Miho Bošković produžio s Jugom do 2016.

Nakon potpisa Youngera još jedan važan posao u slaganju Jugove postave za slijedeću sezonu; potpisao je Miho Bošković, kao i Australac, na dvije godine.

 

Predsjednik Juga Lukša Jakobušić ove zime u intervjuu za dance.hr je spomenuo kako ovo ljeto ističe osmorici igrača ugovor. A da je glavni cilj u pregovorima sa tim, kao i ostalim igračima držati se društveno odgovornog poslovanja i vođenja kluba. S druge strane učiniti klub zanimljivim. Jasno prioritet su uvijek Dubrovčani, pokušalo se vratiti i Sandra Sukna, najboljeg svjetskog igrača.

 

Već tada, prije tog intervju produžen je ugovor sa Dobudom na još 4 godine. Na početku prošle sezone i sa golmanom Bijačem na 5 godina. Od nositelja igre među tih 8 nalaze se Andro Bušlje i Miho Bošković. Tada, u tom razgovoru, koji je bio daleko najpolemičniji baš na temu Miha Boškovića, lako je bilo za shvatiti da će uprava Juga na čelu s Jakobušićem napraviti sve da Miho ostane i dalje u Gružu.

Pokušao sam uloviti Predsjednika na „krivoj nozi“ pitanjima vezanim za Boškovića. Htio sam dobiti komentar je li Uprava i Jakobušić kao njen predsjednik zadovoljan igrom igrača koji je vraćen da bude nositelj igre, tako je i plaćen, takva je percepcija o njemu u javnosti te isto tako posjeduje kvalitetu da u važnijim utakmicama zabija najmanje 2-3 gola, po mogućnosti pokoji u ključnim trenucima.

Jakobušić se nije dao navući na tanak led, vješto je izbjegao sve zamke i direktne odgovore, podsjetili smo se skupa da je Bošković bio odličan u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske 2013. (s mojim potpitanjem je li to premalo za stožernog igrača, premalo da u cijeloj sezoni odigra samo 3-4 utakmice na potrebnom nivou).

 

Upravo je to zadnji Jugov trofej, zadnja pobjeda Juga nad Primorjem. Opet, s obzirom da je Primorje ponudilo odlične uvjete Boškoviću da i on prijeđe u Rijeku, može se kazati da je Jug izvojevao pobjedu nad konkurentima iz Rijeke, na Boškovićev pogon.

Biranim riječima Predsjednik je tada govorio o Boškoviću. Možda je taj dojam bio pojačan jer je osjetio potrebu obraniti igrača pred pitanjima, a vjerujem i kritikama koje je čitao o njemu na ovom portalu. Ali, neovisno o svemu, dobio sam dojam da će Bošković produžiti ugovor, što je proteklih dana i dobilo potvrdu.

Klub je opet poslao dopis svim medijima koji je neposredno prije toga objavio na klupskoj stranici i gdje piše:

 

Unatoč ponudama izvan Dubrovnika Miho Bošković je potpisao novi ugovor za VK Jug Croatia osiguranje i sljedeće dvije godine bit će u sastavu dubrovačke momčadi.

Bilo je ponuda, ali sam procijenio da je ostanak u Jugu dugoročno gledano najbolja odluka kako za mene osobno, tako i za klub. Iako je ugovor na dvije godine, vidim se u Juga duže vrijeme – kazao nam je najbolji igrač Europe u izboru LEN-e za 2007. i 2012. godinu.

Bošković je želio istaknuti kako je njegova najveća sportska želja osvojiti još jedan europski naslov u kapici Juga, čime bi, kako kaže, okrunio svoju sportsku klupsku karijeru.

Osvajanje još jednog europskog naslova s Jugom mi je najveća, za sada neostvarena želja. Svjestan sam da ove godine nećemo biti u krugu istaknutih favorita, ali uz podršku naših navijača Jug će se vrlo brzo vratiti na vrh, a kada se to dogodi želim biti tu i dati svoj doprinos. – govorio je o svojim sportskim motivima Miho Bošković.

Na pitanje o uvjetima oko kojih se pregovaralo kratko je rekao: „Smatram da smo i klub i ja bili realni“.

Podsjetimo, Miho Bošković je rođen 11. siječnja 1983. godine. Vaterpolo je počeo igrati u VK Cavtat, a igrač je Juga od 1996. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji, a dok je studirao igrao je i za splitski Jadran od 2001. do 2004. da bi se potom vratio u Dubrovnik i s Jugom postao prvak Europe 2006. godine. Od 2010. do 2012. je igrao u Mađarskoj za Vasas nakon čega se ponovo priključio dubrovačkoj momčadi.

Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nastupio je 63 puta. Debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine te bio neizostavan član prve sedmorke u svim velikim uspjesima naše reprezentacije od osvajanja naslova prvaka svijeta u Melbourneu 2007. do zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012.

 

S obzirom na dolazak Youngera, možda će trener Bobić – koji je također bio zadovoljan reakcijom Boškovića nakon dolaska na klupu – Boškovića još više koristiti na lijevoj strani napada.

Iz klupske perspektive ostaje nam još vidjeti hoće li se i Bušlje iskobeljati iz riječkog zagrljaja. S obzirom na Reccov angažman na tržištu gdje su izmeđuostalih potpisali najavljena pojačanja Primorja (Prlainović i Mandić) s kojima su planirali nadoknaditi odlazak braće Varga, očekujem da će Primorje još dodatno zapeti prema Jugovom prvom beku.