Mladost uzela bod protiv Juga

Nekoć je ovo bio susret o kojem bi pisale novine po nekoliko dana unaprijed, analizirajući stanje u momčadi, formu pojedinaca, uspoređujući obje ekipe po pozicijama – a danas: kraća najava u Sportskim Novostima, u Večernjem i Jutarnjem nisam primjetio da je utakmica spomenuta…

 

Nekoć se ova utakmica prenosila na HTV2 uživo – a danas: nema prijenosa jer nema ni interesa. I to u vrijeme kad imamo i HTV2, i HTV3, i SPTV, gdje je moguće vidjeti konjičke sportove i natjecanje u hrvanju…

Nekoć smo kao studenti strepili hoćemo li uspjeti ući na bazen, skupljali bi se uru vremena prije, čekajući nekoga iz VK Jug da nam podijeli karte – a danas: poluprazno gledalište, karata koliko hoćeš…

Nakon flashbacka u povijest, da se vratimo u današnjicu. Došao sam 10 min prije utakmice, taman minut iza nego je grupa studenata ušla na desnu tribinu – lijepo da se ta tradicija nastavlja, i da se nosi bubanj i velika crveno-plava zastava. Kao što sam napomenuo, gledalište poluprazno.

 

1.četvrtina: Totalna dominacija Juga, završava četvrtina 4-0, golovima Benića sa stative, zatim lijepim proigravanjem Dobuda od strane Janovića (Dobud zabija praktički s gol crte, koliko je Janović zavukao na lijevom krilu), te Markovića i Viskovića. Sredinom četvrtine se dogodilo nešto što je dosta usmjerilo tok utakmice – Benić se hrvao s Lončarom, i udara ga preko vode (bekendom, Lončar mu je bio iza leđa u tom trenutku) te dobiva isključenje s pravom zamjene. Glup potez, a još gluplji kad se uzme u obzir da Bušlje nije bio u zapisniku, te da Jug mora igrati cijelu utakmicu s jednim bekom – Macanom.

E da, i predsjednik Mladosti, Banderas, dolazi na utakmicu krajem prve četvrtine.

 

 

2.četvrtina: Ova četvrtina završava 4-2 za Mladost, dakle na poluvrijeme se odlazi s 6-4 za Juga. Za istaknuti je 2 peterca, po jedan na svakoj strani, i dva promašena zicera Juga (Dobud okrenuo beka i promašuje s 2m, a Markoviću par minuta iza skida zicer Pavić – bio je igrač više, Marković puca s druge stative)

 

3.četvrtina: Do poluvremena je Macan skupio 2 osobne, i ako se dobro sjećam, nije ni ulazio u ovoj četvrtini jer ga je trener čuvao za kraj. Što je rezultiralo s 2 problema: Marković je morao igrati beka većinu vremena, a Švabo je imao veliku minutažu na lijevoj strani. Jug zabija 3, a Mladost 2 gola u ovoj četvrtini, posebno je bio lijep Markovićev za 8-5 s igračem više, s lijevog vanjskog na asistenciju Dobuda koji je bio pod vodom, a sve to u trenutku kad je ulazio isključeni igrač Mladosti. Na kraju 9-6 za Jug, a u jednom trenu 9-5 (dakle drugi put u utakmici da Jug vodi 4 razlike)

 

4.četvrtina: Igrači Juga su pomislili da je utakmica stala, i Mladost s tri uzastopna gola dolazi do 9-9. Janović pri 9-9 (negdje 2 min do kraja) uzima faul na 5m i para rašlje za 10-9. No s druge strane igrač više Mladosti, i taman kad se činilo da se Jug obranio, dok je isključeni igrač ulazio, K. Milaković zabija s desnog vanjskog. Zadnji napad Juga je bio loše izrađeni igrač više, koji promašuje Bošković s lijevog krila. Sekunda i po do kraja (Pavić je pri šutu Boškovića izbio u aut), Jug izvodi oštri centaršut, koji Dobud skreće, ali je lopta prohujala kraj gola.

 

 

Malo o igračima i dojmu:

Suci loši, posebno Copić, koji je imao par glupih odluka i kompenzacija odmah iza. Dobud daleko najbolji, i po zalaganju i po učinku. 2 peterca i većina isključenja je bila na njemu. Bijač nijedna ekstra obrana, Benić katastrofalno glup potez na početku koji je na koncu Juga koštao pobjede, Švabo je pokazao da nije igrač za Jug, loša dodavanja, loš izbor šuteva (jedan s lijevog krila u blok nakon 5-6 cimova). Marelja dosta loš, da je čak i Pavičić bez većih problema igrao s njim.

Što se tiče Mladosti, samo Lončar i Vukičević (uz Pavića) bi po meni imali mjesta u Juga, i to ne u prvih 7, nego u rotaciji. Što puno govori o igri Juga, kad uspiju izvući remi s ekipom koju bi trebali dobijati s hendikepom 6.5

 

18. kolo Jvl

Mladost – Jug CO 10:10 (0:4, 4:2, 2:3, 4:1)

Suci: Štampalija i Copić (obojica iz Šibenika).

Mladost: Pavić, Bukić 1, I. Milaković 2, Lončar 1, Martinić, D. Živković, Capan, K. Milaković 3, Pavičić, I. Živković, Vukičević 2, Gagulić, Pisk, Dašić 1.

Jug CO: Bijač, Vranješ, Bošković 2, Janović 2, Šutalo, Benić 1, Marković 3, Ivanković, Visković 1, Dobud 1, Marelja, Macan, Nižić, L. Fatović.

Igrač više: Mladost 6/13, Jug CO 4/13.

Peterci: Mladost 2/2, Jug CO 2/2.