Malo slabiji trening

Jug je pobijedio POŠK-a 19:6 uz nastup tri 17-godišnjaka i jednog 16-godišnjaka. Bio je to tek malo slabiji trening za šestu pobjedu u regionalnoj ligi.

 

Benić i Rašović su dobili poštedu u ovoj utakmici, a umjesto njih su zaigrali Kržić i Farčić. I inače jedno mjesto među 14 ima jedan od juniora ili mlađih juniora, a danas je to bio Žuvela. A golman Vukojević zatvorio je poker igrača čija godina rođenja počinje s brojkom 2.

Iako je u prvoj četvrtini bilo samo 3:2 i tada je bilo jasno da će ova utakmica otići preko 10 razlike uz veliku minutažu spomenutih juniora. Na kraju treće četvrtine bilo je 17:3. Po 4 gola zabili su Fatović i Joković na čije udarce golman Bratim nije stizao ni izvaditi ruke iz vode. Sudac Rončević je bezrazložno poništio gol Kržića iz peterca, a čak ni pokret koji je pokazao zbog čega je to napravio nije imao smisla, tj. uporišta u pravilima kao razlog poništenja gol. I inače se ovaj sudac u par navrata nije baš u najmanju ruku proslavio s donesenim odlukama.

Kržić je kasnije zabio na zonu, a jednog je zabio i Žuvela iz drugog petrca na samom kraju utakmice. Farčić ovaj put nije poentirao, a Vukojević je branio zadnje dvije četvrtine. Svi spomenuti juniori su fizički napredovali u odnosu na prošlu sezonu. To je nužan preduvjet da naprave prijelaz k seniorskom vaterpolu. Žuvela i Farčić su igrali poziciju beka, a Kržić je bio vanjski. U obrani je igrao srednjega.

POŠK je stigao bez Kunca, Eleza, Vukića i Podruga. Bio je to put bez nade kluba neobičnog imena – Omladinski vaterpolski klub Plivački omladinski športski klub – i još neobičnije proslave 80-tog rođendana prije koji dan. Sama proslava nije bila neobična, već činjenica da je klub koji je osnovan u jesen 2010. već slavi 80-ti rođendan.

 

6. kolo JVL-a

Jug Croatia osiguranje – OVK POŠK           19:6 (3:2, 6:0, 8:1, 2:3)

Suci: Rončević (Šib), Gašpardi (Korč)

Jug: Bijač, Macan 1, Fatović 4, Lončar 2, Joković 4, Garcia 1, Ivanković 1, Kržić 1 (0), Renzuto 2, Pavličević, Farčić, Lozina 2, Vukojević, Žuvela 1(1). Trener: Kobešćak.

POŠK: Bratim, Bego, Divković 1, Begović, Vuleta, Bokan, Penava, Škorić, Bebić, Delić, Šitum, Borovčić-Kurir 2, Sunara, Butić 3. Trener: Polić