Međunarodni vaterpolski turnir „Tomo Udovičić“

Od jutros na Gružkom bazenu traje najmasovniji turnir na svijetu – međunarodni vaterpolski turnir „Tomo Udovičić“ za djecu rođenu 1999. godine i mlađe. Turnir u spomen na legendarnog Jugova trenera koje je oblikovao više osvajača medalja olimpijskog, svjetskog i europskoga sjaja, a trenirao je i brojne igrače Špilje.

Mnogi ga se sjećaju kao fenomenalnog trenera i još boljeg čovjeka, koje je puno sebe davao u odgoj igrača i koji je provodio barem 4-5 sati na bazenu u Gružu. Stoga ovakav turnir zaista priliči takvoj ličnosti.
Turnir će svojom prisutnošću uveličati sljedeće ekipe:
 

Grupa A
A 1 – JADRAN HN. (CG)
A 2 – BARCELONA (ŠPA)
A 3 – MORNAR BS (HRV)
A 4 – MLADOST (HRV)
A 5 – GUSAR (HRV)
A 6 – JUG ‘CRNEJI’ (HRV) 

 

Grupa B
B 1 – PARTIZAN (SRB)
B 2 – TRIESTE (ITA)
B 3 – CATTARO (CG)
B 4 – MEDVEŠČAK (HRV)
B 5 – CAVTAT (HRV) 
B 6 – PRIMORJE EB (HRV) 

 

 

 

 

 

 

 

Grupa C
C 1 – VOULIGAMENI (GRČ)
C 2 – PRIMORAC (CG)
C 3 – LEVANTE (ITA)
C 4 – SARAJEVO (BiH)
C 5 – GALEB MR. (HRV)
C 6 – SLOVENIJA (SLO)

 

 

 

Grupa D
D 1 – JUG ‘BARBUNI’ (HRV)
D 2 – JADRAN ST. (HRV)
D 3 – ZADAR 1952. (HRV
)

  

 
Do finala koje je na rasporedu u nedjelju 17.04.2011. odigrat će se ukupno 49 utakmice, a dodijelit će se trofeji za najboljeg igrača – trofej nosi ime legendarne Jugove osmice: “Ivo Ivaniš”, zatim za najboljeg golmana te najboljeg strijelca turnira. Ovaj zaista ambiciozan projekt započeo je jutrošnjim kvalifikacijama. Formirane su četiri jakosne skupine. Svaka će momčad imati priliku nakon tri odigrane utakmice plasirati se u daljnji tijek natjecanja. Među 16 najboljih momčadi danas su se plasirali: Slovenija, Cavtat, Galeb, Mornar, Jug Barbuni, Jadran HN, Cattaro, Partizan, Primorje EB, Primorac, Mornar, Levante Pro Recco, Zadar,  Vouligameni, Barceloneta i Mladost.
 
Ističemo da su mladi Jugaši (Barbuni) pobijedili Zadar 1952. u prvoj utakmici turnira ‘Tomo Udovičić’ 3:2 (skupina ‘D’), dok su u drugom kolu pobijedili splitski Jadran 9:2. Antonio Radišić postigao je 6 pogodaka, a priključio mu se Ivo Brailo s 3 pogotka. Druga momčad Jug CO (‘Crneji’ – škola vaterpola), poražena je od hercegnovskog Jadrana 17:1 u 1. kolu skupine ‘A’ i poslijepodne su igrali protiv Primorja.
 
 
Raspored za subotu prijepodne, 16. travnja 2011.
9,00 Gusar – Sarajevo i Jadran ST – Jug Crneji
9,45 Jadran HN – Slovenija i Partizan – Cavtat
10,30 Cattaro – Galeb i Barceloneta – Mladost
11,15 Primorac – Primorje EB i Vouligameni – Trieste
12,00 Jug Crneji – Gusar i Medveščak – Jadran ST
12,45 Jug Barbuni – Mornar i Levante Pro Recco – Zadar
Raspored za subotu poslijepodne, 16. travnja 2011.
18,15 Sarajevo – Jadran ST i Jug Crneji – Medveščak
19,00 2 utakmice osmine finala
19,45 2 utakmice osmine finala
Osoba za odnose sa javnošću ovoga turnira je najbolji hrvatski plivač s invalidnošću Mihovil Španja.
 
 

7 komentara na “Međunarodni vaterpolski turnir „Tomo Udovičić“”

 1. sa jug.hr-a, konačni poredak:
  1. Partizan Beograd (Srbija), 2. Vouligameni (Grčka), 3. Cattaro Kotor (Crna Gora), 4. Zadar 1952. (Hrvatske), 5. HAVK Mladost Zagreb (Hrvatska), 6. Jug CO Barbuni (Hrvatska), 7. Jadran Herceg Novi (Crna Gora), 8. Primorac Kotor (Crna Gora), 9. Levante (Italija), 10. Barceloneta (Španjolska), 11. Trieste (Italija), 12. Slovenija, 13. Mornar Brodospas Split (Hrvatska), 14. Primorje EB Rijeka (Hrvatska), 15. Galeb MR (Hrvatska), 16. Cavtat (Hrvatska), 17. Medveščak Zagreb (Hrvatska), 18. Jadran Split (Hrvatska), 19. Jug CO Crneji (Hrvatska), 20. Gusar Mlini (Hrvatska), 21. Sarajevo (Bosna i Hercegovina).

  Zanimljivo da su Zadrani najbolji od svih naših ekipa, a i velikane poput Primorca i Jadrana HN su ostavili iza sebe.

 2. Misliš da je zanimljivo? Meni je zanimljivije što su dopustili Zadranima da igraju s godinu dana starijim igračima. Ponovo svaka čast, ali onda je malo jasnije zašto su bolji od “velikana”.

  1. a mislim da si opalio u prazno , pozdano znam da su djeca sva osim troice 1999 godište a ta tri su 2000 god. i mislim da je ovo veliki uspjeh za klub koji tek tri godine radi kako treba, a što se tiće toga da li je netko igro sa starijim ,možda i je ali Zadar nije(i nije mi jasno koja bi svrha toga bila), ako je dobna granica bila 1999 i mladje,
   pa pogledaj sliku 223 u galeriji na Jugovim web stranicama , http://www.jug.hr/novost.php?id=1313 , gdje s najbolji golman( ZD), strijelac(ZD) i najbolji igrać ( Partizan), neki kažu da su srbi napredan narod ali toliko napredan, ;),
   mislim da je to sve divno što se događalo u Dubrovniku i da će djeca to pamtiti cijeli život i ako bog da neki od njih i živit vaterpolo a to je bitno a mi sitne duše ćemo se brint ko je stariji ili mlađi koji mjesec.

 3. Tu sam informaciju dobio od dvije osobe u koje nisam imao razloga sumnjati. Ako nije istina, ispričavam se mladim Zadranima. Nije mi bila namjera omalovažiti nečiji uspjeh, posebno kluba kojemu je ovo vjerojatno i najveći uspjeh s mlađim uzrastima.

 4. Ovaj mali amer kineskog porijekla je igrao za Primorac, kao gost. 🙂

 5. A na slici je u kapici Juga? Čestitke Jugu, a vidim na klupskoj stranici da je Kontić najzaslužniji, na ovom turniru. Otkako je Kontić postao glavni za sve mlađe uzraste broj utakmica se nemjerljivo povećao.