja su presijecana, promašajem sa stative sa 2 igrača više, i još nekoliko pogrešaka. Muslim je očito ozlijeđen jer ga se nije vidjelo, Hinić se trudio, ali vide se godine na njemu, a Vanja se ukazao tek na -5 u posljednjoj četvrtini. Do tada su ga Jugaši odlično uštopali.

Polufinale JVL-a
HAVK Mladost – Jug CO    8:12 (0:2, 3:5, 2:2, 3:3)
Mladost: Marcelić, Vukičević, Perić, Bukić, Petković 2, Pavičić, Udovičić 3(1), Brlečić, Karač 1, Muslim, Hinić, Buljubašić 1, Pavić (8), Lončar 1. Trener: Emil Nikolić.
Jug: Nižić (10), Vranješ 1, Sutić 1, S. Sukno 4, Joković 1, Seman 1, Marković, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Šutalo, Ivanković. Trener: Elvis Fatović.

Peterci: Mla 1/1, Jug –
Igrač više: Mla (0/4+0/3+1/2+1/3 + 2 minute brutalitija (3 napada)= 2/15 (13%); Jug (2/4+2/2+0/2+3/4)= 7/12 (58%)
Brutaliti: Drobac – točno 2 minute do kraja utakmice
Obrane: Pavić (3+1+2+2)= 8/20 (40%); Nižić (3+0+1+6)= 10/18 (56%)

 
Izjave igrača:

Nikša Dobud (Jug)
mk: Nikša, može komentar utakmice za dance.hr? Nikša Dobud: Odlična utakmica sa naše strane, puna želje i motiva da dokažemo Mladosti da smo bolje ekipa od njih. Mi smo to i znali, ali eto rezultati u zadnje vrijeme to nisu pokazivali. Presudila je naša želja za dokazivanjem i mirnoća u pravim situacijama. mk: Očekivanja za sutra u finalu?  Nikša Dobud: Nije nam bitno tko prođe u finale, ja očekujem da ćemo ponovit ovaj pristup i našu igru i onda mislim da rezultat neće bit upitan. Primorje je domaćin i ako oni prođu trebat će igrati još bolje, još 20% bolje. Ali bitno je samo da uđemo ovako u utakmicu kao i danas, napaljeni i željni i mirni u glavama, i onda mislim da nije ni bitno tko je protivnik.

Igor Hinić (Mladost)
mk: Igore, može komentar utakmice za dance.hr? Igor Hinić: Čestitam Jugu na zasluženoj pobjedi, pokazali su da su u boljoj formi od nas. Igrali su odlično i nemam šta dodat. mk: Šta misliš šta je presudilo toj pobjedi? Igor Hinić: Mislim da smo igrali jako loše igrača više odnosno oni su igrali dobro igrača manje. Na početku se nismo držali u utakmici, oni su bili bolji u tom segmentu i bilo je već gotovo, utakmica je odlučena već na početku. mk: Komentar suđenja, jeli bilo sve uredu? Igor Hinić: Je da, kažem zaslužena pobjeda Juga.
 

    

17 komentara na “Jug u finalu”

 1. Čestitke Jugašima i Miću Dušanoviću bez čijih gluposti bi ova utakmica bila skoro negledljiva

  1. ne mislim da je utakmica bila negledljiva, pače bila je baš dobra!
   ali što se tiče mića to je već druga priča. U biti kad malo razislim to nije druga priča nego prva, osnovna i uvijek ista napuhana i sponzorirana priča favoriziranja mladosti. To je već toliko odurno i neslušljivo da se ne može uvrstiti ni u kategoriju humoreske. Debil! Dno reporterstva!

 2. Ono nema sanse da je brutality, isao ga je uhvatit za rame i nespretno ga zakacio po glavi, a Udovicic se bacio ko da ga je sakom. Da je bilo obrnuto ne bi ni izbacaj bio…

 3. Svaka čast Sandru Suknu, slažem se sa epitetima. Mislim da bi Jug trebao pokušati naći nekog sponzora i probat ga zadržati. Pravi je gušt bilo ga gledati i ne slažem se s Bracom da je utakmica bila negledljiva jer je bilo puno atraktivnih poteza. Samo nije bila napeta jer je Jug bio puno bolji.

 4. Amo marketinška akcija od svakog kapučina, bijele i ostalih kafa u Starom gradu, po jedna kuna za ostanak Sandra

 5. Neka koju kunu donira Dubrovnik Partner, i to onda znači da su donirali svi igrači Divlje lige

 6. Svaka čast jugaši, vrhunska predstava! Izgleda da je fatović odlično tempiro formu ove sezone.

 7. Po jedna kuna svi u gradu za ostanak Sandra a Dubrovnik Partner svo maslo koje su izvukli iz Divlje lige.
  I neka izbace vec jednom Drobca iz ekipe.

 8. “Igru im je uglavnom organizirao zlatni hrvatski reprezentativac sa EP-a i brončani sa SP-a, Ivan Buljubašić. I onda to ovako izgleda”

  hahahahhaha, ko na volej 😀 😀 😀

 9. brutalno gaženje. evo i fotografskog dokaza da je bio peterac nad Ivanom Suknom kad se Periš nije oglasio, a i njega je Buljubašić skrivio: http://www.hrsport.net/media9/0000000000409469.jpg

 10. ovo je Jug kojega svi želimo vidjeti, sinoć je to tako moćno izgledalo da sam i sam pomislio da rezultat nije snaga Juga koliko loše izdanje Mladosti te stalno očekivao da će se nešto dogoditi i utakmica okrenuti, ali ne JUG JE MOČAN, čak ni sudačko navlačenje nije izgledalo tako drastično zbog te snage Juga, Fatović je položio igru na najbolji naćin i uu najbolje vrijeme i svaka mu čast, sinoć poslije utakmice je doslovno lebdio od ponosa , i neka zaslužio je.
  Mladost je loša i razjedinjena, navodno i posvađana, Muslim sigurno ide Primorje te su ga u Mladosti optužili da je prodao utakmicu Lige prvaka protiv Primorja prošli tjedan,
  Šteta da je igrač broj 11 toliki kreten pa je napravio glupost i Jug za finale ima samo dva beka.
  Trebali bi dobiti Jadrana i bez obzira na to ali teško će biti jer Jadran spašava sezonu a Jug samozadovoljan zbog izborene pozicije broj jedan u doigravanju za prvenstvo RH, Sukno je strašan igrač vjerojatno da je trenutno najbolji na svijetu i šteta što ide , uživanje ga je gledat. Ali i svi ostali su strašni kao momčad, zona im je živo biće.