Loša igra u najavi „Vaterpolske groznice“

Igrač utakmice Miloš Šćepanović foto: www.wpolomne.org

Jug je upisao još jednu pobjedu, ovaj put je sa 15:2 bio bolji od hercegnovskog Jadrana. Nedavno su ove utakmice bile derbiji u kojima se odlučivalo koja će ekipa uzeti naslov pobjednika Jadranske lige, ali danas je to susret dvaju krajnje neravnopravnih protivnika.

Đuho je odlučio u ovaj susret ući sa udarnih 14 igrača. Ne znam što je tome uzrok; loša igra u Zagrebu kontra Mladosti prije 3 dana ili je htio osokolit sebe i momčad uoči 2 sljedeće utakmice koje se u paketu najavljuju kao „Vaterpolska groznica“ – u srijedu gostuje Crvena Zvezda (Prlainović, Pijetlović, Rađen, Vapenski, Avramović, Zambijev prijatelj Šefik i ostali…), a u subotu Primorje sa Suknom, Vićanom, Vargama, Obradovićem, Garcijom… Bit će to konačno prilika da vidimo vrhunske igrače i u suparničkim redovima i prave utakmice.

Ali i ovaj put Jug je odigrao loše. Jest rezultat je na kraju visok, jest da je Jadran postigao samo 2 gola. Ali igra jugaša opet je bila loša, sa jako puno pogrešaka, bilo individualnih, bilo momčadskih. Najlošije i dosta zabrinjavajuće je činjenica da se i ovakvom suparniku nije moglo ozbiljnije zaprijetiti gotovo cijelu utakmicu u postavljenom napadu. Jest da je Šćepanović, posebice u prvom poluvremenu bio dosta raspoložen (izdvajam fantastičnu obranu Ivoviću s dvije ruke sa igračem manje, i Dobudu samome na 2 metra nakon isključenja bez lopte) sa 7-8 dobrih obrana, ali i protiv Primorja ih očekuje još i bolji golman. Pozicioni napad prestatičan, bez proplivavanja (tek po 1-2 Ivovića i Azeveda), bez opasnog vanjskog šuta, bez ideje. Još više za zabrinut se da su neki igrači već u prvoj četvrtini pokazivali znakove umora (Bušlje prije svih), a i plivački je Jug dosta troma momčad što će brzanci poput Sukna, mlađeg Varge, Garcije, Šetke i ostalih znati kazniti.

Bošković i dalje neprepoznatljiv, nije uopće opasan, čak ni sa igračem više. Zabio je jedan gol, dok mu je drugi Šćepo poklonio. Danas i Ivović dekoncentriran ili mu reprezentativni suigrač ne leži. Ali osim obrana Šćepa dosta je i promašivao. Joković 2 nerezonska i neprecizna pokušaja s krila sa igračem više. Nisu se ni drugi nešto iskazali pa i protiv ovakvog protivnika samo 4/11 sa igračem više. Đuho je čak u prvoj četvrtini pozvao time out. Polovicu golova Jug je zabio u trećoj četvrtini u kojoj je na trenutak pala koncentracija gostiju koji su daleko inferiorni kvalitetom pa je i bilo za očekivati da će doći takvih par minuta (drugi dio treće četvrtine). Ali su unatoč tome podijelili jako puno blokova jugašima, bilo sa jednakim brojem ili igračem manje. U napadu se nisu mogli nositi, gotovo cijelo vrijeme Jug je mogao igrati puni napad presing. I onda bi oduzeli loptu na vanjskoj poziciji i napravili kontru. Tako je Jug zabio većinu golova.

Prvi gol Jadran je zabio 13 sekundi do kraja treće četvrtine pri rezultatu 12:0. Tako je Jovan Sarić zaradio pljesak dosta dobro ispunjenog Gruža (bilo i više od 600 gledatelja). Kasnije su zabili još jedan; nakon isključenja Macana bez lopte sam ispred Nižića (branio zadnjih 8 minuta) ostaje Tešanović. Inače je Đuho i ovaj put pokazao nepovjerenje prema Macanu. Ostali mladi nisu dobili priliku niti biti u sastavu (dakle Macanu najviše vjeruje), a i on je većinu utakmice proveo na klupi. Ako ga je htio zbog nečega kazniti mogao je staviti nekog drugom mladog igrača u sastav, ali mi se više čini Đuho nije kapacitet od bilo koga od njih napraviti igrača. Bez igre to sigurno neće postati, a i kad vide da se rade hokejaške zamjene u kojima svi osim tebe ulaze. I to skoro pune 3 četvrtine onda i samom igraču padne volja i želja za igrom u onih 3-4 minute koje dobije. Vjerujem da se to nepovjerenje osjeti i na treninzima.

Na tribinama je bio i Mile Smodlaka koji se vratio u Juga i preuzeo treniranje jednog od mlađih uzrasta.

16. kolo Jadranske lige
Jug CO – Jadran HN     15:2 (2:0, 4:0, 7:1, 2:1)
Gledatelja cca 600
Suci: Radičević (Dbk), Matijašević (HN).
Jug: Bijač, Vranješ 1, Bošković 2, Janović 1, Joković 2(1), Azevedo 3, Marković, Bušlje 2, Karač 1, Dobud 2, Ivović 1, Macan, Nižić, Pavlović. Trener: Veselin Đuho.
Jadran: Ščepanović, Ćirović, Giga, Tešanović 1, Vidović, Vuksanović, M. Porobić, Sarić 1, Latinović, I. Porobić, Pasuljević, Tomašević, Popadić, Krizman. Trener: Vladimir Gojković.

Igrač više: Jug CO 4/11, Jadran HN 1/4 (jednom nerealizirana 2 igrača više)
Peterci: Jug CO 1/1

Jedan komentar na “Loša igra u najavi „Vaterpolske groznice“”

  1. jedna zanimljivost sa utakmice primorje mornar: domaći su imali 3 izbačaja u cijeloj utakmici, a sva 3 je zaradio buljo 😉