Nakon Mladosti kreće i Liga prvaka

 

Jug je pred nešto više od 1000 gledatelja u subotu bio bolji od starog rivala, a danas (srijeda) ga očekuje start u novoj sezoni Lige prvaka. Gost je Olympiakos s kojim ni lani u Gružu nije bilo prelagano, što sugerira i konačnih 10:8.

 

Utakmica prije 3 dana bila je prva na kojoj je novi predsjednik vodio klub i odmah smo mogli vidjeti konkretne poteze novog predsjednika. Počasna tribina preseljena je sa bazena na tribine (gdje joj je i mjesto). Krenulo je sa svjetlosnim topom kod predstavljanja igrača i uvođenjem voditelja programa, a nastavilo se nagradnom igrom za gledatelje, nastupom Cavtatskih mažoretki, itd. Na utakmici su gosti bili nogometaši Square-a i udruga djece oboljele od dijabetesa „Slatki život“, sa roditeljima.

Sve u svemu, čini se da se, u očekivanju teških europskih utakmica stvara (vraća) pozitivno ozračje te da će se navijači lagano vraćati na tribine. Još ako Jug odigra nekoliko dobrih utakmica…

Protiv Mladosti Jug je ozbiljnom igrom u prve dvije četvrtine stekao uvjerljivu prednost i do kraja još povećao razliku. Odlučila je odlična obrana i nemoć mladih mladostaša.

Bijač je nakon obranjivog gola (Bukić sa 5-6 metara) skupio 10-tak obrana bez primljenog gola, obranio je peterac i nekoliko vrlo teških udaraca. Djelovao je sigurnije od Marcelića, iako je ovaj skupio nekoliko obrana više.

Nije bilo igrača Juga koji se posebno istakao, Bošković je sa 3 gola bio najbolji strijelac, mladi Visković je dao 2 lijepa gola, Marelja je dobro držao poziciju i pokazao snalažljivost u gužvi. Od ostalih, svi su igrali i imali pristojnu minutažu te odigrali na svom nivou.

 

Mladost je bila jednostavno loša, tako da je pitanje koliko je Jugova odlična realizacija igrača više (5-7) i još bolji igrač manje (1-10) rezultat kvaliteta Juga ili slabosti Zagrepčana. To ćemo uostalom vrlo dobro vidjeti sutra jer Olympiakos je ozbiljna ekipa u čijem sastavu igraju:

Deligiannis, Fountoulis, Delakas, Schizas, Vlachopoulos, Ntoskas, Mourikis, Gounas, Kolomvos redom ponajbolji grčki igrači uz jedinog stranca ljevaka Mallaracha.

Jugaši su najavili da im je cilj u ovogodišnjoj Ligi prvaka upisati 5 domaćih pobjeda, a na strani doći do što više bodova.

Šteta što je LEN retardirana organizacija pa je tako Barceloneta bez obzira na plasman izborila nastup na Final6-u tako da u ovoj iznimno jakoj grupi imaju samo 2 mjesta gdje će se jugaši morati prije sve kontra Primorja i Pro Recca pokušati izboriti za prolazak. A ni Olympiakos ni Eger nisu loše ekipe iako mađarska ekipa ima neobjašnjivo loše rezultate u Europi s obzirom na kvalitetu koju su posjedovali posljednjih sezona, koju i danas vjerujem imaju.

Grupa A je osjetno jača i u prvom kolu bi mogli imati 3 odlične utakmice:

18.50: Jug Croatia osiguranje (Hrv) vs. Olympiakos Pirej (Grč)

19.00: ZF-Eger (Mađ) vs. Pro Recco (Ita)

19.15: C.N. Atletic-Barceloneta (Špa) vs. Primorje ErsteBank (Hrv)

 

U drugoj grupi kvalitetom odskače Radnički i biti će veliko iznenađenje ako kao prvi u grupi ne izbori direktni plasman u polufinale. U prvom kolu igraju:

19.00: Wasserfreunde Spandau Berlin (Nje) vs. CSM Digi Oradea (Rum)

20.00: AN Brescia (Ita) vs. Partizan Raiffeisen (Srb)

20.30: Galatasaray Istanbul (Tur) vs. VK Radnički Kon Tiki Kragujevac (Srb)

 

Jugaše se može osim u Gružu pratiti i na HTV-u 2 od 18:45.