Jugu 3 boda iz Hannovera

Jug je uvjerljivo, 13:6 pobijedio u Hannoveru i došao do prve gostujuće i druge ukupno pobjede ove sezone u Ligi prvaka. Utakmica je krenula s mnoštvom golova, ali kasnije je Jug dozvoljavao po jedan gol u prosjeku svakih 9 minuta i utakmica je stalno bila pod kontrolom.

 

 

 

Utakmica je počela iznimno efikasno i već nakon 1 minute i 15 sekundi bilo je 2:2. Još je Brguljan zabio jedan gol u prvoj četvrtini, a onda je Jug podigao igru u obrani i Hannover nije imao odgovor sve do kraja utakmice. Izvrsna Jugova realizacija igrača više u prve dvije četvrtine, 5/5 uz jedan realizirani peterac, a s druge strane domaća momčad ima 0/2 u istom periodu (loši sve do kraja). Jug nije ove godine iskontrirao, ali je lakoćom rješavao zonsku obranu protivnika. Što šutom, što spuštanjem lopte na sidrune, a što ulaskom Renzuta na dva metra. Treba istaknuti dva gola Benića nakon fenomenalnih udaraca.

U tom neobičnom početku imamo dva peterca, po jedan s obje strane nakon samo 38 sekundi igre. Pa još po jedan gol i ozbiljna utakmica kao da tek tada počinje. Osim golova (još Joković i Fatović s vanjskih pozicija s igračem više i Brguljan nakon što je uplivao Garciji iza leđa) vidjeli smo i jedno školsko proplivavanje Garcie na m-zonu. Rašović je imao 2 loša šuta, a i kasnije kroz utakmica još jedan ili dva tako da danas nije bio napadački raspoložen.

U drugoj četvrtini Jug se odvaja i dovodi utakmicu pod kontrolu. Fatović odlično realizira igrača više s krila, pa Benić prvi od svoje dvije šutine, pliska na zonu s nekih 9 metara. Garcia s igračem više odlično koristi što Real u izlasku na njega spušta ruku koju drži u bloku i već je 3:7. Treba istaknuti i Rašovićevo odlično čuvanje Brguljana i oduzimanje lopte bez faula na vanjskoj poziciji. I Radović fenomenalno zabija iz faula protiv 3 igrača u bloku. i za kraj četvrtine, Benić nakon niza brzih izmjena s Garciom probija Schenkela kroz uši još jednim šutem i po.

Kao i u Moskvi opet značajan pad u igru u trećoj četvrtini, indikativno. Samo jedan gol i to odmah na startu kada Brguljan realizira igrača više. Odmah idući napad Ćorušić opet zarađuje peterac, ali Bijač brani Brguljanu i sprječava povratak Hannovera na -2. Imali su još 2 igrača više za taj priključak, ali su oba odigrali jako loše. Posebice drugi, nakon time outa, kada su ih Jugaši toliko dobro zatvorili, da je izgledalo da napadaju s igračem manje. Malo karikiram, ali nitko nije imao prostora ni za pogledati prema golu, a kamoli opasnije šutirati. S druge strane nakon 5/5 u prvom poluvremenu Jug promašuje sva 3 igrača više u ovoj četvrtini (Garcia pliska preko gola s krila, Joković ststiva s vanjskog i opet Garcia u prečku s krila). Imali su i nekoliko pozicijskih napada u kojima nisu uspijevali doći blizu i s istekom vremena su šutirali iz velike udaljenosti.

Ipak u zadnjih 8 minuta Jug opet igra dobro. Sada Macan pogađa na zonu sa srednjega, pa Renzuto s igračem više rješava  individualno s krila. Za kraj su Rašović iz rekontre 1 na 0 i Joković s dva gola (uz Radovićevu realizaciju igrača više) postavili konačnih 6:13.

Bitna utakmica za obje momčadi u kojoj je Jug relativno lagano upisao važna 3 boda. Razlika je malo prevelika, Hannoveru nije trebao potpuni raspad u posljednjoj četvrtini. Brguljan je bio jako dobro zatvoren, zabio je dva gola kao i Radović (plus peterac). Problem Hannovera je što nemaju treću opciju, više ni Bukowski nije ni sa igračem više opasan obzirom da većinu utakmice igra desno. Slijedi im jako bitno gostovanje u Moskvi i nakon poraza kod OSC-a, ostaju im još Dinamo i Brescia kao gostovanja s kojih bi morali donijeti nešto bodova ako žele izboriti plasman među 4 momčadi.

Jug je bio pod imperativom pobjede nakon poraza u Moskvi, pogotovo što u idućem kolu u Gruž stiže Barceloneta, direktni konkurent za plasman na prve dvije pozicije. Sjećamo se kako je to lani bila teška i superkvalitetna utakmica. Za Juga će ove godine biti još i teže obzirom da su Perrone i Vrlić jako dobro upoznati u način igre svojih dojučerašnjih suigrača i trenera.

 

3. kolo Lige prvaka – Grupa A

Waspo Hannover – Jug Croatia osiguranje    6:13 (3:4, 1:4, 1:0, 1:5)

suci: Naumov (Rus) i Alexandrescu (Rum)

Hannover: Schenkel (12), Ćorušić 1, Bukowski, Real, Da. Brguljan 2 (0), Radović 3(1), Jokić, Preuss, Sekulić, Estranyi, Ban, Winkelhorst, Sučić. Trener: Karsten Seehafer.

Jug: Bijač (11), Macan 1, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Garcia 2, Ivanković, Rašović 1, Renzuto 2(1), Pavličević, Benić 2, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: Han 11, Jug 10

Peterci: Han 1/2, Jug 1/1

Igrač više: Han (0/1+0/1+1/3+1/2)= 2/7 (29%); Jug (2/2+3/3+0/3+0/1)= 6/9 (67%)

Obostrano: Sekulić – Ivanković

Obrane: Schenkel (6/9+4/8+2/2+1/6)= 12/25 (48%); Bijač (1/4+4/5+2/3+4/5)= 11/17 (65%)

Isključenja, zarađeni peterci i golovi s dva metra:

Han:

Ćorušić: gol +2 peterca + 1iv

Radović: 2iv

Brguljan, Winkelhorst, Jokić i Real: 1iv

Jug:

Lončar: 5m + 2iv

Rašović, Renzuto i Lozina: po 2 iv

Joković: 1 iv