Jug uvjerljiv protiv oslabljene Zvezde

Jug je i drugi put ove sezone slavio protiv Zvezde, ovaj put 10:5 pred 1500 gledatelja na gruškom bazenu. Za početak treba reći da nam je trebalo više od 20 minuta za ući na bazen jer je otvoren samo jedan od dva ulaza na zapadnu tribinu (zbog radova na novoj zgradi Atlantske), a i policija je precijenila rizik ove utakmice i predetaljno pregledavala ljude na ulazu. Još k tome nema svjetla na samom ulazu tako da su u jednoj ruci držali baterije, a drugom pretresali ljude.

 

Zvezda ima 2 vrhunska igrača Prlainovića i Pijetlovića, odličnog Rađena i nekoliko vrlo dobrih poput Vapenskog, Avramovića, Šefika. Dakle odlična prva sedmorka – koju popunjava netko od preostalih solidnih klupskih igrača. Ali danas nije bilo Pijetlovića ni Rađena, dakle okosnice, sidruna i beka. Sa svojim skraćenim rosterom bili su osjetno oslabljeni, a pogotovo što su im preostali sidruni bili nedorasli. Jedino su mogli nešto napraviti ako bi Prlainović uplivao i iz klinča poentirao ili izborio isključenje. Tako je i zabio Jokoviću na startu utakmice.

Držala se Zvezda do početka treće četvrtine u egalu, ali tada Jug radi seriju 3:0 i rješava utakmicu. Raritet je da je tek sredinom treće četvrtine za Jug zabio gol (za 7:4) netko tko nije Crnogorac. Bio je to Bušlje, a kasnije je jednog dodao i Dobud, a Ivović 5 i Janović 3 su zabili sve ostale jugaške golove.

U najavi utakmice apostrofirao sam Boškovića i Bijača. Nekadašnji kapetan je i danas bio loš. Čak više niti ne šutira, mislim samo jedan pokušaj. Već početkom druge četvrtine zaradio je drugi izbačaj iako je već do tada odmarao nekoliko minuta na klupi. Imao je asistenciju za gol Bušlje (polukontra pa odlično dodavanje s desnog krila na stativu gdje je Bušlje visoko iskočio), i više niti jedan potez vrijedan spomena. Osim u negativnom smislu (izdvaja se izgubljena lopta, bez faula na vanjskoj poziciji). S druge strane Bijač je uz crnogorski dvojac bio najbolji. Iako je nabio statistiku (po Vlašiću 14 obrana) na račun odlične obrane, imao je cijeli niz vrlo dobrih intervencija. Isijavao je sigurnošću. Ivović je cijelu godinu najbolji pojedinac pa tako i danas. Zabio je 5 golova, a osim toga je u obrani bio među najboljima. Nije igrao beka, već je čuvao najopasnijeg protivnika Prlainovića, a i stizao pomagati suigračima i tako oduzeti cijeli niz lopti. I svaki put kad je on bio na njemu Andrija se nije vidio jer bi ga Leka izgurao dalje od gola. Iako je Sukno igrač iste pozicije, on igra na potpuno drugačiji način. Prlain non stop traži kontakt, klinč. Kad je imao za čuvara Jokovića ili Boškovića ulazi bi na liniju 5 metara, proplivavao, ili čak i kao drugi sidrun. I stalno bi tražio kontakt. S druge strane Sukno je „playmaker“, odličnog pregleda igre, odličnih asistencija i šuteva koji ne ulazi u dva metra niti mu je klinč forte. Nego sa distance distribuira lopte, ako je izguran van zone šuta. Ali bez obzira na to očekujemo da će Đuho i u nedjelju primijeniti istu taktiku sa Ivovićem na najopasnijem protivniku. A na beku uz danas vrlo dobrog Bušlju (doduše bez Pijetlovića Zvezda nije imala sidruna koji može odgovoriti ovom nivou vaterpola) treba koristiti Macana, Benića i ostala rješenja.

Danas je i Janović podsjetio na lanjsku formu kada je bio glavni napadački adut. Posebno se ističe gol sa dva metra, odlična šrauba kada je s krila ušao kao drugi sidrun. Imao je još odličnim poteza, i u obrani i u napadu. Tek mu je minus loše završena kontra kada mu je Šefik skinuo parabolu.

