Obradović za pobjedu Olympiakosa

Brescia – Olimpiakos 6:7 (0:2) (3:1) (2:1) (1:3)

 

Suci: Margeta (SLO), Ohme (GER)

Igrač više: Brescia 3/7, Olimpiakos 4/8

Peterci: Brescia 1/1

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C:Presciutti, Manzi, Pasković (1/1), Rizzo 2, Muslim,

Nora 1, N.Presciutti 1, Bertoli, Janović 1, Vukčević, Morretti

Trener: Bovo

 

Olimpiakos: Pavić, Mylonakis, Delakas, Genidounias 1, Fountoulis 2, Nikolaidis, Dervisis,

Bušlje, Mourikis 1, Gounas, Agryropoulis, Obradović 3, Galanopoulos

Trener: Vlachos

 

 

Nakon iznimke u prošlom kolu protiv Dinama,  Olimpiakos nastavlja sa neizvjesnim utakmicama a ovu je u svoju korist okrenuo bukvalno u poslednjim sekundama. Ne samo zbog postizanja odlučujućeg gola, i ovoga puta Obradović najbolji u bazenu, naime, postigao je on i prethodni, izjednačujući gol za grčki tim, osim na svojoj poziciji često je uplivavao na 2 metra, pri kraju igrao i na beku, i to sve sa tolikim žarom kakav se obično ne viđa na utakmicama u ovim fazama takmičenja. Imala je Brescia itekako šansi dobiti ovu utakmicu te ostati u prilici za plasman među 4 u skupini A , no čini se da su ih ovim porazom praktički prokockali.

Prva četvrtina izgledala je kao da će Olimpiakos imati i ovoga puta mnogo lakši posao nego što je očekivano, ne toliko po ubedljivoj igri koju je prikazao već više po tome što su domaći izgledali krajnje bezopasno. Fountoulis je zabio dva dalekometna čim mu se ukazala prilika šutirati dok je najveći učinak Brescie bila prečka koju je pogodio Rizzo sa igračem više. Kod drugoga igrača više šut N.Presciutija nije prošao dalje od bloka, a jednom u prvoj četvrtini brojčanu prednost ne koriste ni gosti. Nastavak utakmice donosi mnogo više uzbuđenja te kvalitetniju igru na obe strane. Najprije domaći, točnije Muslim na 2 metra dobija peterac nakon što ga je skrivio Bušlje i preko Paskovića smanjuju na 1:2, Obradović sa stative ne uspijeva realizirati igrača više za Olimpiakos a potom Vukčević i Pasković navlače obranu gostiju u desnu stranu ostavljajući prostora za šut Rizzu za 2:2. Olimpiakos nije više toliko uspješan izvana te Brescia pravi potpuni preokret koristeći trećega igrača više, ne toliko nekom naročitom akcijom koliko iskustvom Janovića za 3:2 nakon 3 minute igre u drugoj četvrtini.  Nakon slabih pokušaja izvana i preko krila gosti najzad uspijevaju doturiti upotrebljivu loptu Mourikisu koji pored Bertolija i nešto zakasnelog Janovića donosi novo poravnanje na 3:3. Do poluvremena domaći ne koriste još jednoga igrača više (Nora izblokiran), ali su i oprezni u obrani kod uplivavanja Obradovića na 2 metra dok su Fountoulis i Janović neuspješni u svojim šutevima.

Nakon par minuta u trećoj četvrtini, novo vodstvo Bresci donosi ljevoruki Nora dijagonalom (igrač više), potom i jedni i drugi ne koriste igrača više pri čemu Olimpiakos kod svoga čak 3 puta šutira na gol. Najzad sa realizacijama počinje i Obradović te i gosti iz četvrtoga puta postižu gol sa igračem više za 4:4. Primetno je da se čvršće igra što govori i 5 izbačaja u trećoj četvrtini naspram ukupno 6 u prve dvije, plus nekoliko kontrafaulova centara a najzad vidimo i kontre na ovoj utakmici i to obe domaćega tima. Prvu nije iskoristio C.Presciutti koga je sustigao mislim Genidounias pa ipak nije bilo ni od strane domaćih očekivanoga peterca ali je zato nakon još jednog neuspjelog igrača više Olimpiakosa pobegao u kontru Nicholas Presciutti i na samome kraju treće četvrtine ponovo Bresciu doveo u vodstvo od 5:4. Gueratto ne koristi priliku početkom poslednje četvrtine nakon uplivavanja i dobijene lopte na 2 metra ali ga je Gounas omeo da bolje šutira te je Pavić obranio, potom još jednoga igrača više ne koriste domaći i slijedi kazna tj. novo poravnanje koje donosi Genidounias sa igračem više iako je lopta od Del Lunga jedva prešla gol crtu. Polovicom četvrtine još jednom, i zadnji put, do vodstva dolazi Brescia akcijom preko stative sa igračem više realizira Rizzo za 6:5 no vrlo brzo poravnava Obradović koji se malo izvlači sa stative kod igrača više za goste na dvije i pol minute do kraja 6:6. I do kraja je uglavnom sva pozornost na Obradoviću, kontarfaul na 2 metra, obostrani izbačaj sa Janovićem, nakon 3 faula Delakasa i isključenja sa pravom zamjene Bušlje, igra na beku te uzima loptu Vukčeviću na 13 sekundi do kraja. Time out zove Vlachos, Janović dobija izbačaj a Obradović realizira na 3 sekunde do kraja za konačnih 6:7.

Eto, moglo je biti na kraju i obratno, ne bi čak bilo nepravedno da su pobijedili domaći, no, prevagu u korist Olimpiakosa je donio igrač koga sam već toliko puta spomenuo te je već toliko očigledno koliko je on pojačanje ekipi iz Pireja. Večeras je zaista bilo zadovoljstvo gledati ga kako „grize“ na gotovo svakom dijelu bazena. U usporedbi sa tim, svi drugi utisci glede ove utakmice padaju u vodu.