Promjene

 

    Nakon nekoliko mjeseci nagađanja konačno smo dobili službenu potvrdu promjena u LEN-inoj Euroligi. Iako bi bilo logično da LEN to objavi na svojim službenim stranicama Marco Birri je dao izjavu talijanskom portalu www.waterpolodevelopmentworld.com. Birri je potvrdio slijedeće:


–    Promijena imena Eurolige u Liga prvaka
–    Promijena imena LEN kupa u Europa kupa
–    (oboje na traženje sponzora?!)
–    Dogodine se u četvrfinalu vraćaju 2 utakmice na ispadanje
–    U sezoni 2012/13 broj sudionika u Ligi prvaka iz najjačih 8 liga smanjuje se sa 3 na 2, a za ostale lige po 1 sudionik.
–    Final4 najmanje iduće dvije godine ostaje u Rimu, također zbog potpisanih ugovora sa sponzorima.

 

    Bit će zanimljivo vidjeti koliko će porasti nagradni fond Lige prvaka (trenutačno sramotnih 35.000 eura – prvak dobiva 17.500) poslije ovih silnih potpisanih sponzora koji uvjetuju sve ove promijene.

    Najavljene su i promjene i veliki pomaci u televizijskim prijenosima. Ali to smo od Birrija već nekoliko puta proteklih godina čuli pa se nije puno učinilo.

7 komentara na “Promjene”

  1. Dobro ajde barem dogodine ostaju po 3 kluba iz najjačih liga. Al da mi je znat ko će to sve igrat Euroligu kad se to promjeni. I na šta će to ličit….

  2. Kakvi kreteni pa to je nevjerojatno,,, to je ko da iz lige prvaka izbacis sevillu ili arsenal a pustis neke diname i hajduke,,, uzas,,,

  3. pa što je vama – pa ovo je genijalna novotarija iz birrijeve ili čije već radionice. sad će odjednom spandau, nica, oradea i galatasaray postat konkurentni. u početku će biti poput barcelonete, a kroz dvije godine novog sustava već će bit tu gdje i partizan i jug sada.

    ja mislim da je dopizdilo lonziju i birriju svake godine ić po 3 puta u crnu goru i hrvatsku i sad hoće malo i u berlin i francusku.

  4. – Final4 najmanje iduće dvije godine ostaje u Rimu, također zbog potpisanih ugovora sa sponzorima.

    cccccccccc