 

Jug je čak 5 golova zabio iz polukontri, 3 sa igračem više (jednom je bilo 5 na 4), jednom sa dva metra i jednom Ivović na zonu. Opet loša igra sa igračem više, samo 30% (3/10), a od toga je jednom bilo 5 na 4 (nakon obostranog igrač više) što je lakše za realizirati iako je i tu bilo muke. Karač je neuspješno pokušavao u nekoliko navrata, ali i nije bilo niti izrađenih akcija. Niti na stative niti na krila, niti na Boškovića kad je desni vanjski, niti na Ivovića koji je uglavnom bio lijevi ili desni vanjski. Zanimljivo je bilo za primijetiti da je u jednom periodu igre Bušlje bio na klupi pa je Marković tada igrao na stativi sa igrač više, a Karač na krilu.

Sve u svemu publika može bit zadovoljna i u nedjelju ponovno u ovom ili većem broju uživati u osjetno kvalitetnijoj utakmici, utakmici s puno više naboja i u emotivnom i u rezultatskom smislu. Jugaše sigurno peku zadnja 2 poraza od Primorja, a osim toga igra se za prednost domaćeg bazenu u finalu Prvenstva Hrvatske.

10. kolo Lige prvaka
Jug CO – Crvena Zvezda     10:5 (2:2, 3:2, 3:0, 2:1)
Gledatelja: 1500
Suci: Savarese (Ita) i Sadekov (Rus). – Savarese je opet pokazao da je antitalent za suđenje, a još k tome se nametnuo i veliku većinu odluka donosio baš on. Čak je nekoliko puta donosio odluke na prostoru koji pokriva drugi sudac što nisam odavno vidio.

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković, Janović 3, Joković, Azevedo, Marković, Bušlje 1, Karač, Dobud 1, Ivović 5, Macan, Pavlović. Trener: Veselin Đuho.

Crvena Zvezda: Šefik, S. Rašović, Stojčić, Ivošević, Miličević, -, Avramović 1, V. Rašović, Ranđelović, Vapenski 2, Prlainović 1, Eškert, Draksimović. Trener: Dejan Savić.

Isključenja: Jug CO 9, Crvena Zvezda 11
Igrač više: Jug CO 3/10 (30%), Crvena Zvezda 2/8 (25%)

4 komentara na “Jug uvjerljiv protiv oslabljene Zvezde”

  1. Stvarno se nadam da Đuho neće izmišljati toplu vodi i da će u nedjelju staviti Ivovića na Sandra. U napadu neka uplivava sa njim na 2 m, a u obrani neka ga pojede kao večeras Prlainovića

  2. koliko moraš biti glup da za ovakav početak izvještaja s utakmice: “da nije crnogoraca u jugu jučer bi u gružu slavili srbi. zvuči, onako na prvu, zločesto, ali je to činjenično točno.” – pa to može bit dojam autora, ali da je to činjenično točno, pa valjda bi sve te napade koje su završili uspješno i neuspješno ivović i janović završavao netko drugi. ili autor smatra da bi jug bez njih dvojice bacao lopte u kut terena?

    a drugi je problem što je nakon ove utakmice krenuo pljuvati po igri, a nakon jadrana ih je hvalio, skoro hvalospjeve skladao. a ovaj put su odigrali osjetno bolje. jer bez bolje igre ne bi uopće pobjedili, a kamoli 10:5.pa zvezda je trenutno od jadrana bolja za isto barem 10 i više razlike.

  3. nisam siguran da bi ih uopće dobili da su kojim slućajem igrali Pijetlović i Rađen,
    a sa ovakvom igrom koja ovisi o dobrom ili lošem danu Ivovića ( koji je trenutno po meni najbolji igrać svijeta) a s time i igra Janovića postaje osjetno bolja, ekipa je bez ideje u akcijama , sakrivenog boškovića,penzionera Azeveda, itd. nažalost Primorje dobiva u Dubrovniku.Osim u slućaju da su trenerski magovi sa klupe odlućili sakriti igru pa će sve eksplodirat protiv Primorja što mi je nekako teško za vjerovat.