Kobešćak popustljiv prema Mladosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nikad lošija Mladost u Gružu, naprosto je žalosno na što se srozao ovaj klub kroz zadnjih par godina. Toliko su loši da je Jug uz iole ozbiljan angažman mogao bez većih problema pobijediti 20:0. Stoga ne čudi da je Hrestak bio zadovoljan rezultatom: „Čestitam Jugu na zasluženoj pobjedi. Nakon fenomenalnog starta malo su usporili što smo mi iskoristili i postigli neke golove koje zasigurno ne bi da su do kraja odigrali ozbiljno“. Kobešćaku, kojem je Mladost velika ljubav, sigurno nije bilo svejedno pa je bio dosta popustljiv i nije niti pokušavao držati pozitivnu tenziju utakmice na visokom nivou. Na kraju 15:9, rezultat koji Mladostaši zaista moraju slaviti.

 

 

Mladost je zaigrala bez Paškvalina i Geratovića, dva sidruna, kao i bez prvog golmana Marcelića. Dok su Jugaši bili iole ozbiljni nisu mogli ne do opasnog šuta, nego ni do prilike za šut. Prva četvrtina završila je 5:0 uz samo jednu obranu Popadića. Dakle samo jedan gostujući pokušaj u okvir gola. S druge strane Jug je igrao samo solidno. Koliko je nastavak bio neozbiljan najbolje svjedoči podatak da su preostale 3 četvrtine završile 10:9. Popadić je nanizao nekoliko lošijih intervencija, Marković je dva puta na isti način izgubio loptu u napadu dok bi mu ispada iz ruke u trenutku kad bi iz cimanja išao u dodavanje itd…

Jug je jako loše odigrao igrača više. Mogli su iskoristiti priliku za dodatno uvježbavanje, ali na kraju samo 4/10 realizacija. Doduše veći dio druge dvije četvrtine igrali su u postavi koja neće biti u bazenu za vrijeme iole ozbiljnijih utakmica. Ponovno smo vidjeli po jednom od oba sidruna da ne zabijaju s dva metra nakon što su se odlično oslobodili čuvara. Vidjeli smo Obradovića koji je u jednom trenutku u tri uzastopna napada šutirao pored gola.

Jug je igrao loše i u obrani, jer umijeće je primiti čak 9 golova od ovako napadački inferiorne momčadi.

 

Na tribinama nije bio niti jedan mladostaš, predsjednik, direktor, član vodstva kluba. I to je dobar pokazatelj u kakvom je rasulu ovaj klub. Žalosno.

Jug u nedjelju u 1915 očekuje utakmica protiv Primorja.

 

5. kolo JVL

Jug CO – HAVK Mladost                               15:9 (5:0, 4:2, 4:4, 2:3)

Suci: Tiozzo i Rebić (Split)

Jug: Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 2, Joković 3(1), Garcia 1, Marković, Ivanković 2(1), Bautović 1, Perrone 2, Benić, Obradović 1, Popadić, Vrlić 2. Trener: Kobešćak.

Mladost: -, Bukić 1, Milaković 1, Gagulić 1, Dašić, Bašić 3, Biljaka, Anzulović, Pavičić, Brčić, Vlahović, Živković 1, Selem, Zović 2. Trener: Hrestak.

Peterci: Jug 2/2, Mla –

Igrač više: jug 4/10 (40%); Mla 2/5 (40%)