Ždrijeb 1/8finala LP: Jug na Nizozemce

Večeras je održan ždrijeb osmine finala Lige Prvaka. Jug je mogao dobiti samo lakog protivnika, a dobio je ekstra lagani Shuurman iz Nizozemske. Izdvajaju se dva duela; i Zvezda i Partizan su dobili teške protivnike; Egera odnosno Bresciu.

Parovi osmine finala su:

(A1) Vouliagmeni – Marseille (C4)
(A4) Shuurman – Jug CO (B1)
(C1) Barceloneta – Oradea (D4)
(B4) Montpellier – Szeged (D1)
(B3) Olympiakos – Spartak Volgograd (A2)
(B2) Crvena zvezda – Eger (A3)
(D3) Galatasaray – Sintez Kazan (C2)
(D2) Partizan – Brescia (C3)

Prvoplasirane momčadi su i zaslužile laganiji ždrijeb tako da Vouliagmeni, Jug, Barceloneta i Szeged lagano prolaze u četvrtfinale gdje se također ne bi trebali križati. U ostala 4 dvoboja svih 8 ekipa ima realne šanse za prolaskom dalje. Za ovaj kratki tekst spomenut ćemo tek ponajbolje igrače Egera i Brescie koji igraju protiv dva beogradska kluba koji su najavili kandidaturu za final4. Vjerujem da bi od iste odustali ako ne prođu dalje. O ostalima više uoči prvih utakmica koje su u drugu subotu, 9. ožujka s iznimkom Jugove utakmice koja je jedina dan poslije.

U Egeru igraju golman Szeci (1977.), sidrun Seman (1987.), bekovi Zsolt Varga (1978.) i Gor – Nagy (1983.), tu je i Biros (1976.). Svi oni su, jasno izuzev Slovaka Semana bili reprezentativci Mađarske. Tu je vrlo dobri ljevak Graham (1986.), najbolji vaterpolist iz Kanade kojega se sjećamo da je igrao i u Herceg Novom dok su oni bili puno jači. Tu je i Bundusch (1989.) koji je također bio nekoliko puta u sastavu reprezentacije, a čuo sam i za Batori Benca (1991.) kao jednog od ponajboljih igrača U20 reprezentacije prije 2 godine u Volosu. Drugi su mi manje poznati, ali recimo Salomon (1988.) je sa 3 gola bio najbolji strijelac u pretprošlom kolu kada su dobili Spartaka 8:6. Dakle to je ekipa koja ima iskustvo, a i snagu parirati Zvezdi.

Najpoznatiji igrači Brescie su Christian Presciutti, Goran Fiorentini Jovanović, naši Marko Elez i Luka Lončar. Tu je i Roberto Calcaterra koji je doduše prošao 40 godina. Nemaju puno poznatih imena, ali ih krasi momčadska igra. Ponajprije su dobri u obrani, recimo Barceloneta kao najjača momčad skupine im je u obje utakmice zabila samo po 7 golova.